Mam pytanie.
Chce zalozyc felgi 18 do mojej audi na sezon , tylko nie jestem pewny czy spokojnie sie zmieszcza. Jaki profil opony? wystarczy 40? czy musi byc mniejszy? no i czy trzeba np zmienic sprezyny na twardsze...
Nie schodził bym poniżej profilu 45 właśnie dziś wpadłem w takie dziury w asfalcie ze zniszczyłem oponę co miała profil 45 kto by się spodziewał w ładnej drodze w lesie atlasowej drodze dwóch dziur po pól metra i to w czasie omijania rowerzysty załamka po dłużeszej chwili zorientowałem się że mam flaka ale już było za późno opona szmelc TZN :P ZERO PIRELLI POSZÂŁO SIę CZESAć !
Ja mam panowie takie 19, profil 35 sport zawias i jak narazie nie narzekam choć nie powiem bo trzepie w środku hehe. Ale ja tam nigdzie daleko nie jeżdżę tylko po mieście. Jak już miałbym gdzieś jechać to zakładam 17" Ronala
Co do felg to nic nie mam, ale opony Wanli to ostatni szajs, jeździłem kiedyś na takich oponach i już nigdy takich nie kupię. Głośne, śliskie, bardzo źle się trzymają drogi.
Ok. Tak czulem ze opony sa kiepskie, mialem cos jeszcze o nich poczytac. No a jak z tym profilem? czytalem na forum, ze przod to max 225, przy dobrym ET. Do tylu wejda 245?
Sam najchetniej kupilbym cos mniejszego, bo pozniej na 245 kupic opony (dobre) to mozna sie zaplakac :-?
no a te felgi chetnie zobacze :-D