[A6 C5]Gold A6 by GranuL -SPRZEDANA - ostatnia SESJA!
- GranuL
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7T BEL 265KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Spoko przejęzyczyłem się błotnik zderzak :D tak samo się mówi. Masz rację że szybciej samemu i nie trzeba czekać. ja nie wyjedzam po za miasto prawie :D no i myślę o zabudowie car audio i chce to wykorzystać bo fajny ktoś miał pomysł i wsadził tam głośnik i zabudował. Byłem w serwisie z oponami no i 350-400 mi dają na oko ale nie przyjmą bo nie mają podobnych opon do mojej więc nie będą mogli w komplecie sprzedać.
No właśnie się zastanawiam nad lampami tylnymi właśnie chyba jednak wezmę po lifcie wstawię niż te LED. Dziękuję za pomoc.
W czwartek ten termostat wymieniam zobaczymy czy będzie normalnie sie nagrzewać silnik
No właśnie się zastanawiam nad lampami tylnymi właśnie chyba jednak wezmę po lifcie wstawię niż te LED. Dziękuję za pomoc.
W czwartek ten termostat wymieniam zobaczymy czy będzie normalnie sie nagrzewać silnik
Tu się zgodzę niektórzy chcą ukryć to że mają lepsze autko, tak samo jak mój kumpel usunął znaczek 2.5 TDI Quattro z A4-ki '03 bo w PL kradziejstwo dobrych aut jest na porządku dziennym.rubio pisze:No cóż, każdy ma swój gust...jedni mają S6 i naklejają 1.9 TDI a inni mają 1.8 i naklejają S6 :roll:
Też musisz uważać na swoją z tym znaczkiem S6, bo jakiś przygłupi złodziejaszek pomyśli że to autentyk S6

W UK kradną autka typu Lamborghini, Aston Martin, Ferrari, Bentley, takie jak nasze A6 C5 stoją spokojnie na parkingach ( bo kosztują średnio 1 - 4 miesięczne wypłaty, roczniki '97-'03 )

Audi, Audi Ăźber alles ...
Początki są ciężkie, też w 1 rok nie odłożyłem wiele, pisałem o cenie samego samochodu a na opłacenie go przez 1-szy rok (ubezp. + podatek drogowy, nie mając angielskich zniżek na ubezp.) trzeba wydać ok. 1200 - 1600GBP więc dosyć sporo. (a za 1600 funa to można już kupić roczniki 97-99,w "średnim" stanie)
Audi, Audi Ăźber alles ...
- GranuL
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Termostat zrobiony wyniosło mnie to tylko 100zł - więc jestem happy √:)
Drzwi nasmarowane porobione zamykają się jak na razie nie przymarzają. √
Są już PL blachy czyli już po rejestracji i nie wyszła mnie aż tak tragicznie,
ten recykling tylko wciąż boli
√
S-line nakleiłem nie tam gdzie trzeba jak się okazało ;D na przednie drzwi zamiast na tył :-x
![Obrazek]()
trzeba będzie zmienić w odpowiednie miejsce :D
Witam a więc po mozolnych trudach udało mi się odratować jeden uchwyt na napoje z kanapy aczkolwiek po na olejeniu itp.
I tak nie jest to to co powinno być ale działa √
Z nerwów wyrwałem bo jeden w ogóle nie chciał mi z kanapy tylnej wyjść ;D
Ale udało się jakoś i na szczęście z kokpitu wyszły lepiej
Tylko uciekł mi kabel od podświetlenia uchwytu - to raz, a dwa - ten z kanapy uchwyt nie ma wyjścia na kable do podświetlania
:D
Czekam tylko na wypłatę i przyznaję się, uległem jednak tym lampom wole dopłacić i zamiast po liftów wziąć LED STYLE IN-PRO ZAKOCHAÂŁEM SIę :shock: Także z nowym miesiącem będzie montaż.
[ QUATTRO √: 2010-02-22, 19:48 ]
Znaczek Quattro powędrował na właściwe żeberka w grillu
teraz to to chociaż wygląda
[ Ramka Chrom √: 2010-02-22, 21:19 ]
Doszła rameczka
teraz tylko ramki na zegary i będzie cacy :mrgreen:
[ Podłokietnik: 2010-03-01, 16:26 ]
Jak się uda to niedługo powitam podłokietnik
Lampy Led chyba będą musiały poczekać bo wymieniam filtry, oleje i kompletny rozrząd.
[ Dodano: 2010-03-02, 18:29 ]
No i nadszedł czas na wymianę Ringów na zegary √
![Obrazek]()
Jedzie już do mnie podłokietnik √
-ciekaw jestem czy sobie sam poradzę z wymianą podłokietnika i tunelu :D
[ Dodano: 2010-03-03, 21:51 ]
No i jest mój maleńki przyjaciel :mrgreen: ;D
Wyprałem wkładki i mimo wszystko wyczyściłem all i jest piękny.
Tak wiem mam jobla na punkcie czystości ale czy to źle ?
Jutro montaż i chyba sobie sam poradzę skoro sam wymontowałem itp..
Bo w razie co pytałem się ile chcą za wymianę to - krzyknęli 150zł :lol:
[ Dodano: 2010-03-04, 22:48 ]
Montaż łatwiejszy jak demontaż :D już cieszę się podłokietnikiem i jest luks na maxa :D podłokietnik moim zdaniem powinien być standardem w każdym aucie :D
[ Dodano: 2010-03-05, 19:37 ]
Roz**** mi silnik
!!!!!! dałem 1400zł za wszystkie filtry rozrząd itp.. rolka napinacza była zła fabrycznie i czekam na rzeczoznawce któregoś nie mogę znaleźć
!!!!! Do teh pory by mi udowodnili i prowadzili postępowanie o odszkodowanie
wyjechałem od mechanika 1kilometr i rozsypał się rozrząd
[ Dodano: 2010-03-06, 00:04 ]
idę do sądu bo ewidentna wina jest sprzętu i mechanika reszta modyfikacji będzie wstrzymana teraz
[ Dodano: 2010-03-07, 00:10 ]
FINAÂŁ SPRAWY MA SIę NASTęPUJÂĄCO
-Z powodu iż wina leży po stronie mechanika i wadliwej części, która została zamontowana do mojego samochodu (rolka napinacza-rozrządu) mechanik zlekceważył dźwięk świadczący o przecieraniu się już na początku paska rozrządu ze względu na nie kręcącą się rolkę. Stopiony pasek doprowadził do wykrzywienia zaworów "tylko zaworów" -jak się okazuje choć i tak cała operacja jest bardzo kosztowna.
-studiuje administrację i mam teraz prawo, wiec dowiedziałem się wszystkiego jakie mam prawa no i musiałem niestety uprzedzić mechanika o moim zamiarze podania go do sądu w celu odszkodowania w postaci przywrócenia auta do stanu pierwotnego w jakim się znajdował. Mechanik po długiej rozmowie zgodził się pokryć wszystkie koszta naprawy, o które wałczyłem no i aktualnie czekam na nowe zawory plonowanie głowicy i innych elementów a do tego założona musi być nowa uszczelka, zaś płyn (wybrałem pełen syntetyk), filtr oleju itp.. także kupa szmalu w błoto. A wystarczało sprawdzić przed montażem rolkę, że się nie kręci.
Szkoda mi tylko samochodu, który naprawdę mi się dał ze względu na bez-wypadkowość i realny mały przebieg.
Człowiek chce zapobiec takim wypadkom kosztownym i przez dbanie o auto naraża się na koszta ehh.. po prostu POLSKA
Drzwi nasmarowane porobione zamykają się jak na razie nie przymarzają. √
Są już PL blachy czyli już po rejestracji i nie wyszła mnie aż tak tragicznie,
ten recykling tylko wciąż boli

S-line nakleiłem nie tam gdzie trzeba jak się okazało ;D na przednie drzwi zamiast na tył :-x
trzeba będzie zmienić w odpowiednie miejsce :D
Witam a więc po mozolnych trudach udało mi się odratować jeden uchwyt na napoje z kanapy aczkolwiek po na olejeniu itp.
I tak nie jest to to co powinno być ale działa √
Z nerwów wyrwałem bo jeden w ogóle nie chciał mi z kanapy tylnej wyjść ;D
Ale udało się jakoś i na szczęście z kokpitu wyszły lepiej
Tylko uciekł mi kabel od podświetlenia uchwytu - to raz, a dwa - ten z kanapy uchwyt nie ma wyjścia na kable do podświetlania

Czekam tylko na wypłatę i przyznaję się, uległem jednak tym lampom wole dopłacić i zamiast po liftów wziąć LED STYLE IN-PRO ZAKOCHAÂŁEM SIę :shock: Także z nowym miesiącem będzie montaż.

[ QUATTRO √: 2010-02-22, 19:48 ]
Znaczek Quattro powędrował na właściwe żeberka w grillu

[ Ramka Chrom √: 2010-02-22, 21:19 ]
Doszła rameczka

[ Podłokietnik: 2010-03-01, 16:26 ]
Jak się uda to niedługo powitam podłokietnik

Lampy Led chyba będą musiały poczekać bo wymieniam filtry, oleje i kompletny rozrząd.
[ Dodano: 2010-03-02, 18:29 ]
No i nadszedł czas na wymianę Ringów na zegary √
Jedzie już do mnie podłokietnik √
-ciekaw jestem czy sobie sam poradzę z wymianą podłokietnika i tunelu :D
[ Dodano: 2010-03-03, 21:51 ]
No i jest mój maleńki przyjaciel :mrgreen: ;D
Wyprałem wkładki i mimo wszystko wyczyściłem all i jest piękny.
Tak wiem mam jobla na punkcie czystości ale czy to źle ?

Jutro montaż i chyba sobie sam poradzę skoro sam wymontowałem itp..
Bo w razie co pytałem się ile chcą za wymianę to - krzyknęli 150zł :lol:
[ Dodano: 2010-03-04, 22:48 ]
Montaż łatwiejszy jak demontaż :D już cieszę się podłokietnikiem i jest luks na maxa :D podłokietnik moim zdaniem powinien być standardem w każdym aucie :D
[ Dodano: 2010-03-05, 19:37 ]
Roz**** mi silnik

wyjechałem od mechanika 1kilometr i rozsypał się rozrząd

[ Dodano: 2010-03-06, 00:04 ]
idę do sądu bo ewidentna wina jest sprzętu i mechanika reszta modyfikacji będzie wstrzymana teraz

[ Dodano: 2010-03-07, 00:10 ]
FINAÂŁ SPRAWY MA SIę NASTęPUJÂĄCO
-Z powodu iż wina leży po stronie mechanika i wadliwej części, która została zamontowana do mojego samochodu (rolka napinacza-rozrządu) mechanik zlekceważył dźwięk świadczący o przecieraniu się już na początku paska rozrządu ze względu na nie kręcącą się rolkę. Stopiony pasek doprowadził do wykrzywienia zaworów "tylko zaworów" -jak się okazuje choć i tak cała operacja jest bardzo kosztowna.
-studiuje administrację i mam teraz prawo, wiec dowiedziałem się wszystkiego jakie mam prawa no i musiałem niestety uprzedzić mechanika o moim zamiarze podania go do sądu w celu odszkodowania w postaci przywrócenia auta do stanu pierwotnego w jakim się znajdował. Mechanik po długiej rozmowie zgodził się pokryć wszystkie koszta naprawy, o które wałczyłem no i aktualnie czekam na nowe zawory plonowanie głowicy i innych elementów a do tego założona musi być nowa uszczelka, zaś płyn (wybrałem pełen syntetyk), filtr oleju itp.. także kupa szmalu w błoto. A wystarczało sprawdzić przed montażem rolkę, że się nie kręci.
Szkoda mi tylko samochodu, który naprawdę mi się dał ze względu na bez-wypadkowość i realny mały przebieg.
Człowiek chce zapobiec takim wypadkom kosztownym i przez dbanie o auto naraża się na koszta ehh.. po prostu POLSKA

- dawidek174
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamel
- Rocznik: 1998
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.3 133KM
- Napęd: FWD
- Paliwo: Benzyna+LPG
Miałem to samoGranuL pisze:mechanik zlekceważył dźwięk świadczący o przecieraniu się już na początku paska rozrządu ze względu na nie kręcącą się rolkę.

Co prawda u mnie to było inne auto i inna robota, bo moja C-klasa i wymiana uszczelki pod głowicą, ale jak wiadomo by ściągnąc głowce trzeba ściągać wałki, a więc i rozrząd itd. Chłopaczki po złożeniu silnika, źle (a w zasadzie wcale) złożyli napinacz łańcucha, przez co był cały czas na maksa napięty. Oczywiście ja twardo mówiłem "panowie z autem jest coś nie tak", "panowie, auto coś buczy i świszczy" (a był to łańcuch niesamowicie napięty). Oczywiście tłumaczenia były jasne: "paaanie, to przez gaz", "paaanie, on taki był jak przyjechał" i inne bzdury. 800km później silnik stanął i tyle go słyszałem... Jak się okazało po chyba 2 tygodniach prób, szukania usterek (już nie oddawałem auta nikomu, najzwyczajniej ze strachu), wykluczyliśmy wszystkie problemy elektryczne. Padło na rozrząd. ÂŚciągamy pokrywkę, a tam widok pięknie ułamanego wałka rozrządu :roll: Całe szczęscie zatrzymał się najlepiej jak mógł - żadna krzywka nie dotykała popychacza. U mnie koszta były o wiele mniejsze - nowy wałek to 200zł (oczywiście używka) i dwa dni walki w nieogrzewanym garażu (czyli -15 ~ -10*C). Ale jak mówili moi znajomi - jaja na imadło i dawaj go...

Teraz autko śmiga i ma się super, więc życzę Ci kolego tego samego!

BTW. Super wersja

czemu robisz taki przypał tymi znaczkami????mogłes sobie taka kupic a nie teraz na siłe jakies naklejki jej dajesz tak na powaznie to w tym wykonaniu tylko działa na niekorzysc całego autka...pomysł z chromem i podłokietnikie w srodku jak najbardziej ok..tez o tym mysle ale boje sie montazu
LINK DO MOEJE PEREŁKI a-oto-moja-perelka-nowe-fotki-vt18100.htm#196543
- Askeladden
- Forum Audi A6 / A7
Kolego, odnosnie Assistance - to nie jest az tak dobrze jak myslisz, ze jest. To, ze poruszasz sie w obrebie 15 km od chaty to akurat w tym przypadku wyklucza mozliwosc skorzystania z Assistance. Jesli juz zlapiesz kapcia to postaraj sie dotoczyc pare kilometrow, i jak bedziesz w odleglosci min 50 km od domu, wtedy smialo mozesz dzwonic po lawete! - w innym wypadku nie dzwon bo zaplacisz 8-)
Askeladden som kappåt med trollet!
- GranuL
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
REAKTYWACJA
Robię pompę oleju kupiłem już za 150zł jakiś zamiennik nie mieli droższego zamiennika
i będę obserwować co dalej z tym silnikiem aż go naprawie jak się już to uda zacznę dalszą modernizację.
Udało się - znalazłem w końcu normalnego mechanika, który zrobił kawał dobrej roboty za niewielkie pieniądze. Auto uratowane mogę się nim dalej cieszyć i przed wszystkim mogę zacząć modzić w końcu dalej. To jest jednak nałóg
Robię pompę oleju kupiłem już za 150zł jakiś zamiennik nie mieli droższego zamiennika
i będę obserwować co dalej z tym silnikiem aż go naprawie jak się już to uda zacznę dalszą modernizację.
Udało się - znalazłem w końcu normalnego mechanika, który zrobił kawał dobrej roboty za niewielkie pieniądze. Auto uratowane mogę się nim dalej cieszyć i przed wszystkim mogę zacząć modzić w końcu dalej. To jest jednak nałóg

Ostatnio zmieniony 24 wrz 2010, 14:48 przez GranuL, łącznie zmieniany 2 razy.
- GranuL
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Piękny też ruszam z tym do boju zaraz tylko po wymianie pompy
no i znaczek s-line by się przydał w grill 
Jak mówiłem tak zrobiłem zabrałem się do pracy :mrgreen: i zrobię małą foto poradę dzięki The ROCKowi
[ Mała usterka: 2010-08-17, 23:11 ]
W chwili obecnej moje kółka znów nęka usterka mianowicie ogar jakiś się nabrał chyba i trzeba będzie tam wyczyścić wszystko i nowy filtr i olej zapodać także o hajs w błotko. No i na wrzesień albo miesiąc później zabieram się za utęsknione malowanie dokładek konserwacje podwozia i poprawki lakiernicze 8-) bo zima idzie :mrgreen:
No i zrobione teraz tylko zamontować do auta dodam zdjęcia niebawem
Foto porada:
a6-all-grill-shadow-line-by-the-rock-granul-vt24558.htm
[ Jeszce jedna warstwa farby: 2010-08-24, 17:20 ]
No i są fotki
dodam, że ja pomalowałem jeszcze raz grilla i to teraz na kolor troszkę bardziej błyszczący i też fajnie jest
teraz tylko zawiecha i dokładeczki :mrgreen:
[ Zawiecha zrobiona √: 2010-08-28, 12:17 ]
Czas na wymianę zawiechy na LEMFORDERA także budżet zostaje nadszarpnięty aczkolwiek nie powstrzyma mnie to przed pomalowanie dokładek :D
[ Mała szkoda przez frajerzynę jakiegoś : 2010-09-02, 23:45 ]
Zwiecha się już robi lecz dziś doszedł kolejny wydatek w sumie wyjdzie na dobre bo przyjdą w to miejsce lusterka in-pro Chrom
[ Audi a6 KLUB: 2010-09-17, 14:10 ]
Naklejka 3D klubowa doszła. :mrgreen:
Wzmacniacz schowany i podłączony wysoko w bagażniku pod półką, żeby się nie grzał i nie było nic widać.
Biorę się na nowo za wygłuszanie drzwi i wstawienie dystansów we wszystkie drzwi na głośnikach Helix DB 62.1 przedtem tylko wyminie wszystkie plastiki ślizgacze szyb bo potem już nie będzie jak się dostać po wygłuszeniu. Od razu do tego przyjdą szyby przyciemniane. No i mam nadzieję odkładana ciągle malowanka dokładek. :-P
[ Foty : 2010-09-19, 16:35 ]
Muszę zrobić porządek z kablami jeszcze jakoś to sensownie pochować ale to przy wygłuszeniu drzwi się zrobi.
[ Dodano: 2010-09-25, 22:48 ]
DOKÂŁADKI SIę MALUJÂĄ
! :mrgreen: i Strumienica wstawiana bo katalizator poszedł się ... ostro
Oczywiste jest to, że dojdą fotki po malowaniu :mrgreen: + będzie pare gadżetów :lol:
Foty przed modem:
→ Fota silnika i mały dowód na to, że warto dbać o auto.
→ Stare fotki specjalnie dla porównania - przed malowaniem.

Jak mówiłem tak zrobiłem zabrałem się do pracy :mrgreen: i zrobię małą foto poradę dzięki The ROCKowi

[ Mała usterka: 2010-08-17, 23:11 ]
W chwili obecnej moje kółka znów nęka usterka mianowicie ogar jakiś się nabrał chyba i trzeba będzie tam wyczyścić wszystko i nowy filtr i olej zapodać także o hajs w błotko. No i na wrzesień albo miesiąc później zabieram się za utęsknione malowanie dokładek konserwacje podwozia i poprawki lakiernicze 8-) bo zima idzie :mrgreen:
No i zrobione teraz tylko zamontować do auta dodam zdjęcia niebawem

Foto porada:
a6-all-grill-shadow-line-by-the-rock-granul-vt24558.htm
[ Jeszce jedna warstwa farby: 2010-08-24, 17:20 ]
No i są fotki

[ Zawiecha zrobiona √: 2010-08-28, 12:17 ]
Czas na wymianę zawiechy na LEMFORDERA także budżet zostaje nadszarpnięty aczkolwiek nie powstrzyma mnie to przed pomalowanie dokładek :D
[ Mała szkoda przez frajerzynę jakiegoś : 2010-09-02, 23:45 ]
Zwiecha się już robi lecz dziś doszedł kolejny wydatek w sumie wyjdzie na dobre bo przyjdą w to miejsce lusterka in-pro Chrom

[ Audi a6 KLUB: 2010-09-17, 14:10 ]
Naklejka 3D klubowa doszła. :mrgreen:
Wzmacniacz schowany i podłączony wysoko w bagażniku pod półką, żeby się nie grzał i nie było nic widać.
Biorę się na nowo za wygłuszanie drzwi i wstawienie dystansów we wszystkie drzwi na głośnikach Helix DB 62.1 przedtem tylko wyminie wszystkie plastiki ślizgacze szyb bo potem już nie będzie jak się dostać po wygłuszeniu. Od razu do tego przyjdą szyby przyciemniane. No i mam nadzieję odkładana ciągle malowanka dokładek. :-P
[ Foty : 2010-09-19, 16:35 ]
Muszę zrobić porządek z kablami jeszcze jakoś to sensownie pochować ale to przy wygłuszeniu drzwi się zrobi.
[ Dodano: 2010-09-25, 22:48 ]
DOKÂŁADKI SIę MALUJÂĄ

Oczywiste jest to, że dojdą fotki po malowaniu :mrgreen: + będzie pare gadżetów :lol:
Foty przed modem:
→ Fota silnika i mały dowód na to, że warto dbać o auto.
→ Stare fotki specjalnie dla porównania - przed malowaniem.
Ostatnio zmieniony 26 wrz 2010, 22:40 przez GranuL, łącznie zmieniany 1 raz.
witaj kolego, silniczek jak i u mnie, zazdrosze tobie białych zegarów, mody robisz bardzo słuszne, choc z naklejkami i znaczkami Q bym nie robił, ale jeśli sie tobie podoba to spoko.
Co do muzyki też mam BOSE ale dorzuciłem jeszcze 800W magnata i dopiero teraz gra dobrze. sam taz sie przymierzam do in pro, na lusterka i tylne lampy. pozdrawiam:)
a i wątek z rozrządem... ah ci polscy mechanicy....porażka
Co do muzyki też mam BOSE ale dorzuciłem jeszcze 800W magnata i dopiero teraz gra dobrze. sam taz sie przymierzam do in pro, na lusterka i tylne lampy. pozdrawiam:)
a i wątek z rozrządem... ah ci polscy mechanicy....porażka

- GranuL
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
eddi83,
Ja już wywaliłem można powiedzieć głośniki seryjne bo wchodzą tam Helixy na wygłuszonych drzwiach :-P
Zdjęcia są stare niektóre żeby pokazać jak wyglądało autko bo teraz niedługo odbieram auto z malowania i po paru prezentach. Dlatego będą nowe zdjęcia do porównania " przed i po "
Dziękuję, że popierasz mnie i masz podobne upodobanie co do modów. Piwko 4you
Znaczków oczywiście nie ma jedyny to 1.8T i naklejka klubowa aktualnie
Ja już wywaliłem można powiedzieć głośniki seryjne bo wchodzą tam Helixy na wygłuszonych drzwiach :-P
Zdjęcia są stare niektóre żeby pokazać jak wyglądało autko bo teraz niedługo odbieram auto z malowania i po paru prezentach. Dlatego będą nowe zdjęcia do porównania " przed i po "
Dziękuję, że popierasz mnie i masz podobne upodobanie co do modów. Piwko 4you

Znaczków oczywiście nie ma jedyny to 1.8T i naklejka klubowa aktualnie

No niestety tacy są i to niestety w całej Polsce.Bardzo mało jest już tych normalnych ale na szczęście w ogóle jeszcze sąeddi83 pisze:a i wątek z rozrządem... ah ci polscy mechanicy....porażka