[A6 C5] słąbsze wspomaganie niz normalnie
[A6 C5] słąbsze wspomaganie niz normalnie
Witam posiadam autko z 2.4 v6 litrowym silniiem z 98r. od dwoch dni dosyc ciezko skreca mi sie kierownica... plyn w normie. nie ma luzow na wachaczas, koncowkach itd... nie ma takze roznicy czy w lewo skreca sie lekko czy tez w prawo, poprostu ogolnie w kazda strone przy kazdej predkosci obrotowej jest ciezko skrecac..
popma napewno pracuje bo sluchac jak skrecisz na maxa w obie strony
szukalem przyczyny ale juz brak pomyslow
popma napewno pracuje bo sluchac jak skrecisz na maxa w obie strony
szukalem przyczyny ale juz brak pomyslow
- czeslaw555
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
z tego co opisuje to będzie raczej płyn do wymiany ,ja wymieniłem go tak : Niczego nie rozkręcam i nie ściagąm żadnych węży ,wszytkiego się nie da wyciągnąć ale jak coś pozostaje to bardzo ,bardzo mało. Biorę sporą strzykawkę ,zakładam wężyk taki np. do paliwa na strzykawkę i ściągam ze zbiorniczka .Do dalszej zabawy potrzebna jest druga osoba która kręci kierownicą w lewo i w prawo (nic przyjemnego, można na podnośniku będzie lżej) oczywiście przy zgaszonym silniku ,w tym czasie ściągam to co wlatuje do zbiorniczka .Trochę zabawy z tym jest ale idzie to zrobić . Jak już nic się nie udaje ściągnać ,zalewam nowym płynem i znowu kręcenie kierownicą (nadal nie zapalam silnika).Uzupełniam płyn do max. i jak już nie ubywa zapalam silnik ,kręcę kierownicą w obydwie strony .Płyn będzie trochę z bąblami ale za chwilę bąble znikną .Gaszę silnik i ponawiam cały proces z wyciąganiem płynu i nalewaniem nowego .Daje to pewność że wymieniliśmy praktycznie cały płyn .Po wymianie płynu na nowy kiera lżej chodziła i to dużo
Pozdrawiam 

- czeslaw555
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Witam wszystkich
Też mam podobny powód Tylko u mnie jest to cały czas ( buczenie pompy i pieniący się płyn od wspomagania)... Sprawdzałem czy na zimnym silniku pompa szybko się nagrzeje i czy będzie gorąca ale jest tylko letnia.... I nie wiem czy się pofatygowac i zakupić płyn w DE gdzie ogólnie jestem czy wytrzymać 2 tyg jak będę w PL Gdzie później w drodze powrotnej czeka mnie dodatkowo 500 km... Ale tez obawiam się czy pompa nie siądzie jak jest dobra... Jakieś pomysły jak jeszcze sprawdzić pompę albo ktoś miał podobne objawy....
Pozdrawiam
[ Dodano: 2013-11-29, 21:11 ]
potrzebował bym pilnie odp bo nie wiem co robić Czy kupic w DE ten płyn czy poczekać i pojechać do PL i bardziej wszystko obadać
Też mam podobny powód Tylko u mnie jest to cały czas ( buczenie pompy i pieniący się płyn od wspomagania)... Sprawdzałem czy na zimnym silniku pompa szybko się nagrzeje i czy będzie gorąca ale jest tylko letnia.... I nie wiem czy się pofatygowac i zakupić płyn w DE gdzie ogólnie jestem czy wytrzymać 2 tyg jak będę w PL Gdzie później w drodze powrotnej czeka mnie dodatkowo 500 km... Ale tez obawiam się czy pompa nie siądzie jak jest dobra... Jakieś pomysły jak jeszcze sprawdzić pompę albo ktoś miał podobne objawy....
Pozdrawiam
[ Dodano: 2013-11-29, 21:11 ]
potrzebował bym pilnie odp bo nie wiem co robić Czy kupic w DE ten płyn czy poczekać i pojechać do PL i bardziej wszystko obadać