[C5 2,4AGA] wpływ LPG na ubytki płynu.. czy i dlaczego?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Patryk
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
[C5 2,4AGA] wpływ LPG na ubytki płynu.. czy i dlaczego?
jakieś 4 miesiące temu robiłem uszczelkę pod głowicą... ÂŚredni ubytek płynu chłodzenia wynosił wtedy 1l /miesiąc... Wczoraj po tych czterech miesiącach zapaliła mi się kontrolka płynu.. Wiem, że przy instalacjach LPG zużycie płynu jest normą.. ale.. jaka powinna być norma? Jak to jest u Was ze znikającym płynem?
Re: [C5 2,4AGA] wpływ LPG na ubytki płynu.. czy i dlaczego?
Normą jest że płynu nie ubywa, przynajmniej u mnie
mc
mc
Fakt, po założeni instalacji LPG możesz mieć ubytki płynu. Też to miałem, wyciek z wężyka w miejscu gdzie wchodzi on do zbiornika z płynem. Dokupiłem opaski zaciskowe idealnie pasujące do średnicy wężyka i problem zniknął.
Spróbuj np podłożyć papier do rąk w okolice zbiornika i wspomnianych rurek. Wyciek płynu będzie na papierze BARDZO DOBRZE widoczny. Chyba, że wycieki są w innym miejscu, trudniej dostępnym zarówno dla oka jak i rąk.
Spróbuj np podłożyć papier do rąk w okolice zbiornika i wspomnianych rurek. Wyciek płynu będzie na papierze BARDZO DOBRZE widoczny. Chyba, że wycieki są w innym miejscu, trudniej dostępnym zarówno dla oka jak i rąk.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Też mi się wydaje to trochę nienaturalne.. przed chwilą dolałem płynu i zacząłem sprawdzać wężyki i złączki.. Nie podoba mi się jedno miejsce przy łączeniu węża z reduktorem.. niby jest sucho ale zauważyłem czerwony nalot... Kolego pancurski, w sumie dobry pomysł z tym papierem. Zaraz znajdę coś higroskopijnego i przyłożę w kilku miejscach zaklejając to taśmą klejącą
potem pojeżdzę troszkę i zobaczymy jakie będą efekty..

Ubytki płynu są norma ale nie w takich ilościach mnie ubywa litr ale na rok (30-40 kkm), tak jak koledzy pisali trzeba sprawdzic szczelność połączeń, jezeli to nie to to sprawdź czy nie ma spalin w układzie chłodzenia (tester albo optycznie czy nie gotuje się, jezeli jest ok to sprawdx parownik może w środku przecieka.
Pozdrawiam
M
Pozdrawiam
M
Było Renault R19 1.8 Baccara,
A6 Avant,
Dołożony xenon, ori spryski, skóra z allroada
Jest Autobus na dopingu Espace 3.5 V6
A6 Avant,
Dołożony xenon, ori spryski, skóra z allroada
Jest Autobus na dopingu Espace 3.5 V6
Patent z papierem nie jest mój tylko gazownika, który montował mi LPG. W moim przypadku zdało to egzamin w 100 procentach. Ubytki miałem ogromne, cały zbiornik na 2 tygodnie, a jeżdżę bardzo mało. Powodzenia.Petroniusz566 pisze:.... Kolego pancurski, w sumie dobry pomysł z tym papierem. Zaraz znajdę coś higroskopijnego i przyłożę w kilku miejscach zaklejając to taśmą klejącąpotem pojeżdzę troszkę i zobaczymy jakie będą efekty..
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Metodą papierkową doszedłem nareszcie do miejsca wycieku... lekko śliwi mi płynem wąż przy reduktorze.. ma dopiero 3 lata a już jest lekko popękany.. dlatego będę go musiał wymienić.. Od strony reduktora dojście jest ok ale drugi jego koniec przykręcony jest złączką do trójnika z tyłu silnika pod przepustnicą.. więc dostęp będzie trudny bo ręki tam nie włożę :roll:
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt: