[A6 C4] Słupek środkowy - czujniki?
[A6 C4] Słupek środkowy - czujniki?
Witam serdecznie.
Na środkowej kolumnie, między przednimi a tylnimi drzwiami, na wysokości początku szyby a końca drzwi, są zamontowane jakieś "czujniki?" od wewnątrz, za takimi małymi krateczkami. Wyglądaja jak głośniczki - ale nimi na pewno nie są. Co to takiego?
Na środkowej kolumnie, między przednimi a tylnimi drzwiami, na wysokości początku szyby a końca drzwi, są zamontowane jakieś "czujniki?" od wewnątrz, za takimi małymi krateczkami. Wyglądaja jak głośniczki - ale nimi na pewno nie są. Co to takiego?
Bo w życiu nie te chwile w których oddychamy są najważniejsze, lecz te w których dzięki ccco zapiera nam dech w piersiach...
Myślmy...
Myślmy...
no tak od czego ( i gdzie ) mam zacząc poszukiwania, bo ja takowego alarmu nie posiadam... Przycisk jest, ale alarmu ani wyjka żadnego nie ma (albo?). Gdzie co powinno byc, żebym wiedział co mam uzupełniac aby zaczeło działać?
Bo w życiu nie te chwile w których oddychamy są najważniejsze, lecz te w których dzięki ccco zapiera nam dech w piersiach...
Myślmy...
Myślmy...
-
- Forum Audi A6 / A7
to tak centralka(chyba to to) u taty w avancie siedzi pod tylna kanapą taka mała puszka z czerwona kostka(dokładnie nie wiem czy to centralka ale jak odpinało sie ta kostke i zamykało samochód to alarm sie nie aktywował kontrolka nie migała) syrenkę powinieneś mieć w bagażniku po lewej stronie otwierasz schowek i przy nadkolu powinna być. I masz zwykły kluczyk czy z pilotem? Jak masz na IR to na zewnątrz na słupku miedzy drzwiami czujniki od pilota powinny być. I jak alarm w ogóle masz i działa to po zamknięciu drzwi powinna migać dioda na desce w którymś z przycisków od awaryjnych chyba(któreś c4 z kolei i nadal nie pamiętam :-P ) Moze porostu kogoś dobijał i go odłączył u mnie mam zwykły kluczyk i alarm teoretycznie jest jak sie zamyka to robi buup i kontrolka miga ale mogę go sobie bujać do woli szarpać drzwi a i tak sie nie włączył ani razu :evil: jak na razie to musze jakass dobra centralkę skombinować żeby drzwi z pilota były i kogoś kto to podłączy
Powodzenia w szukaniu
Powodzenia w szukaniu

alarm zawyje jeśli ktoś ci wybije szybę lub masz niedomknięte drzwi. Jest mocno prymitywny. Sama centralka alarmu jak pisze kolega wyżej powinna być pod kanapą z prawej strony chyba ale nie pamiętam a syrena tak jak napisał również kolega lewa strona tył bagażnik. Wg mnie fabryczny alarm można o kant dupy rozbić.
Kontrolka migająca na bank w awaryjnych
U mnie przynajmniej tak jest 
Kontrolka migająca na bank w awaryjnych

-
- Forum Audi A6 / A7
Nom prymityw to jest :mrgreen: ja nie mam pilota nawet i tych czujników i tak zrobiłem próby i tak jedynie się włączył jak zapłon przekręciłem a sygnał to jednostajne buuuuu. A u taty z czujnikami ktoś zakosił syrenkę :evil: ale podpięliśmy kontrolkę na probe i tak włącza sie jak włoży sie rękę do środka czujniki ruchu jeżeli sie je wyłączy to aktywował sie po pociągnięciu za klamkę w środku. Wie ktoś jak wyglada syrenka do avanta i gdzie to ustrojstwo kupic mozna albo co wsadzic innego? bo w sedanie to nie moge zobaczyc bo za blacha schowana jest 

Jeśli ma pilota to powinny się jeszcze szyby same domykać
Zamykasz przyciskiem. Ponownie wciskasz przycisk od zamykania, przytrzymujesz chwile i szyby powinny pojechać do góry. U mnie przynajmniej tak jest. W dokładanym alarmie, który mam jest to od razu po zamknięciu auta. Zamykam i szyby od razu jada bez ponownego przytrzymywania.

-
- Forum Audi A6 / A7
o tym juz dawno wiem działa to tez po przekręceniu i trzymaniu kluczyka w pozycji zamknij u mnie tez to jest. A u niego kluczyk na IR już nie działa baterie wymienione były zakodowałem i pochodziło ze 3dni przestało po 2 dniach znowu zaczęło pochodziło dzień i do tej pory nie działa pilot działa bo wieczorem nawet widać czerwone światełko a czego nie zamyka tego nie wiadomo kilka naście razy był kodowany i nic. A jak jeszcze działał to wystarczyło raz nacisnąć i trzymać i zamykało szyby
a jaką masz centralkę bo sie zastanawiam czy samego centralnego nie założyć juz nawet bez alarmu byle pilot byl a dokładniej scyzoryk :mrgreen: dużo roboty z tym jest i trudno to zrobić bo kabelków to zbytnio nie lubie :-P

Wszytsko działa, tylko nie czujniki ruchu
Gdzie zacząć sprawdzanie dlaczego? I w jaki sposób rożrożnić czy czujniki sa aktywowane czy nie? Bo naciskajac guzik na środkowej kolumnie, dioda i tak mruga tak samo
. Pilota mam bezprzewodowego, ale czujnika na zewnatrz nie ma, na srodkowej kolumnie ?! :D Reszta działa jak koledzy pisali, trabki po otwarciu drzwi od srodku, oraz po wlozeniu kluczyka do stacyjki jesli alarm jest aktywny.

Myślmy...
Myślmy...
-
- Forum Audi A6 / A7
tomkom1 bardzo by to pomogło
a jak masz otwarte drzwi i wciśniesz ten guzik to nie zapala Ci sie kontrolka od alarmu na parę sekund? jeżeli tak to czujniki masz wtedy wyłączone i włącza sie dopiero jak otworzysz samochód i jeszcze raz zamkniesz

te czujniki ruchu to tez prymityw musiałem klepnąć w nie żeby zaczęło dzialac :mrgreen:Wszytsko działa, tylko nie czujniki ruchuGdzie zacząć sprawdzanie dlaczego? I w jaki sposób rożrożnić czy czujniki sa aktywowane czy nie? Bo naciskajac guzik na środkowej kolumnie, dioda i tak mruga tak samo
. Pilota mam bezprzewodowego, ale czujnika na zewnatrz nie ma, na srodkowej kolumnie ?! :D Reszta działa jak koledzy pisali, trabki po otwarciu drzwi od srodku, oraz po wlozeniu kluczyka do stacyjki jesli alarm jest aktywny.
a jak masz otwarte drzwi i wciśniesz ten guzik to nie zapala Ci sie kontrolka od alarmu na parę sekund? jeżeli tak to czujniki masz wtedy wyłączone i włącza sie dopiero jak otworzysz samochód i jeszcze raz zamkniesz
Tyle że mój problem głównie opiera sie na tym, iz nie działaja i nie wiem gdzie zacząć prace aby przywrócić działanie systemu?! I czy dałoby podłączyc te czujniki do nieorygilanego alarmu? Tak żeby wykorzystać "atrapy" na czujniki i nie musieć montować w jakis nowych miejscach czujników z nowego ( niestandardwoego) zestawu alarmu.
Myślmy...
Myślmy...