Mam pytanie, bo mam do wymiany przedni zderzak i okazyjnie bym mógł dostać zderzak z otworami na parktronik przód, którego wcześniej nie miałem. I teraz pytanie do Was, czy może ktoś z Was montował u siebie parktronik z przodu? Jak wygląda kwestia okablowania/podłączenia oraz samych modułów które trzeba zakupić? Także bardzo wdzięczny będę za wszystkie informacje dotyczące PDC przód
[A6 C5 Avant] Parktronic przód
- K@MiL
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Kamil
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.9TDI AWX 131KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
[A6 C5 Avant] Parktronic przód
Witam Was!
Mam pytanie, bo mam do wymiany przedni zderzak i okazyjnie bym mógł dostać zderzak z otworami na parktronik przód, którego wcześniej nie miałem. I teraz pytanie do Was, czy może ktoś z Was montował u siebie parktronik z przodu? Jak wygląda kwestia okablowania/podłączenia oraz samych modułów które trzeba zakupić? Także bardzo wdzięczny będę za wszystkie informacje dotyczące PDC przód
-
radekboguslaw
- Forum Audi A6 / A7

-
axe
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Robert
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
i jak to ma niby dzialac?radekboguslaw pisze:kolego poprostu zakup wiaske okablowania z czuinikami taka sama jak na tyl i podłanczasz wszystko pod tylniawiazke i wszystko gra i buczy
sprawdzac odleglosc z przodu jak jedziesz do tylu
popatrz na niemieckiej stronie vw passat tam cos bylo o tym
--
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
-
radekboguslaw
- Forum Audi A6 / A7

-
axe
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Robert
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
ok wierzeradekboguslaw pisze:działa kolego tak samo jak do tyłu masz przednie czujniki podłonczone do wiaski tylnej wbijasz 1 podierzdzasz czujnik wykrywa przeszkode i daje sygnał jak nie wierzysz to sam sprawdz
ale dziala tylko na 1? i chyba jeszcze guzik jesst do wlaczenia pdc przedniego?
--
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
-
radekboguslaw
- Forum Audi A6 / A7

-
radekboguslaw
- Forum Audi A6 / A7

- K@MiL
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Kamil
- Silnik: 1.9TDI AWX 131KM
- Kontakt:
Też mi się nie wydaje to takie proste, z tego zwględu, że tylni parktronic włącza się podczas właczania biegu wstecznego (robi się przejście), a poza tym nie mam tylniego parktronika także odpada :Dkolego poprostu zakup wiaske okablowania z czuinikami taka sama jak na tyl i podłanczasz wszystko pod tylniawiazke i wszystko gra i buczy
-
holekpiotr
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Piotr
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 1.6 ADP 101KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
Witam,
ja, podobnie jak kolega, zakupilem przedni zderzak juz z czujnikami, a okablowanie juz zamówilem...
chcialbym, aby ta instalacja wygladala jak oryginalna, i zeby byla wizualizacja na MMI.
czy ktos moze mi doradzic jak to zrobic? czy wystarczy tylko podlaczyć, czy modul jest fabryczny, itd, itp.
ja, podobnie jak kolega, zakupilem przedni zderzak juz z czujnikami, a okablowanie juz zamówilem...
chcialbym, aby ta instalacja wygladala jak oryginalna, i zeby byla wizualizacja na MMI.
czy ktos moze mi doradzic jak to zrobic? czy wystarczy tylko podlaczyć, czy modul jest fabryczny, itd, itp.
- teiwaz
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Darek
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI BPP 180KM
- Napęd: Quattro
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
Odświeże troche temat bo włąsnie jestem na etapie próby podłączenia przedniego pdc do instalacji z samym tyłem. Mam sterownik, przycisk, buzzer i wiązkę z allroada (przycisk koło lewarka a nie w desce). Mam problem z ogarnięciem przycisku bo 2 kable idą z niego do sterownika natomiast 2 mam obcięte, do czego one mają być podłączone? Ma ktoś może schemat jak to podłączyć? Może ta wiązka jest jakaś całkiem inna i potrzebuję takiej ze zwykłej a6?