Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] 0,5 cm wody na podlodze z tylu za pasazerem

Wnętrze
ODPOWIEDZ
kacza80
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5] 0,5 cm wody na podlodze z tylu za pasazerem

Post autor: kacza80 » 17 lip 2010, 19:45

witam
po dluzszej jezdzie z klima znalazlem mase wody.
postanowiłem napisac bo choc temat byl walkowany 100 razy nie doszukalem sie odpowiedz, dzisiaj znalazlem za pasazerem na podlodze male bajorko, wiekszosc odpowiedzi na podobne temety mowia o zapchanym przewodze na podszybiu lub przy parowniku i scieka na dywan u pasazera na przednim siedzeniu, jednak u mnie jest tam sucho jak piepz.
Czy to mozliwe ze zapchany przewud w przedniej czesci auto moze powodowac zbieranie sie wody na tylnej kanapie? jezeli nie to moze spodkaliscie sie z tym problemem i jakie bylo rozwiazanie?
Ostatnio zmieniony 19 lip 2010, 13:48 przez kacza80, łącznie zmieniany 4 razy.

kacza80
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kacza80 » 19 lip 2010, 13:47

thx, dzisiaj zaczne rozbierać autko, tylko dalej jestem zdziwiony jak pomimo lejka i wylotu skroplin w przedniej części podłogi - mokro jest w tylnej a zprzodu suchutko. Pewnie wiecej wyjdzie jak podniose wykladzine,

janusz054
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: janusz054 » 22 lip 2010, 17:11

znajomy też to ćwiczył. Okazało się że ,,woził" wodę w komorze koła zapasowego i przy każdym hamowaniu przelewało się do kabiny na tylne dywaniki. Przyczyną było to że po malowaniu niedbale założono tylne lampy i zamek bagażnika. Nie było wszystkich uszczelek a te co były założono na ,,sucho" bez silikonu. Po każdym deszczu stan wody się uzupełniał ale przelewało w czasie jazdy i to myliło że niby deszcz nie pada a w aucie mokro. Po naprawie mocowania lamp i zamka wszystko wróciło do normy.
BTW: Na wszelki wypadek przewiercili podłogę pod kołem zapasowym :-)

kacza80
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kacza80 » 23 lip 2010, 20:08

sprawa zalatwiona umiejscowienie przyczyny przez Carlosa bylo jak najbardziej trafne. WIelkie dzieki dla Ciebie i stasiuszefa a wiele pokazujace Foto-story

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja