Kupiłem je w lipcu 2009 więc jest już ze mną okrągły rok

Co do wyposażenia to posiada:
- 2x AIRBAG
- ABS
- wspomaganie kierownicy
- centralny zamek z funkcją domykania szyb z pilota
- alarm (Audi)
- 2x el.szyby
- el.ustawiane lusterka
- el.regulacja świateł
- podgrzewane fotele (przód)
- pakiet zimowy-podgrzewane zamki,spryskiwacze i lusterka
- climatronic
- tempomat
- kierownica s-line regulowana w 2 płaszczyznach
- AC+BC
- dwa podłokietniki
- satynowe siedzenia RECARO
- przyciemnione delikatnie tylne szybki
- może jeszcze pare innych rzeczy, o ktorych zapomniałem...
Troszkę przez ten rok się zminiło ale po kolei...
Auto znalazłem na OTOMOTO. Cena była pośrednia pomiędzy najdroższymi a najtańszymi A6. Pomyślałem, że warto zobaczyć. Tu podziękowania dla tomsa001, ktory pomógł mi podjąć decyzję po zVAGowaniu auta czy brać go czy nie. Sprzedajacy nie chciał spuścić tyle ile my chcialiśmy zapłacić więc wróciliśmy do domu. Na następny dzień dostaje SMS-a, że gościu się zgadza na moje warunki. Akurat była sobota i nie mogłem jechać, ale w poniedziałek już auto stalo pod moim domem. Poniżej zdjęcia z ogłoszenia:
Jako, ze auto miało łyse opony z przodu zakupiłem komplecik nowych gumek, umyłem auto i zrobiłem kilka fotek.
Wnętrze:
A tu jeszcze z moją byłą

Potem przyszedł czas na obniżenie auta bo wyglądało jak allroad. Kupiłem w dobrej cenie sprężyny VOGTLAND -35mm i od razu auto zaczęło lepeij wyglądac. Tu akurat w trakcie wymiany (dzęki TOMSON i GRUBY):
Końcówka wydechu to była już w ogóle totalna porażka więc zastąpily ją dwie chromowane końcówki dedykowane do TDI od ULTER'a.
Okazało się że amortyzatory, które były zamontowane (orginały BOGE) nie wytrzymały obnizenia auta szczególnie że nadeszły lekkie mrozy, więc w aucie zagościł nowiutki komplet Bilstein'ów B4 wymieniony wraz z wszystkimi gumkami, odbijaczami i innymi pierdołami. Do tego poszły też wszytskie gumy w zawieszeniu bo juz coś zaczynało stukać z przodu. Po tych zabiegach musiałem już załozyc zimowe koła i auto tak jeździło przez jakiś czas.
W międzyczasie udało mi się dostać nową kierę eSkową z bardzo ładną skórą bo moja jak widac na poprzednich zdjęciach była poklejona taśmą gdyż troszke się podarła. Kiera pochodzi od S8 :D
Jak widać na poniższym zdjęciu kiera juz założona. Udało mi się dostać też licznik z AC i BC za 50 zł :D, jako że potrebowałem tylko tarcz bo moje białe pseudo eSkowe były strasznie marnej jakości że aż walilo po oczach to przełożyłem je sobie. Komp poszedł do Audi szwagra. I wilk syty i owca cała

Założyłem sobie maskownice helixa na tył, niestety pod spodem siedzą jeszcze głośniki boshmanna, tak samo jak z przodu, więc temat audio jest jeszcze kompleksowo do ogarnięcia. Zamiast BOSE mam teraz oBOÂŻE.
Jako że nastały cieplejsze dni zawitał nowy felunek. Dokupilem komplet nowych opon BARUM BRAVURIS 2 225/40R18 i teraz auto troszkę lepiej się prezentuje. Wyszło w sumie niedrogo gdyz w rozliczeniu poszły moje stare koła. Zdjęcia poniżej są najbardziej aktualne.
Oczywiście na początku wymieniony został rozrząd na częściach Ruville, Conti, Hepu jak rówież wszystkie płyny eksploatacyjne i filtry żeby nie było. Ostatnio przed upałami zrobiłem też serwis klimy.
Planów jest jeszcze trochę:
- relingi chrom
- blenda S6
- elektryka z tyłu
- lusterka in-pro
- wymiana gabek w fotelu kierowcy bo się troszkę rozklapały

- malowanie niektórych elementów bo klar schodzi
Narazie kasy brak więc trzeba czekać, są inne priorytety. Temat będę uzupełniał jak będą następywały jakieś zmiany a teraz możecie oceniac jak wam się podoba