Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

A6 C5 2,4 czy mozna zmontowac wydech po dwóch stronach

Koła, spojlery, grille, lotki, blendy z pominięciem rezania.
Awatar użytkownika
gregor1981
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

A6 C5 2,4 czy mozna zmontowac wydech po dwóch stronach

Post autor: gregor1981 » 13 lip 2010, 20:05

Panowie czy mozna zmontowac wydech po dwoch stronach w a6 c5 2,4 benzyna
Ostatnio zmieniony 31 lip 2010, 09:23 przez gregor1981, łącznie zmieniany 2 razy.
witam

radek_s4
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: radek_s4 » 14 lip 2010, 23:15

Czesc ,

przerabialem ten temat w moim poprzednim a6

a6-c...mason&start=105

i powiem Ci ze jesli masz oske tak jak i ja miałem to nie jest latwa sprawa gdyz w quattro masz miejsce po obu stronach na wydechy zas w osce tylko z lewej .... ja zrobilem to tak zakupilem tlumik pojedynczy z wyjsciem na dwie strony czyli ze jedna koncowka byla na przedluzce na druga strone ... ale by to zmiescic miedzy kolem zapasowym od dolu auta a belka zderzaka minelo kilka godzin budowania rur ktore idealnie wpasuja sie w waska szpare ... do tego zakupilem zderzak od quattro po lifcie koncowki ala RS6 i ogolnie wyszlo miodzio ale tak jak mowie potrzeba troche fantazji by taki wydech tam zmiescic takze o ori na dwie strony zapomnij jesli juz pokombinuj z pojedynczym ktory posiada wyjscie na dwie rury po obu stronach

pozdro
Radek
< Nigdy nie jedż szybciej ..
.. niż Twój anioł stróż potrafi latać >

Awatar użytkownika
gregor1981
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: gregor1981 » 15 lip 2010, 17:33

skoro dla ciebie wydechy po dwoch stronach to wioska to mi cię szkoda koles , w Quattro to juz nie jest wioska mimo ze wizualnie sie mocno nie rózni :mrgreen:
witam

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 15 lip 2010, 21:03

gregor1981, z szacunkiem kolego z szacunkiem do starszych szarza hehehe. tu nie tuning forum hehehe.mi bartka nie szkoda a wrecz mu zazdroszcze.jutro ty tez mu bedziesz zazdroscil hehehe.
censored, tez nie masz racji..bo nikt nie pisal ze przyklei koncowke tlumika do zderzaka..ja tez mysalem o tym zeby zrobic to na dwie strony jednak aby obie dzialaly prawidlowo.wyszlo tak ze w c4 oska zbyt duzo rezania ze zderzakiem bo zeby bylo symetrycznie to trzeba by wycinac wciecie w miejscu gdzie jest ucho do ciagania.wiec odpuscilem.ale tu nasz kolego w dziwnie :-) napisanym temacie zeczywiscie chce obie koncowki podlaczyc.mialem pomysl zeby to zrobic na patencie tzn ze jak jedzie sie noramlnie lub na postoju to pali z jednej rury.a jak idziesz ogniem to stopniowo otwiera sie przepustnica i daje druga rure na wolnby wydechu.taka przepustnica byla by zalozona przed koncowym tlumikiem i sterowana podcisnieniem.wiem ze bmw mu taki patent na ori tlumikach tzn ma taka przpustnice na drugiej koncowce w tlumiju.koncowki sa dwie obok siebie ale jedna otwiera sie wlasnie takim podcisnieniem.

Awatar użytkownika
gregor1981
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: gregor1981 » 15 lip 2010, 21:41

No z całym szacunkiem ale nigdzie nie napisałem ze chcę wstawic atrape !!!. Widzę jednak że chyba bedzie z tym problem
witam

Awatar użytkownika
GranuL
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Grzegorz
Rocznik: 1999
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.7T BEL 265KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: GranuL » 25 lip 2010, 00:30

gregor1981, moim zdaniem jak dobrze tam pokombinuje się jak pisał radek_s4, to dym będzie leciał z 2 rurek ;) nie będzie to WT żaden tym bardziej jak się zadba o detale a nie każdego stać na Q ;)
każdy orze jak może też nad tym myślałem i nie jest to złe rozwiązanie ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning wizualny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja