A6 C5 2,4 czy mozna zmontowac wydech po dwóch stronach
- gregor1981
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
A6 C5 2,4 czy mozna zmontowac wydech po dwóch stronach
Panowie czy mozna zmontowac wydech po dwoch stronach w a6 c5 2,4 benzyna
Ostatnio zmieniony 31 lip 2010, 09:23 przez gregor1981, łącznie zmieniany 2 razy.
witam
-
- Forum Audi A6 / A7
Czesc ,
przerabialem ten temat w moim poprzednim a6
a6-c...mason&start=105
i powiem Ci ze jesli masz oske tak jak i ja miałem to nie jest latwa sprawa gdyz w quattro masz miejsce po obu stronach na wydechy zas w osce tylko z lewej .... ja zrobilem to tak zakupilem tlumik pojedynczy z wyjsciem na dwie strony czyli ze jedna koncowka byla na przedluzce na druga strone ... ale by to zmiescic miedzy kolem zapasowym od dolu auta a belka zderzaka minelo kilka godzin budowania rur ktore idealnie wpasuja sie w waska szpare ... do tego zakupilem zderzak od quattro po lifcie koncowki ala RS6 i ogolnie wyszlo miodzio ale tak jak mowie potrzeba troche fantazji by taki wydech tam zmiescic takze o ori na dwie strony zapomnij jesli juz pokombinuj z pojedynczym ktory posiada wyjscie na dwie rury po obu stronach
pozdro
Radek
przerabialem ten temat w moim poprzednim a6
a6-c...mason&start=105
i powiem Ci ze jesli masz oske tak jak i ja miałem to nie jest latwa sprawa gdyz w quattro masz miejsce po obu stronach na wydechy zas w osce tylko z lewej .... ja zrobilem to tak zakupilem tlumik pojedynczy z wyjsciem na dwie strony czyli ze jedna koncowka byla na przedluzce na druga strone ... ale by to zmiescic miedzy kolem zapasowym od dolu auta a belka zderzaka minelo kilka godzin budowania rur ktore idealnie wpasuja sie w waska szpare ... do tego zakupilem zderzak od quattro po lifcie koncowki ala RS6 i ogolnie wyszlo miodzio ale tak jak mowie potrzeba troche fantazji by taki wydech tam zmiescic takze o ori na dwie strony zapomnij jesli juz pokombinuj z pojedynczym ktory posiada wyjscie na dwie rury po obu stronach
pozdro
Radek
< Nigdy nie jedż szybciej ..
.. niż Twój anioł stróż potrafi latać >
.. niż Twój anioł stróż potrafi latać >
- gregor1981
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
gregor1981, z szacunkiem kolego z szacunkiem do starszych szarza hehehe. tu nie tuning forum hehehe.mi bartka nie szkoda a wrecz mu zazdroszcze.jutro ty tez mu bedziesz zazdroscil hehehe.
censored, tez nie masz racji..bo nikt nie pisal ze przyklei koncowke tlumika do zderzaka..ja tez mysalem o tym zeby zrobic to na dwie strony jednak aby obie dzialaly prawidlowo.wyszlo tak ze w c4 oska zbyt duzo rezania ze zderzakiem bo zeby bylo symetrycznie to trzeba by wycinac wciecie w miejscu gdzie jest ucho do ciagania.wiec odpuscilem.ale tu nasz kolego w dziwnie
napisanym temacie zeczywiscie chce obie koncowki podlaczyc.mialem pomysl zeby to zrobic na patencie tzn ze jak jedzie sie noramlnie lub na postoju to pali z jednej rury.a jak idziesz ogniem to stopniowo otwiera sie przepustnica i daje druga rure na wolnby wydechu.taka przepustnica byla by zalozona przed koncowym tlumikiem i sterowana podcisnieniem.wiem ze bmw mu taki patent na ori tlumikach tzn ma taka przpustnice na drugiej koncowce w tlumiju.koncowki sa dwie obok siebie ale jedna otwiera sie wlasnie takim podcisnieniem.
censored, tez nie masz racji..bo nikt nie pisal ze przyklei koncowke tlumika do zderzaka..ja tez mysalem o tym zeby zrobic to na dwie strony jednak aby obie dzialaly prawidlowo.wyszlo tak ze w c4 oska zbyt duzo rezania ze zderzakiem bo zeby bylo symetrycznie to trzeba by wycinac wciecie w miejscu gdzie jest ucho do ciagania.wiec odpuscilem.ale tu nasz kolego w dziwnie

- gregor1981
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt: