Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[Audi A6 C5] Zaślepka airbaga - zmiana wyglądu kierownicy.

Wnętrze
ODPOWIEDZ
Resacro
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[Audi A6 C5] Zaślepka airbaga - zmiana wyglądu kierownicy.

Post autor: Resacro » 12 lip 2010, 12:36

Witam,

aktualnie moje audi A6C5 99r ma taką kierownice:

http://www.mp3car.com/vbulletin/attachm ... s-e-14.jpg

i chciałbym zmienić zaślepkę poduszki na taką z chromowaną "obwódką": http://allegro.pl/item1126779693_zaslep ... a4_a6.html

czy taka będzie pasowała? :) i jak już dojdzie do wymiany to jak się ją ściąga? :P

Wielkie dzięki za podpowiedź!

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 13 lip 2010, 14:34

gembas, blisko blisko ale nie do konca.twoja metoda to zdjecie jaska a koledze chodzi o demntaz zaslepki.obawiam sie ze moze byc to nitowane do samego stelaza poduszki.moge sie mylic ale nie pamietam czy sruba na imbus nie byla dopiero po lifcie?ale to tylko moja niewiedza i watpliwosc...
Resacro,jesli gembas ma racje i masz na imbus odkrecana kiere to mam komplet sline w dobrym stanie i dobrych pieniazkach...a swoja na alledrogo hehehe

Resacro
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Resacro » 13 lip 2010, 15:20

mi się wydaje że ta zaślepka jest po prostu na wcisk i wystarczy podważyc śrubokrętem. Ale wygląda mi na to że ta nowa zaślepka z chromem, jest na jakieś dwie śruby co widać na zdjęciu z allegro (w miejsu znaczka)... A trójramiennej nie chce bo slina nie mam i to tak dziko będzie wyglądać :-P

Resacro
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Resacro » 13 lip 2010, 16:46

no wiem że miałeś na myśli zmianę całej kiery ;-) ale to są za duże koszty, za dużo zachodu i w ogóle slina nie che :-P

chyba zaryzykuje, zamówie tę nową zaślepkę poduszki i zobaczymy co wyjdzie :-)

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 13 lip 2010, 22:42

obawiam sie ze ta maskownica nie jest tylko wciskana na poduche.musi byc na stale polaczona ze stelazem poduszki zeby w razie wystrzalu nie zrobila ci dodatkowego otworu w ciele.ona musi sie rozerwac na srodku i zniej musi wsytrzelisc jasiek a nie oderwac sie cala wybic zeby i wtedy dopiero siegniesz glowa jaska.wszystkie jaski jakie widzialem mialy nitowane te maskownice.dowiedz sie jescze jaka jest jakosc tego towaru z allegro.na koncu moze wyjsc ze to jest atrapa do zalozenia zamiast jaska.upewnij sie przed zakupem

[ Dodano: 2010-07-13, 22:46 ]
nawet na aukcji jest napisane ze to zaslepka.te otwory ktore uznales za sruby sa poprostu miejscem na zalozenie znaczka.znaczekw nich jest na calym polu czyli jest elementem razem z wypelnieniem kolek.odpusc

RaKo
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: RaKo » 16 lip 2010, 12:10

jak miałeś dzwona i nie stać Cię na poduchę i konkretną naprawę to kupujesz taką zaślepkę,a do zmiany na ten wygląd w przed lifcie potrzebna jest cała kiera z poduszką,nie pasuje sama poducha z poliftu do kiery z przed liftu choć na oko wygląda identyko ale jest inaczej <ok>

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 16 lip 2010, 12:13

a na koncu zawsze mozna strzelic taka ramke z tasmy w tesco lub innym meblowym hehehe

MISIEK_A6

Post autor: MISIEK_A6 » 16 lip 2010, 12:17

Moim zdaniem nie da rady...

Zaslepka jest przykręcana... Z tylu kierownicy macie 2 albo 4 śrubki. Zaslepka jest niezależna od poduszki są to dwie osobne części...

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja