[Audi A6 2,5TDi 150KM] Brak mocy po przekroczeniu ok.2500 ob
[Audi A6 2,5TDi 150KM] Brak mocy po przekroczeniu ok.2500 ob
Mam mały problem z moją A6, tzn.gdy dodaje gazu załącza sie turbina i przyspieszenie jest ok., ale tylko do około 2500 obrotów później kompletnie nie ma mocy ,obroty rosną prędkość nie bardzo albo prędkość wzrasta ale bardzo długo to trwa, co może być tego przyczyną, proszę o pomoc i z góry dziękuje.
alaska01
Re: [Audi A6 2,5TDi 150KM] Brak mocy po przekroczeniu ok.250
witam.ekspertem nie jestem ale kolega mial cos takiego w mercedesie 4000 tyś.i ani grama wiecej.myślalze turbo mu pada a to tylko filtr powietrza był do wywalenia,jak wymienił było wszystko okej.moze u ciebie jest tak samo.pozdrawiam
felix39
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2005
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- kowalsky88
- Forum Audi A6 / A7
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2005
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
alaska01, napisałeś, że
Ale inne objawy juz nie są tak oczywiste, a poza tym to byłoby chyba zbyt proste.
Z drugiej strony co mogłoby być innego gdy obroty rosną a prędkość nie ?
co przy Twojej skrzyni manualnej wskazywałoby wprost na slizgające się sprzęgło.alaska01 pisze:obroty rosną prędkość nie bardzo albo prędkość wzrasta ale bardzo długo to trwa,
Ale inne objawy juz nie są tak oczywiste, a poza tym to byłoby chyba zbyt proste.
Z drugiej strony co mogłoby być innego gdy obroty rosną a prędkość nie ?
Części samochodowe online - Motostacja pl
-
- Forum Audi A6 / A7
Re: [Audi A6 2,5TDi 150KM] Brak mocy po przekroczeniu ok.250
Witam ! chciałem zapytać czy zrobiłeś?.Bo mam teraz taki sam problem !alaska01 pisze:Mam mały problem z moją A6, tzn.gdy dodaje gazu załącza sie turbina i przyspieszenie jest ok., ale tylko do około 2500 obrotów później kompletnie nie ma mocy ,obroty rosną prędkość nie bardzo albo prędkość wzrasta ale bardzo długo to trwa, co może być tego przyczyną, proszę o pomoc i z góry dziękuje.
pozdrawiam Aciu