Aud [A6 C5] Pedał sprzęgła
-
- Forum Audi A6 / A7
Aud [A6 C5] Pedał sprzęgła
Witam mam problem z pedałem sprzęgła, podczas jazdy redukując bieg lub gdy przeciągnę na 2 do 3500 obrotów to pedał sprzęgła zachowuje się inaczej robi się jakby miękki i powoli wraca co może być przyczyną zaznaczam ze nie dzieje się to co chwile tylko raz na jakiś czas biegi wchodzą normalnie bez zgrzytania czy jakiegoś oporu.

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Mi też tak się działo od czasu do czasu i pojechałem do mechanika a on na to ,że to manual i sprzęgło się kończy (tarcza docisk) więc wystraszyłem się trochę i kazałem mu to wymienić no i zarazem wpakowałem się w koszty bo za orginalne sprzęgło LUK (tarcza,docisk i łożysko oporowe, bez dwumasy) krzykneli 1700zl w hurtowni motoryzacyjnej a w ASO powiedzieli ,że oddać stare i dopłacić 2800zł. Więc serwis olałem wziąłem z hurtowni(bo LUK idzie na pierwszy montaż). Mechanik zawołał sobie ponad 1000zl za robocizne a stare sprzęgło fakt faktem było zjechane ale 50tyś to jeszcze bym na nim trzasnął. Pedał sprzęgła już powraca normalnie ale za jaką cene????
Dodam ,że wymieniałem sprzęgło na początku 2009 roku więc teraz ceny mogą być trochę inne. Ktoś może mi zarzucić ,że zrobiłem sprzęgło a dwumase zostawiłem starą ale trzeba pamiętać że to kolejny koszt 2000zł a 10latek według mnie to nie zasługuje na takie wydatki.
Kolego wnioski wyciągnij sobie sam z tego co napisałem ale ja jezdziłbym na Twoim miejscu tak długo aż przestanie ciągnąć. Pozdro.
Dodam ,że wymieniałem sprzęgło na początku 2009 roku więc teraz ceny mogą być trochę inne. Ktoś może mi zarzucić ,że zrobiłem sprzęgło a dwumase zostawiłem starą ale trzeba pamiętać że to kolejny koszt 2000zł a 10latek według mnie to nie zasługuje na takie wydatki.
Kolego wnioski wyciągnij sobie sam z tego co napisałem ale ja jezdziłbym na Twoim miejscu tak długo aż przestanie ciągnąć. Pozdro.

Pierwszy, najlepszy forum Audi A6 w Polsce - A6Klub.PL ! 

-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel