Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] Problem z instalacją radia

Elektryka
ODPOWIEDZ
Paho
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5] Problem z instalacją radia

Post autor: Paho » 04 lip 2010, 09:19

Witam
mam taki problem, kupiłem Audi bez radia, poprzedni właściciel mówił że ukradli, ma być Concert II ale bez CAN, powiedział też że zagra każde radio przez iso, podpiąłem clariona i cisza. Moja prośba jest taka, pod spodem są fotki instalacji, i jeśli byli byście tak mili i powiedzieli jaki mam rodzaj instalacji i jakie radio do tego podejdzie, to byłbym bardzo wdzięczny dodam jeszcze że 3 kable nie są nigdzie podłączone, są odcięte, chciałbym wiedzieć który jest od czego, i do czego służy ta mini wtyczka antenowa...
pozdrawiam

Obrazek Obrazek Obrazek

marlitkos
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Marcin
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.9TDI AWX 131KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: marlitkos » 05 lip 2010, 15:13

Hej.
A jest w ogóle zasilanie na radiu??? Włącza się po podpięciu???
Pytam, bo jeśli nie to w gniazdach Clariona ma inaczej podpięte zasilanie niż jest to w Twojej Audiczce.
Dla porównania w B4 miałem radio Blaupunkta. A jak zmieniłem na radio LG musiałem poprzekładać przewody zasilające (+,-) w kostce w samochodzie.
Sprawdź na schematach (dokładnie w schemacie kostki zasilającej- to ta brązowa- o ile pamiętam) od Audi gdzie jest + i - a później porównaj ze schematem w radyjku. Muszą być w tym samym miejscu oczywiście.
PS. zastanawiam się do czego służy ta biała kostka.No ale masz młodsze autko wiec pewnie inne rozwiązania są zastosowane.

[ Dodano: 2010-07-05, 15:26 ]
-a6-c5-problem-z-instalacja-radia-cd-co ... vt5180.htm

powyżej znajdziesz schemat kostki w Audi. Patrz na kostkę A. pin 7 i 8 to zasilanie radia.
Pozdrawiam

Maniacy COOO łączmy się.
Forum dyskusyjne.

Paho
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Paho » 06 lip 2010, 02:20

część opanowałem dzięki opcji szukaj ;) żółta kostka to przewody do wzmacniacza, i jest już podłączony, niesterty nie mogłem znaleźć +12V pojawiającego się po przekręceniu kluczyka, jest tylko stałe, dlatego radio muszę wyłączać oddzielnie :/ No i nadal nie wiem do czego są te odcięte kabelki, ma ktoś może schemat wtyczek do audi z kolorami kabelków?

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja