[A6 C5 2.8]Blad skrzyni biegow - tryb awaryjny ?
[A6 C5 2.8]Blad skrzyni biegow - tryb awaryjny ?
Witam panow. Sprawa wyglada tak. Kupilem autko i od poczatku zapalaja mi sie wszystkie kontrolki od skrzyni biegow tiptronic (co jakies 15 odpalen auta) - auto wtedy ciezko jedzie - podobno tryb awaryjny. Po podłą;czeniu pod komputer pokazuje jakis blad czujnika - myslalem wiec ze trzeba wymienić olej. Wymieniłem i nadal zapalaja sie wszystkie lampki. Moze ktoś mial podobny problem?
Ostatnio zmieniony 19 sty 2008, 22:36 przez may, łącznie zmieniany 1 raz.
Jacek
ja miałem podobny problem w multitronicu, do tego u mnie w momencie przejścia skrzyni w tryb awaryjny nie wlą;czał się wsteczny, u mnie padł sterownik w serwisie audi ok.3500zł z wymianą; , do tego skrzynia już szarpała więc sprzęgło było też już do wymiany(przebudowa z 6 na 7 lameli) koszt ok. 4000zł, tak więc naprawa w serwisie audi kosztowała mnie nieco ponad 7500zł. radzę sprawdzić czy to tiptronic, dla multitronica z przed 2004 roku to bardzo typowe usterki.
czujnik hamulca, a czy tzw biegi podswietlały ci sie wszystkie tzn PND432 miales poodswietlone razem?jesli tak masz w krótce wymiane dosc kosztowna
[ Dodano: 2008-02-29, 10:22 ]
a i prawdopodobnie komputer od skrzyni pada albo muszisz go od nowa programowac
[ Dodano: 2008-02-29, 10:24 ]
a i u mnie woda sie zbierala gdzies tam w kanale bo zatkaly sie kanaliki odprowadzajace wode i woda gromadzila sie nawet pod akumulatorem

[ Dodano: 2008-02-29, 10:22 ]
a i prawdopodobnie komputer od skrzyni pada albo muszisz go od nowa programowac
[ Dodano: 2008-02-29, 10:24 ]
a i u mnie woda sie zbierala gdzies tam w kanale bo zatkaly sie kanaliki odprowadzajace wode i woda gromadzila sie nawet pod akumulatorem

Witam. Miałem ten sam problem tylko że u mnie najpierw sterownik stracił łą;czność z VAG , a po dwóch miesią;cach tzn. przedwczoraj padł totalnie. Zapaliły się wszystkie biegi i d..a . Wymieniłem sterownik i po kłopocie.
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=330334510
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=330334510
biegi awaryjne
Witam,
Mam pytanko czy wiecie co może być przyczyną; zapalania się na desce biegów awaryjnych , biegi zapalaja sie nawet jak jest na postoju i obroty silnika podniosę tak do dwóch tysiecy , i w czasie jazdy jest to samo do dwóch tysięcy zapalaja sie biegi awaryjne a jak jadę powyżej dwóch tysięcy jest wszystko ok,
Proszę o pomoc jeśli ktoś coś wie na ten temat?
Pozdrawiam
Mam pytanko czy wiecie co może być przyczyną; zapalania się na desce biegów awaryjnych , biegi zapalaja sie nawet jak jest na postoju i obroty silnika podniosę tak do dwóch tysiecy , i w czasie jazdy jest to samo do dwóch tysięcy zapalaja sie biegi awaryjne a jak jadę powyżej dwóch tysięcy jest wszystko ok,
Proszę o pomoc jeśli ktoś coś wie na ten temat?
Pozdrawiam
witam,moje pytanie dotyczy skrzyni biegów tipa,świeci sie tryb awaryjny ,jak tylko odpale silnik
!biegi niby chodza, przspiesza ,od czasu cos szarpnie,a na wsteczny jak właczam to moge powiedziec ze wali cosik w skrzynie :mrgreen: no i jeszcze klima szwankuje bo econ non stop swieci!!jakies sugestie? podpowiedzi,pod komputer jade w srode a jest to a6 2.5 tdi 99roczek.dzieki za podpowiedzi 

hej,goly191 ,podpowiem jeszcze ze miałem zalany moduł komfortu,wymienił cos elektryk za 40 złotych i gitara,wszystko grało,ale doczytałem ze pod pasazerem jest sterownik skrzyni
?czy mógł dostac wody?? bo tam nie patrzyli ,a bym zapomniał awarie zona przechwyciła ,a i z N dała odrazu na R pewnie sie spieszyło czy to moze byc przyczyna??
a jak bede wedział wiecej dam oczywiscie znać ,,,fusy temat znany ale jak nie kumaty pisze to widzisz jak jest, :roll: dzieki
[ Dodano: 2010-07-09, 23:12 ]
witam usterka naprawiona :mrgreen: ale krótko opisze jaki był powód moich kłopotów...po pierwsze to zmiana biegu ,zbyt szybka zmiana z D na R i kłopoty z błedami na skrzyni gotowe :-P tryb awaryjny :lol: ,,klima szwankowała bo ,bo zmienili wenylator od klimy i jakiś sygnał z błedem poszedł do klimatronika,ECON właczony bez mozliwości wyłaczenia na panelu
dobry fachowiec ,elektryk załatwił sprawe praktycznie od ręki zrobiłem juz 730 km wszystko śmiga bez zarzutu
!pozdrawiam

[ Dodano: 2010-07-09, 23:12 ]
witam usterka naprawiona :mrgreen: ale krótko opisze jaki był powód moich kłopotów...po pierwsze to zmiana biegu ,zbyt szybka zmiana z D na R i kłopoty z błedami na skrzyni gotowe :-P tryb awaryjny :lol: ,,klima szwankowała bo ,bo zmienili wenylator od klimy i jakiś sygnał z błedem poszedł do klimatronika,ECON właczony bez mozliwości wyłaczenia na panelu