[A6 C4 ACE] Cały czas chodzi wiatrak
-
- Forum Audi A6 / A7
Jest jeszcze jedna opcja która sam miałem - wiatraki podpięte na krótko! Sprawdź czy gdzieś nie idzie nadliczbowy kabel(u mnie to była masa).
Jeżeli tak miałeś to ktoś poprzednio majstrował przy chłodnicy. Szykuj się na niespodziewane. Ja pojechałem do mechanika bo mi się za bardzo grzał silnik a auto już 3 dzień jest robione bo wychodzą coraz to nowe patenty
Objawy miałem jak u Ciebie - po włączeniu stacyjki wiatraczki na maxa (jeden padł ostatnio), czujniki ok, ale kable to był węzeł gordyjski.
Powiem tak: kupno auta używanego w Polsce to kupno na 90% skarbonki bez dna...
Jeżeli tak miałeś to ktoś poprzednio majstrował przy chłodnicy. Szykuj się na niespodziewane. Ja pojechałem do mechanika bo mi się za bardzo grzał silnik a auto już 3 dzień jest robione bo wychodzą coraz to nowe patenty

Objawy miałem jak u Ciebie - po włączeniu stacyjki wiatraczki na maxa (jeden padł ostatnio), czujniki ok, ale kable to był węzeł gordyjski.
Powiem tak: kupno auta używanego w Polsce to kupno na 90% skarbonki bez dna...
tomekb164 pisze:Pomocy, A6 C5 2.4 w benzynie.
Wiatrak od klimatyzacji działa cały czas, przez co silnik nie łapie temperatury powyżej 60 stopni.
Co jest grane?
Miałem to samo. Też mi nie łapał temperatury 60c i ani trochę więcej myślałem może termostat, wymieniłem nic to nie dało, dobra może czujnik G65 u mnie jest za głowicą z tyłu w krućcu, czteropinowy zielony tzw. multiczujnik, wymieniłem pomogło temperatura ładnie idzie na 90c i stoi. Ale wentylator od klimy cały czas kręci czy zimny czy ciepły.
- prezes10318
- Forum Audi A6 / A7