[100 C4 2,8V6] montaż alarmu
[100 C4 2,8V6] montaż alarmu
witam wszystkich- potrzebuję pomocy w zakresie montażu samemu alarmu. Gdzie znaleźć przewody do sterowania zamkami ( lokalizacja i jego kolor) oraz czujniki otwarcia drzwi klapy przód i tył. W poprzednim autku jakoś mi to szło ale w audi jakoś nie kapuje sterowania pompą do centralnego. A może ktoś z koleżeństwa wie gdzie w poznaniu tanio zakładają alarmy>>??? jak dzwoniłem do kilku firm to ceny startują od 600 za tandetny alarm
neronik, alarm ze sterowaniem musisz miec na sygnal 3sekundowy.przewody od sterowania zamkami znajdziesz w nogach kierowcy przy slupku.masz tam wizake idaca do dzwi i w niej jest sterowanie pompa.co do czujnikow to ci nie pomoge.moze pozostac ci tylko ciagniecie kabli do samych czujnikow.z przodu jest lajt bo jest krancowka ale z tylu juz jest w zamku i trzeba rezac wiazke ona idzie tylnym nadkolem od wewnatrz od strony kierowcy,.jesli masz w masce lampke to masz i krancowke,ta krancowka znajdowala sie w okolic serwa
witaj a znasz moze kolory przewodów których szukać? co do krańcówek- mam oswietlenie bagażnika więc tam chyba bez problemu pójdzie , na silnik pójdzie najwyżej nowy czujnik. ajak sie dobrac do tej wiązki przy kierowcy aby nie narobić strat i uszkodzeń?
Oglądałem alarmy różne na allegro ale trudno coś wybrać. są chyba dwa modele co podają że mają sterowanie pneumatycznym zamkiem. Reasumując musze znaleźć dwa przewody od pompy centralnego czy jeden przewód? czy na forum byly gdzies opisane montaże zamka???
Oglądałem alarmy różne na allegro ale trudno coś wybrać. są chyba dwa modele co podają że mają sterowanie pneumatycznym zamkiem. Reasumując musze znaleźć dwa przewody od pompy centralnego czy jeden przewód? czy na forum byly gdzies opisane montaże zamka???