Temat dziwny, ale realny.
1. w moim A6 C5, '98 jest zamontowane standardowe radio. Chcę sobie je wymienić na pioniera, takie za ok. 500zł. prosze o odp.
- czy da się bez problemu pdłączyć, czy tam jest standardowa wtyczka??
- Czy po zamontowaniu radia, klapka będzie sie normalnie zamykać??
- czy da sie bez problemu podłączyć tak by wyłączało się po wyjęciu kluczyka ze stacyjki
jak zdjąć oprawkę plastikową , która jest wokół climatronic i radia?? Z dołu ładnie zchodzi, ale z góry haczy klapka??? Jak wymontowac klapkę zakrywającą radio??
Moje Audi nie ma podłokietnika przedniego, i tak pomyślałem, żeby kupić takowy, wyciąć otwór w zaślepce plastikowej (po wcześniejszym rozmontowaniu kanału ) i przykręcić. Czy da się to bez problemu wykonać??
Szyba w drzwiach przednich prawych zacina się przy zamykaniu.... chcę się dobrac do środka, tylko nie wiem, jak zdjąć tapicerkę???
[Audi A6 C5] radio, podłokietnik, tapicerka
- metronomus
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Zależy jakie radio będzie miało wejście. Może będzie trzeba zastosować przejściówkę.metronomus pisze:czy da się bez problemu pdłączyć, czy tam jest standardowa wtyczka??
Zależy jak gruby jest panel od radia.metronomus pisze:Czy po zamontowaniu radia, klapka będzie się normalnie zamykać??
Tak. Jeżeli nic nie będziesz zmieniać w instalacji to tak będzie.metronomus pisze:czy da sie bez problemu podłączyć tak by wyłączało się po wyjęciu kluczyka ze stacyjki
Prześlij link, albo jakieś foteczki radyjka to zobaczymymetronomus pisze:Chcę sobie je wymienić na pioniera, takie za ok. 500zł. proszę o odp.
- metronomus
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Ok koledzy!!!
Dzieki za zainteresowanie!!!
Więc tak/....
sprawa z tapicerką to rzeczywiscie pruszcz (w porównaniu z passatem B5)
Okazuje się , że nie trzeba nic smarować, żadnych prowadnic czy coś. pórbowałem smarowac alr to nic nie daje. Okazuje się, że problem tkwi w złym ułożeniu szyby na linkach... tzn. przód szyb szybciej sie zamyka niz tył, i dlatego sie przycina...
Czy da się to wyregulować?>?
Doszedłem do tego, że całąramę, mechanizm + szyba wyjmuje sie po odkręceniu chyba 4-5 śrub, i wtedy ładnie wszystko widac, tylko czy istnieeje jakas regulacja??
Dzieki za zainteresowanie!!!
Więc tak/....
sprawa z tapicerką to rzeczywiscie pruszcz (w porównaniu z passatem B5)
Okazuje się , że nie trzeba nic smarować, żadnych prowadnic czy coś. pórbowałem smarowac alr to nic nie daje. Okazuje się, że problem tkwi w złym ułożeniu szyby na linkach... tzn. przód szyb szybciej sie zamyka niz tył, i dlatego sie przycina...
Czy da się to wyregulować?>?
Doszedłem do tego, że całąramę, mechanizm + szyba wyjmuje sie po odkręceniu chyba 4-5 śrub, i wtedy ładnie wszystko widac, tylko czy istnieeje jakas regulacja??
- grzesiek_wroc
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
jeżeli radio nie ma wtyczki na mini ISO to będziesz potrzebował przejściówki bo inaczej nie będą działały tynie głośniki i subwoofermetronomus pisze:w moim A6 C5, '98 jest zamontowane standardowe radio. Chcę sobie je wymienić na pioniera, takie za ok. 500zł. prosze o odp.
może to wina pękniętego ślizgu? standardowej bolączki A6 C5 :evil:metronomus pisze:Szyba w drzwiach przednich prawych zacina się przy zamykaniu.... chcę się dobrac do środka, tylko nie wiem, jak zdjąć tapicerkę???
Właśnie. Może tak jak kolegagrzesiek_wroc, mówi. Zobacz czy nie masz uszkodzonego ślizgu, ja jak kupowałem autko to też myślałem że jest coś z linkami, poczytałem na forum i od razu wiedziałem, że to wina ślizgu.grzesiek_wroc pisze:Szyba w drzwiach przednich prawych zacina się przy zamykaniu.... chcę się dobrac do środka, tylko nie wiem, jak zdjąć tapicerkę???
może to wina pękniętego ślizgu? standardowej bolączki A6 C5 :evil: