Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[Audi A6 C5] radio, podłokietnik, tapicerka

Wnętrze
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
metronomus
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

[Audi A6 C5] radio, podłokietnik, tapicerka

Post autor: metronomus » 01 lip 2010, 23:55

Temat dziwny, ale realny.

1. w moim A6 C5, '98 jest zamontowane standardowe radio. Chcę sobie je wymienić na pioniera, takie za ok. 500zł. prosze o odp.

- czy da się bez problemu pdłączyć, czy tam jest standardowa wtyczka??

- Czy po zamontowaniu radia, klapka będzie sie normalnie zamykać??

- czy da sie bez problemu podłączyć tak by wyłączało się po wyjęciu kluczyka ze stacyjki

jak zdjąć oprawkę plastikową , która jest wokół climatronic i radia?? Z dołu ładnie zchodzi, ale z góry haczy klapka??? Jak wymontowac klapkę zakrywającą radio??

Moje Audi nie ma podłokietnika przedniego, i tak pomyślałem, żeby kupić takowy, wyciąć otwór w zaślepce plastikowej (po wcześniejszym rozmontowaniu kanału ) i przykręcić. Czy da się to bez problemu wykonać??

Szyba w drzwiach przednich prawych zacina się przy zamykaniu.... chcę się dobrac do środka, tylko nie wiem, jak zdjąć tapicerkę???

Awatar użytkownika
pawelx
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: pawelx » 02 lip 2010, 00:06

kolego użyj opcji szukaj większość znajdziesz na forum i było to już przerabiane ;-)

Awatar użytkownika
ziuta94
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: ziuta94 » 02 lip 2010, 00:23

metronomus pisze:czy da się bez problemu pdłączyć, czy tam jest standardowa wtyczka??
Zależy jakie radio będzie miało wejście. Może będzie trzeba zastosować przejściówkę.
metronomus pisze:Czy po zamontowaniu radia, klapka będzie się normalnie zamykać??
Zależy jak gruby jest panel od radia.
metronomus pisze:czy da sie bez problemu podłączyć tak by wyłączało się po wyjęciu kluczyka ze stacyjki
Tak. Jeżeli nic nie będziesz zmieniać w instalacji to tak będzie.
metronomus pisze:Chcę sobie je wymienić na pioniera, takie za ok. 500zł. proszę o odp.
Prześlij link, albo jakieś foteczki radyjka to zobaczymy

Awatar użytkownika
tolondo
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Dawid
Rocznik: 2007
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.4 170KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna

Post autor: tolondo » 02 lip 2010, 09:18

nic nie musisz wycinac kupujesz podlokietnik tylko z stopka i zaslepka i go wkrecasz w kanal i wszysko ladnie pasuje,sam dokupowalem.ja kupilem za 150 zl

dunga
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: dunga » 02 lip 2010, 10:09

Szyba w drzwiach przednich prawych zacina się przy zamykaniu.... chcę się dobrac do środka, tylko nie wiem, jak zdjąć tapicerkę???
Odkręcasz dwie śrubki po obu stronach i podnosisz cały boczek do góry, później odpinasz wszystkie wtyczki i masz przed sobą cały mechanizm szyby.

Awatar użytkownika
metronomus
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: metronomus » 03 lip 2010, 02:49

Ok koledzy!!!

Dzieki za zainteresowanie!!!

Więc tak/....

sprawa z tapicerką to rzeczywiscie pruszcz (w porównaniu z passatem B5)

Okazuje się , że nie trzeba nic smarować, żadnych prowadnic czy coś. pórbowałem smarowac alr to nic nie daje. Okazuje się, że problem tkwi w złym ułożeniu szyby na linkach... tzn. przód szyb szybciej sie zamyka niz tył, i dlatego sie przycina...

Czy da się to wyregulować?>?

Doszedłem do tego, że całąramę, mechanizm + szyba wyjmuje sie po odkręceniu chyba 4-5 śrub, i wtedy ładnie wszystko widac, tylko czy istnieeje jakas regulacja??

Awatar użytkownika
grzesiek_wroc
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Grzegorz
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.4 163KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna+LPG

Post autor: grzesiek_wroc » 03 lip 2010, 07:38

metronomus pisze:w moim A6 C5, '98 jest zamontowane standardowe radio. Chcę sobie je wymienić na pioniera, takie za ok. 500zł. prosze o odp.
jeżeli radio nie ma wtyczki na mini ISO to będziesz potrzebował przejściówki bo inaczej nie będą działały tynie głośniki i subwoofer
metronomus pisze:Szyba w drzwiach przednich prawych zacina się przy zamykaniu.... chcę się dobrac do środka, tylko nie wiem, jak zdjąć tapicerkę???
może to wina pękniętego ślizgu? standardowej bolączki A6 C5 :evil:

Awatar użytkownika
ziuta94
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: ziuta94 » 03 lip 2010, 10:35

grzesiek_wroc pisze:Szyba w drzwiach przednich prawych zacina się przy zamykaniu.... chcę się dobrac do środka, tylko nie wiem, jak zdjąć tapicerkę???

może to wina pękniętego ślizgu? standardowej bolączki A6 C5 :evil:
Właśnie. Może tak jak kolegagrzesiek_wroc, mówi. Zobacz czy nie masz uszkodzonego ślizgu, ja jak kupowałem autko to też myślałem że jest coś z linkami, poczytałem na forum i od razu wiedziałem, że to wina ślizgu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja