[a6 c5 1.9] bardzo cichy klakson i alarm
- 23jordan23
- Forum Audi A6 / A7
[a6 c5 1.9] bardzo cichy klakson i alarm
jak w temacie alarm bardzo cicho chodzi tak samo jak klakson. Moze ktos mial taka usterke jak ja to prosze o podpowiedz co z tym robic... moze to wina glosniczkow
pozdr

Witam
23jordan23 mam ten sam problem. Tzn klakson jest w miarę ok ale syrena od alarmu to śmiech na sali :lol: (moja komórka potrafi głośniej). Ja jeszcze nie ustaliłem przyczyny (auto mam od miesiąca) i w sumie nie wiem od czego by tu zacząć.
PS niektórzy tzw "fachowcy" tu w UK twierdzą że tak ma być.
23jordan23 mam ten sam problem. Tzn klakson jest w miarę ok ale syrena od alarmu to śmiech na sali :lol: (moja komórka potrafi głośniej). Ja jeszcze nie ustaliłem przyczyny (auto mam od miesiąca) i w sumie nie wiem od czego by tu zacząć.
PS niektórzy tzw "fachowcy" tu w UK twierdzą że tak ma być.
"Zrób co możesz z tym co masz gdziekolwiek się znajdziesz" T. Roosevelt
Panowie, akurat ostatnio miałem okazję dostać się do syreny alarmu i stwierdzam, że to nie jest wina samej syreny, tylko jej umiejscowienia. Jak wyjąłem styropian który ją zakrywał w bagażniku, to przy otworzonym bagażniku bez zatykania uszu nie dało się wytrzymać. Niestety ten styropian jest potrzebny, bo to "wyściółka" prawej wnęki w bagażniku. Ja zastanawiam się czy nie założyć dodatkowej syreny i podłączyć ją pod oryginalne kable. oczywiście druga byłaby gdzieś w bardziej "odsłoniętym" miejscu, aby nic jej nie zagłuszało. Co dwie syreny to nie jedna 

Tata - 80 B4 SEDAN 1Z + A6 C5 SEDAN AWX
brat - A4 B5 AVANT AFN -> A6 C5 AVANT AVF
ja - Było A6 C5 SEDAN AWX (Przekazane Tacie)
Jest: Czarne A6 C5 AVANT AVF
OOOO ..... mamy w genach
Jeśli pomogłem --> naciśnij "Pomógł"
OOOO ..... mamy w genach
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jarek
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 ACK 193KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
No ale chwila jaki to ma wpływ na działanie syreny skoro ona znajduje sie w bagażniku po lewej stronie?Adi pisze:panowie najczesciej syrena jest zalewa poniewaz sa zatkane kanaliki ktore odporwadzaja woda pod akumulatorem...trzeba wyjac aku wsadzic twardy drut i po problemie...nie wygodna troche robota ale napewno pomoze...pozdro
przy ori alarmie w wersji poliftowej jest na 100% w bagażniku, jak jest przed liftem - nie mam pojęcia. Jeśli ktoś ma nie ori alarm - to syrena znajduje się pewnie tam gdzie zamontowali ją fachowcy :-Pcameleon741 pisze:Syrena w bagażniku jest chyba tylko przy ori alarmie ? :roll:
Tata - 80 B4 SEDAN 1Z + A6 C5 SEDAN AWX
OOOO ..... mamy w genach
OOOO ..... mamy w genach