Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] Audio i FIS

Elektryka
ODPOWIEDZ
macius17nowak
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5] Audio i FIS

Post autor: macius17nowak » 29 cze 2010, 07:24

Koledzy w sobotę zakupiłem Audi A6 z silnikiem AVG
Mam kilka pytań:

-auto posiada 1/2 FIS i tempoma w manetce od kierunków przesówkę "+/-" to już wiem że służy do regulacji prędkości jak mam włączony tempomat a tempomat włącza się poprzez wciśnięcie przycisku w tej manetce... Czy na tym FISie coś mogę wyciągnąć tzn. spalanie itd... ?? dodam, że w manetce wycieraczek nie mam przycisku... jeśli coś piszę nie tak, albo coś źle robię proszę o poradę i informację

- kolejnym tematem jest AUDIO mam radio Audi Chorus + głośniki oryginalne + subwoofer oryginalny i tu pytania:

-- czy mam możliwość podłączenia do tego radia tego modułu "symulatora" zmieniarki do którego mogę podpiąć USB/SD myślę, że każdy wie o jaki moduł chodzi:)

-- auto posiada 4 głośniki w drzwiach (kombi) + 4 tweetery w drzwiach i subwoofer z tego co wiem to radio ma dwa wyjścia wzmacniacza jak jest podpięte nagłośnienie do tego radia ???

-- czy jest możliwoś podłączenia do tego radia normalnego wzmacniacza ???? (w poprzedniej audi miałem suba jbl i wzmacniacz i teraz troche brakuje bassu i chciałbym przełożyć do tego auta sprzęt ale chciałbym zostać przy oryginalnym radiu....

Pozdrawiam i czekam na porady/uwagi/informacje
Ostatnio zmieniony 27 lip 2010, 23:11 przez macius17nowak, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
K@MiL
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Kamil
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 1.9TDI AWX 131KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: K@MiL » 29 cze 2010, 08:12

"Sumulatora" zmieniarki to nie do końca rozumiem o co Ci chodzi. Jeżeli o takie urządzenie które możesz podłączyć w miejsce zmieniarki, które czyta karty SD to jak najbardziej tak.
Ewentualnie jest jeszcze opcja dodania AUX wejścia.
Podłączenie do tego radia "normalnego" jest możliwe ale moim zdaniem mija się to z celem. Jak chcesz audio dobrej jakości to Chorus nie bardzo się do tego nadaje. Polecam wymienić radio na inne lub navi zamontować. Seryjne głośniki grają o niebo lepiej.

rafal100
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Tadeusz
Rocznik: 2013
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Multitronic
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Re: [A6 C5] Audio i FIS

Post autor: rafal100 » 08 wrz 2010, 13:12

[quote="macius17nowak"]Koledzy w sobotę zakupiłem Audi A6 z silnikiem AVG
Mam kilka pytań:

-auto posiada 1/2 FIS i tempoma w manetce od kierunków przesówkę "+/-" to już wiem że służy do regulacji prędkości jak mam włączony tempomat a tempomat włącza się poprzez wciśnięcie przycisku w tej manetce... Czy na tym FISie coś mogę wyciągnąć tzn. spalanie itd... ?? dodam, że w manetce wycieraczek nie mam przycisku... jeśli coś piszę nie tak, albo coś źle robię proszę o poradę i informację
na pól fisie takich komunikatów nie otrzymasz . wymiana zegarów z pełnym fisem +manetka wycieraczek z guzikiem . temat czesto poruszany na forum . skozystaj z wyszukiwarki

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja