Powiedzcie mi panowie jak to jest z licznikami od V2.6.
Tam 6 garków ,a w 2.5TDI jest 5.
Czy jak przełożę obrotomierz od 2.5TDI do licznika od V2.6 to będzie prawidłowy odczyt?
I jeszcze jedno pytanko.
W B4 w Auto Checku był przełącznik:
-diesel (ang, ger. i obrazkowy)
-b (ang., ger. i obrazkowy)
Czy w A6 też jest taka możliwość czy trzeba programować VAG-iem?
musisz przeprogramować procesor licznika z 2,6 V6 benz na ten z 2,5 TDI. Sczytać pamięć z tego z 2,5 TDI i wgrać do 2,6 V6. Jakoś tak. tomkom1 wypowie się szerzej o tym bo ostatnio robiliśmy taki myk. chyba?
robak26, da rade.i jak zalozysz swoj obrotek bedzie git.sprawdzone.wysalen do kogos z forum chyba siedzi w garazu i wlasnie teraz zezbi hehehehe
twoje golab pocztowy nei udzwignal sa zapakowane w pon ida juz tradycyjna poczta...
[ Dodano: 2010-06-26, 21:08 ]
jak masz dolnosci manualne i masz dostep do hota to moge ci dopakowac pamiatke juz zaprogramowana na 2.5tdi i nawet z przebiegiem 240 tys.heheheheh.tylko zostanie ci podmienic pamiatke hehehe a masz juz licznik?
Wrócę na chwilkę do kontroli spalonych żarówek.
Czy nie jest tak ,że kontrola ta odbywa się na zasadzie porównania poboru prądu ,nazwijmy to, między "lewą" ,a "prawą" stroną.
Jak montowałem AC do B4 to czytałem ,że wystarczy zamontować przekaźniki ,oddzielnie na "lewą" stronę i oddzielnie na "prawą": http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopi ... =autocheck
Prowadzimy 3 kabelki i stacje lub TAPE lub CD jest wyświetlane na AC.
Na stronie "Studio24" jest opis jak przerobić każdego Blaupunkta ,żeby współpracował z AC.
Ooo!
Dopiero zajażyłem, że komuś udało się przerobić kolor podświetlenia zegarków. tomkom1, może to wyzwanie?
syper.
Opis dotyczy C4, foto to przykład bo nie mam foty.
Jak miałem B4 nie przyszło mi do głowy ,żeby pstryknąć.
A szkoda bo dużo na ten temat nie ma w necie.
robak26, boje sie ze wyswitelacz ac nie pozowli w c4 na taka zabawe.ale moge sie mylic.co do tego oswietlenia to bleeeee.nierownomiesrne oswietlenie mnie nie kreci.moman ma zajefajne tarcze indiglo.wlasnie czarne z bialymi cyframi...moze moze....do nowej obudowy hehehehe.chyba zrobie sobie zegar spreparowany na indiglo taki plu&play coby w 10 minut podmieniac hehehehe.juz wiatelka w nogach swieca albo na bialo albo na czerwono....albo anieslki kolor albo burdel heheheh.sorki za OT
piatek, to żaden mod ,tylko fabryka udostępnia taką opcję.
Przerabiałem ten temat i wiem co mówię.
Zrobię to bo widzę .że i radyjko ma wyjście i AC.
Musi działać.
Boję się czy dam radę z tempomatem i BC.
Nigdy tego nie dotykałem.
I skąd wziąć te piny do kości komputera?
Podpowiedzcie coś.
Każda wskazówka na wagę złota.
Hej.
Ostatnio zmieniony 29 cze 2010, 08:54 przez robak26, łącznie zmieniany 2 razy.
tomkom1, co do indiglo to mam takie do opchnięcia download.htm?id=7837 wszystko kwestia dogadania
[ Dodano: 2010-06-29, 08:52 ] robak26, zgadza się tylko trzeba tak to zrobić żeby nic nie popsuć, rozumiem że chcesz podłączyć kontrole świateł i sygnał od radia. Kontrolka spalonej żarówki to świetna sprawa a co do radyjka to akurat mi się nie przyda:-P nie mam fabrycznego radia
piatek, na wszystkie zegarki (7)?
A dlaczego wskazówki nie świecą?
[ Dodano: 2010-06-29, 08:56 ]
Z kontrolą świateł dam sobie na razie spokój.
A z innej beczki.
Spaliła wam się kiedyś żarówka od stopu?
Podobno miga wtedy kontrolka od świec żarowych.
Może coś już tam jest?
tak na wszystkie siedem download.htm?id=7838 mam je zamontowane w starych (oryginalnych zegarach), a że założyłem teraz tablice z kompem to już zostanę chyba przy oryginalnych cyferkach, a co do skazówek to świecą na czerwono
[ Dodano: 2010-06-29, 09:00 ]
hehe właśnie wczoraj kolega przyjechał do mnie z taką dolegliwością (mrugająca spirala) przyczyna - spalony bezpiecznik, a żarówki były całe.