Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[Audi A6 C4] Problem z niedziałającą klamką wewnętrzną tylną

Wnętrze
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
golob
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[Audi A6 C4] Problem z niedziałającą klamką wewnętrzną tylną

Post autor: golob » 22 cze 2010, 22:37

Mam problem z klamką wewętrzną tylnych drzwi, zdjemuje boczek co drugi dzień i nie moge dojść co jest przyczyną.

Kiedy nie dotykam sie guzika zamykającego drzwi to przez jakiś czas klamka działa.

Linka z haczykiem trzyma się klamki.

Po zamknięciu drzwi i wciśnięciu guzika, jedno pociągnięcie otwiera guzik ale już drugie pociągnięcie nie otwiera drzwi. Tylko klamka zewnętrza otwiera drzwi. Jak pisałem linka trzyma się na klamce zewnętrznej więc tu nie jest problem. Problem jest gdzieś przy zamku, czy tam coś się reguluję? jest jakaś możliwość regulacji linki? Wygląda na to jakby za drugim razem brakowało troszkę żeby linka wystarczająco pociągnęła przy zamku tak żeby otworzyć drzwi.

I od tego momentu klamka wew. już wogóle nie otwiera drzwi. JEdynie może otworzyć guzik jeśli zostanie on wciśnięty.

Ma ktoś dobrze to opanowane? Bo trace już cierpliwość do tego niemieckiego wynalazku :<

Obrazek

Awatar użytkownika
Boria
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Boria » 23 cze 2010, 03:05

mialem cos podobnego. ale u mnie po prostu pekl plasticzek przy klamce ;-) troszke po prawo od czesci 29. ale sprawdz dokladnie bo mi malutko sie ulamalo i juz byly problemy. nie trzymal tak mocno jak powinien. kilka dni tez sie z tym meczylem ;-)
Wybacz im Boze bo nie wiedzieli co czynili robiac biale i srebrne audi...
Moja biedna szosteczka jest poturbowana ;(

Awatar użytkownika
FlySeba
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: FlySeba » 23 cze 2010, 07:16

a masz założona część nr 31? ja jej nie mam i też jak kogoś przewożę to mi linka odmawia posłuszeństwa. Ta część to taka powyginana blaszka zabezpieczająca. Z jej powodu przeważnie nie działa klamka od wewnątrz. Powinna być założona na te widełki na końcu części 30.
Usunieto pkt.29 regulaminu.

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 23 cze 2010, 10:20

golob, powiem cos najglupszego...az idiotycznego...na dziwach masz blokade przed dziecmi..na wysokosci zamka jest taka zapadka.powodujaca ze nie dziala klamka z wewnatrz zeby ci dzidzia w czasie jazdy nei wysiadla....czesto po myjni i wycieraniu mozna to niechciacy przelaczyc

Awatar użytkownika
golob
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: golob » 23 cze 2010, 11:32

tomkom1 wiem że czasem sie zapomina o banałach ale to sprawdziłem :)

Tak jak koledzy wyżej napisali to jednak może być coś przy mocowaniu linki do kastey klamki i samego oczka klamki. Po południu zajmę się tym.

Awatar użytkownika
GrzesiekA6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: GrzesiekA6 » 26 cze 2010, 20:38

tomkom1 pisze:golob, powiem cos najglupszego...az idiotycznego...na dziwach masz blokade przed dziecmi..na wysokosci zamka jest taka zapadka.powodujaca ze nie dziala klamka z wewnatrz zeby ci dzidzia w czasie jazdy nei wysiadla....czesto po myjni i wycieraniu mozna to niechciacy przelaczyc
O żesz ku**a ale siara :D zastanawiałem się do czego to, rozebrałem dzisiaj całe drzwi łącznie z szybą i ramką. Ale naprawiłem <urodziny>

Awatar użytkownika
Hincó
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Kamil
Rocznik: 2009
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0TDI CAHA 170KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Hincó » 26 cze 2010, 20:48

golob, miałem to samo, ale nie pamiętam dokładnie jak naprawiłem <rotfl> Wiem że rozbierałem dwa razy i za drugim razem poprawiłem ułożenie drucika od klamki, był poprostu mocno zagięty i czasami minimalnie brakowalo żeby wrócił, nasmarowałemm wszystko i wogóle ;) W miejscu gdzie on przechodzi przez konstrukcje drzwi jest zrobiony mocny łuk i z czasem przestaje to działać jak trzeba...
Ja za 2 razem zrobiłem tak, że zdjąłem boczek, została klamka, doszedłem do zablokowania drzwi i wtedy znalazłem przyczyne którą(prawdopodobnie) opisałem powyżej :lol:
Obrazek TDI +

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C4 (1991-1997)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja