[A6C6 3.0TDI] Podgrzewanie ropy w zimie przy -30 Stopni
[A6C6 3.0TDI] Podgrzewanie ropy w zimie przy -30 Stopni
Ma ktoś układ podgrzewający ropę w zimie za pomocą "webasco" albo tez pociągnięte przewody od układu chłodzącego aż do baku bo o takich myślę aby podgrzewać w zimie ropę ?
Tak aby ciepło powstałe w wyniku spalania ropy wykorzystać do podgrzewania ropy w zbiorniku o filtrze nie wspomnę :P
[ Dodano: 2010-06-18, 21:34 ]
Widzę że nikt takiego cuda nie ma :P
Zabieram się za jego stworzenie :P
Tak aby ciepło powstałe w wyniku spalania ropy wykorzystać do podgrzewania ropy w zbiorniku o filtrze nie wspomnę :P
[ Dodano: 2010-06-18, 21:34 ]
Widzę że nikt takiego cuda nie ma :P
Zabieram się za jego stworzenie :P
MOTOR ASB
TURBO GTB 2562
315PS 655NM
TURBO GTB 2562
315PS 655NM
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Radosław
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Diesel
no ciężko o taki patent, co prawda mamy takie bajery jak dogrzewanie silnika czy ogrzewanie postojowe,dankan pisze:Ma ktoś układ podgrzewający ropę w zimie
ale podgrzewanie ropy... nawet gdy ogrzejesz paliwo w baku i filtrze to zostaje jeszcze długa droga przewodów :-?
nigdy nie miałem problemów z odpaleniem w zimie no chyba ze mojego starego busa

byłem w zimie na trzech koronach w pieninach temp prawie -30 :shock: najpierw webasto, które długo nie pogrzalo
bo niski stan aku go wyłączył ale potem silnik zapalił bez kłopotu :lol:
były tam inne diesle które nie zapaliły lub mialy spore problemy
Hm zimę mieliśmy ostrą i widziałem ile aut stało, by nie było takiej drugiej zimy,a co podgrzewania zbiornika czy też filtra to właśnie w tych punktach wytwarza się parafina i to te miejsca trzeba by było podgrzać. Do filtra zrobię rurkę z małego obiegu a do zbiornika z dużego.beyca pisze:no ciężko o taki patent, co prawda mamy takie bajery jak dogrzewanie silnika czy ogrzewanie postojowe,dankan pisze:Ma ktoś układ podgrzewający ropę w zimie
ale podgrzewanie ropy... nawet gdy ogrzejesz paliwo w baku i filtrze to zostaje jeszcze długa droga przewodów :-?
nigdy nie miałem problemów z odpaleniem w zimie no chyba ze mojego starego busa![]()
byłem w zimie na trzech koronach w pieninach temp prawie -30 :shock: najpierw webasto, które długo nie pogrzalo
bo niski stan aku go wyłączył ale potem silnik zapalił bez kłopotu :lol:
były tam inne diesle które nie zapaliły lub mialy spore problemy
MOTOR ASB
TURBO GTB 2562
315PS 655NM
TURBO GTB 2562
315PS 655NM
Witam podepnę się pod temat, mam pytanie czy dogrzewanie silnika podczas jazdy korzysta z elektryki czy dawkuje dodatkowe paliwo, jak to działa?. Mam 3.0 tdi bmk, jest opcja auto lub off, proszę o podpowiedź jak z tego korzystać,kiedy to się opłaca.
Drugie pytanie czy podczas grzania postojowego(webasto) podgrzewany jest również silnik?
Drugie pytanie czy podczas grzania postojowego(webasto) podgrzewany jest również silnik?
-
- Forum Audi A6 / A7