Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5 2,7 biturbo] a Robtoy & Co. present

Prezentacja w/w aut.
ODPOWIEDZ
Robtoy
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 1999
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.7TDI BPP 180KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna

Post autor: Robtoy » 08 cze 2010, 17:16

dokladnie ile do 100km/h to szczerze mowiac jeszcze niesprawdzalem ze stoperkiem w reku,ale wydaje mi sie ze cos okolo 7s do 100km a w miejscowosci w ktorej mieszkam jak ktos ma 150 kucy to juz jest gosc,wiec na tym tle plasuje sie niezle i na autostradzie tyz polykam prawie wszystko. :mrgreen: (troszke zaluje teraz ze jednak mam automat a nie manuala)

moje spalanie w miescie nieprzekroczylo 14l/100km a dodam ze lubie posluchac jak moja malenka mruczy <ok> wiec mysle ze nawet,nawet z tym spalaniem w miescie.
Natomiast w trasie 9,5l-10,5l /100km w zaleznosci jak pocisne od okolo 130km/h do 180km/h.

Ajak ma sie to u Ciebie kolego?Duzo zjada benzynki Twoje V8 monstrum?I jak mniej wiecej przyspiesza?

SANTO dzieki wielkie za wskazowki,wiesz ostatnio znalazlem na necie ze tu u mnie sa filie ABT i MTM wiesz i tak coraz powazniej zastanawiam sie nad zleceniem,ktorejs z tych firm modow tylko musze sie dowiedziec o jakie koszta chodzi i co moga mi zrobic :-D

SANT0
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Santos
Rocznik: 2000
Moje auto: S6 C5
Silnik: 3.0 TFSI 300KM
Skrzynia: Tiptronic

Post autor: SANT0 » 08 cze 2010, 17:55

Będą Cię kasowali masakrycznie a zawsze można znaleźć coś tańszego i równie dobrego :mrgreen:
Nigdy nie jeżdze szybciej niż widzę...

Robtoy
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Robtoy » 08 cze 2010, 22:20

wiem,wiem domyslam sie,caly czas szukam jakichs alternatyw dla tych firm w sensie jakosci wykonania roboty,tylko tanszych,ale to nielada zadanie.Najlepiej pojechal bym do polski,najchetniej tam do was chlpoaki,ale po primo niedostane az tyle wolnego w robocie,a po sekundo do polski mam naprawde kawal drogi i po zestawieniu kosztow cenka laczna byla by niemal taka sama jak srednia cena wykonania tej uslugi tu gdzie jestem.Wiec najpewniej zrobie to gdzies w mojej okolicy.Obym tylko znalazl jakich kompetetnych panow do tego zadania. <ok>

SANT0
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: SANT0 » 08 cze 2010, 22:43

A no fakt zapomniałem że ty nie w Polsce :mrgreen: to zmienia postać rzeczy hehe

yogibear1
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Paweł
Silnik: 3.0T CREH 340KM
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Benzyna+LPG

Post autor: yogibear1 » 09 cze 2010, 17:22

a moze go tak nie skasuja strasznie,znowu abt i mtm to klasa sama w sobie.
zapytac zawsze mozna.daj cynka jak cos wykombinujesz. <ok>
"Jestem nieuczciwy i możesz uczciwie liczyć na moją nieuczciwość. To uczciwi są nieprzewidywalni, zawsze mogą zrobić coś niewiarygodnie... głupiego..."
Cpt. Jack Sparrow

Robtoy
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Robtoy » 09 cze 2010, 22:47

oczywiscie jak bede juz wiedzial co i jak to odrazu wszystko opowiem jak na spowiedzi <ok>

A pochwale sie ze w koncu znalazlem chrom gril w zdezak niestety musialem lacznie przejechac prawie 300km by go nabyc wiec na paliwko polozylem chyba wiecej niz zaplacilem za niego :mrgreen:,ale po zamatowaniu odrazu o tym zapomnialem. :mrgreen:

Zobaczcie sami prawie jak w C6(zarcik) Obrazek Obrazek I co sadzice?Moze byc,czy przesada?Sory za te telefoniczne,slabe foty.Ale moja pani pojechala i zabrala mi aparat :roll: Obrazek

The Rock

Post autor: The Rock » 10 cze 2010, 08:08

Robtoy, Dobra baza do tuningu mechanicznego jak i wizualnego tylko żebyś nie przesadził z chromami i nie zrobił choinki albo wiejskiego tuningu jedną z podstawą jest ładna felga i obniżone zawieszenie a reszt to już dodatki także życzę udanych modów pozdrawiam :mrgreen: :mrgreen:

Robtoy
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Robtoy » 10 cze 2010, 16:36

heh no wlasnie zebym nie przesadzil z tymi chromami to zamieszczam te fotki w tym temacie i prosze o wasze opinie hehe. <ok>
W sumie w planach jeszcze tylko chromowe klamki(zastanawiam sie nad listwami z Allroada) i to juz by bylo na tyle jesli ckodzi o chrom pakiet,relingi zostaja czarne.Oczywiscie wszystkie czesci sa nowe i orginalne <ok>

The Rock, niemartw sie napewno niepobiegne do jakiejs pasmanterii nakupuje listew chromowych na metry i pozaklejam wszystkie mozliwe miejsca. :-P
Moje wozidlo jest juz fabrycznie obnizone chyba ze 3cm i tyle jest dlamnie gites bo mieszkam w gorach gdzie zima w jedna nac potrafi napadac pol metra sniegu wiec zanisko tez byc niemoze(a szkoda troche bo jeszcze z 1-2cm bym ja opuscil) :-/
A co do felg to upatrzylem pewien mysle jeszcze dosc zadki wzorek i tu nizej zdiecie wklejam,co sadzicie na temat takiego koleczka? Obrazek

yogibear1
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: yogibear1 » 10 cze 2010, 19:34

dla mnie bomba prezes! <ok>
"Jestem nieuczciwy i możesz uczciwie liczyć na moją nieuczciwość. To uczciwi są nieprzewidywalni, zawsze mogą zrobić coś niewiarygodnie... głupiego..."
Cpt. Jack Sparrow

The Rock

Post autor: The Rock » 10 cze 2010, 20:08

Robtoy, :-D Felga lux

Robtoy
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Robtoy » 10 cze 2010, 20:31

The Rock, yogibear1, dzieki koledzy za slowa aprobaty,okolo 20-06-2010 bede ja zakladal tylko teraz mam big dylemat czy nr235/30/19" czy lepiej nie kozaczyc i montowac 235/40/18"bo SANTO i POSTI mowili mi ze 18"wejdzie bez zadnych dystansow a z 19" moze trzeba bedzie kombinowac z dystansami a tych bym niechcial :? <niewiem>

dodano;12-06-2010

No i juz wsztstko jast jasne <smuty>.Wlasnie wrocilem z shop-tuningu pojechalem dzis bo niedalem rady czekac do 20-06-2010 <huehue>.Mialem zakupic tylnie LED-y i te felaszki ze zdiecia powyzej.
Swiatla juz mam zalozone,ale problem powstal podczas przymiarki bycikow bo okazalo sie ze przez to ze z przodu mam wieksze tarcze i jarzma 4klockowe to jednak felga 235/30/19" ET 35 niewejdzie bo ET za male i ramiona felg tra o te jarzma,ale bylem w....yprowadzony z rownowagi ze tak powiem delikatnie jak sie okazalo ze najmniejsze dystanse jakie zostaly im na magazynie to 25mm i po zalozeniu okazalo sie ze laczek sporo wystaje wiec do domku powrocilem na starych felgach.Niemniej jednak auto z taka felasia wygladalo miazdrzaco i teraz czekam az sprowadza mi dystanse a zamowilem 5mm na przodek i 7mm na tylek,bo gdzies obilo mi sie o uszy ze jesli rozstaw przednich kol bedzie minimalnie mniejszy niz tylnich to taki zabieg poprawi trakcje na zakretach i tu mam do was koledzy pytanie czy zeczywiscie jest tak jak napisalem czy jednak plote jakies farmazony <pijak>

Prosilbym wszystkich,ktorzy posiadaja w tej materii wieksza i poparta faktami wiedze niz ja o bez zwloczne odniesienie/skomentowanie mojej powyrzej opisanej hipotezy gdyz mam jaszcze pare dni na dokonanie korekty zamowionych dystansow w razie gdybym jednak niemial racji co do polepszenia trakcji takim sposobem.

Ale na pocieszenie powiedzieli mi ze moga mi z chipowac autko na 290hp i 420niutkow dostepnych od 1200rpm i to niebedzie mialo zadnego nagatywnego wplywu na silnik,turbiny i tiptronika bo jest to optymalne podniesienie mocy a nawet przy (normalnej jezdzie spadnie mi jeszcze spalanie) <hmm> <brawo2> :d

niedlugo zdiecia lampek IN-PRO LED(bo autko najpierw musze ladnie umyc :mrgreen: )a potem dojdzie jeszcze felga,chom klamki,malowanie dokladek oklejienie ich jakas specjalna folia bezbarwna ochronna przed odpryskami od zwirku no i moze jeszcze listwy od allroad-a,ale jeszcze musze sprawdzic jak to bedzie sie prezetowac.

SANTO,Posti--chlopaki jednak ET35 to troszke zamalo i napewno Wam by tez nieweszly takie felgi bo Wy tez macie duze jarzma z przodu i ile nie wieksze.Jak dzis sprawdzilem jakie teraz mam felgi,ktore pasuja to sa to BBS(dla audi)225/45/17" ET43 i odstep ramion od jarzma to jakies 5mm. :-D

dobra fury niemylam bo ciagle leje deszcz Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

i widoczek w nocy :mrgreen: Obrazek Obrazek

I zblizonko

Obrazek

yogibear1
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: yogibear1 » 18 cze 2010, 19:44

powiem ci stary ze pasuja do autka bez dwoch zdan.ładne lampy naprawde.

ale sa inne z kolei jakie widsziałem na forum,np u pisiego.

szkoda ze ta felga nie załozona ,no nic ale walcz z nia dalej,probuj bo wzor wychaczyłes kosmiczny. <piwo>
Cpt. Jack Sparrow

SANT0
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: SANT0 » 18 cze 2010, 19:49

lampy lux grille też miałem takie zrobić ale plany się zmieniły Hehe co to felg to u mnie na miękko weszły bo to ori od RS6 koła a moja buda jest taka sama.Co do Postiego to u niego właśnie te koła latały na 2.7 Bi T i ja od niego je kupiłem wiec mogę śmiało potwierdzić że bez problemu to było a hamulce u nas były takie same 321 mm średnicy 30 mm grubości.

Tak jak myślałem że coś koło 280 290 koni to na spokojnie z tego się da i bez uszczerbku dla Tipa.

Czekamy na dalsze mody :mrgreen:

Koła lux <ok>

Robtoy
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Robtoy » 19 cze 2010, 03:43

Yogi tak lampki Pisiego tyz ladne ale ponac slabo swieca w dzien.

chlopaki ale nie powiedzieliscie czy mniejsze dystanse na przod a wieksze na tyl bedzie dobrze?

Santo no te felgi co mierzylem to ori RS6 od C6 z ET35 wiec teraz juz zglupialem dlaczzego niewchodza bez dystansow?Bo chamulce mam wlasnie takie jak napisales.

Apropos dystansow bylbym zapomnial sie pochwalic ze juz sa,ale wziolem troszke wieksze niz chcialem na poczatku na przod 10mm a na tyl 16mm z MOMO i musze powiedziec ze te MOMO choc po 6mm grubsze to lzejsze od tych 10mm :shock: .

sami zobaczcie jak wygladaja ;-) Obrazek Obrazek Obrazek

yogibear1
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: yogibear1 » 19 cze 2010, 07:56

no i bardzo dobrze.bedzie ciekawie.
a tak na marginesie potrafisz określić,co to za materiał zjakiego sa wykonane?
jaka cena ,jakbys mogł podać. <piwo> <ok>

[ Dodano: 2010-06-19, 07:57 ]
a i ile jeden waży,to ważne możesz podać?
Cpt. Jack Sparrow

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja