[2.0TDI 140KM] Jakie spalanie?
Witam!! NO wlasnie kazdy pisze o spalaniu ale duzo tez zalezy na czym sie jezdzi na jakich oponach i kolach ja wlasnie jezdze na 245/30/20 i mam tryse do pracy codziennie 13 km jedna strone z gorki a spowrotem musze podjechac pod wysokie wzniesienie i niedziwi mnie traz ze pali mi przy spokojnej jezdzie 10lAcha i jestem po chipie mam teraz 165km.No i non stop chodzi wzmacniacz 1000watowy to tez robi swoje?(ale mam tez maly problem przy obrotach 1800-2000 lekkie gwizdy z turbolady tak jakby byla turbo dziura w tym miejscu obrotow.moze ktos sie juz z tym spotkal?pozdrawiam.patrykpan42 pisze:Pali 10l w mieście - pali. Też byłem zdziwiony, ale tyle pali u mnie w zimie. Oczywiście automatycznie włączone webasto, klima, podgrzewane siedzenia i muzyczka. Nic za darmo!
tak do konca niegwizdze tylko w tym przedziale jest takie male szarpniecie jak turbo dziura, i niezawsze od czasu do czasu ale turbo jak jest wyrabane to podobno powinna brac olej a tu nic to niewiem.pan42 pisze:Mnie też pogwizduje, ale bardziej jak jest zimny. Później dużo ciszej. Turbinka do regeneracji.carlos1 pisze:1800-2000 lekkie gwizdy z turbolady