[C5]Przed liftem i po lifcie - jakie różnice?
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Maski sie różnią. Pierwsza różnica to już wiesz (z powodu innego kształtu lamp), druga to inny kształt przedniej części, tej która dochodzi do zderzaka miedzy lampami.ZeroCool pisze:Odkopie trochę temat bo nie mogę znaleźć nigdzie odpowiedzi:
Czy maska z polifta pasuje do przedlifta? Przyglądam się zdjęciom i nie mogę dopatrzeć się różnicy w kształcie maski (trochę skos przy lampach wydaje się inny)
Części samochodowe online - Motostacja pl
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Wawryn
- Forum Audi A6 / A7
Koledzy maska przed liftowa napewno pasuje do polifta bo nie raz widziałem takie w komisach.Ja mam 99r i licznik już biały.za to lusterka inne.Swoją drogą można by stworzyć taki tutorial przed lift, tzw pół lift i lift i tam napisać wszystkie szczegóły.Mowie to bo to nie jest już pierwszy post z takim pytaniem i pojawia się już po raz kolejny to samo,a nowym jak i starym userom przyda sie co w jakim roku montowali.
A6 C5 2.4 Benz+LPG Autom
Hej,
Trochę odświerze, czy w poliftowym modelu już jest elektrycznie otwierana tylna klapa (chodzi o sedana), czy dopiero w C6??
Może trochę dosadniej wyjaśnię bo może nie wszyscy załapali to moje pytanie (spokojnie to moja wina tak formułuje pytania, że sam nie raz nie wiem co miałem na myśli) . W moim C5 z 97 roku mam "klamki" do otwierania kufra (pociągam tam idzie jakieś cięgno i się otwiera), a elektrycznie to znaczy że w miejscu klamki jest włącnik/przycisk wielkości tej klamki, po naciśnięciu jest wysyłany impuls elektryczny do otworzenia klapy i tam silniczek wykonuje pracę.
Trochę odświerze, czy w poliftowym modelu już jest elektrycznie otwierana tylna klapa (chodzi o sedana), czy dopiero w C6??
Może trochę dosadniej wyjaśnię bo może nie wszyscy załapali to moje pytanie (spokojnie to moja wina tak formułuje pytania, że sam nie raz nie wiem co miałem na myśli) . W moim C5 z 97 roku mam "klamki" do otwierania kufra (pociągam tam idzie jakieś cięgno i się otwiera), a elektrycznie to znaczy że w miejscu klamki jest włącnik/przycisk wielkości tej klamki, po naciśnięciu jest wysyłany impuls elektryczny do otworzenia klapy i tam silniczek wykonuje pracę.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Radek
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8T AEB 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Odkopię bo nic innego nie znalazłem, a nie będę zakładała nowego.
Co potrzebuję do moda z przedliftu na polift ?
- Maska ( zamek maski i reszta pierdół jak spryskiwacze są takie same ? )
- Zderzak przedni ( czy belka jest tak sama ? )
- Pas przedni ? - może ktoś wskazać różnice miedzy przed i poliftem z silnikami R4 ( 1.8 T, 1.9 tdi )
- Błotniki zostają czy trzeba koniecznie nowe ?
- wiadomo lampy przednie
Jak ktoś robił to prosze o opis co i jak.
Co potrzebuję do moda z przedliftu na polift ?
- Maska ( zamek maski i reszta pierdół jak spryskiwacze są takie same ? )
- Zderzak przedni ( czy belka jest tak sama ? )
- Pas przedni ? - może ktoś wskazać różnice miedzy przed i poliftem z silnikami R4 ( 1.8 T, 1.9 tdi )
- Błotniki zostają czy trzeba koniecznie nowe ?
- wiadomo lampy przednie
Jak ktoś robił to prosze o opis co i jak.