Już wszystko Wiem łańcuszek poprostu się obwiesił teraz pytanie czy jest tam jakiś napinacz czy wystarczy tylko wymienić łańcuszek
proszę o pilną odpowiedź
[ Dodano: 2010-05-29, 17:23 ]
napinacz jest juz poszukałem w sumie to tylko jego szczątki pytanie moje teraz brzmi jak to mądrze i łatwo zdemontowac i załozyc nowy??
[ Dodano: 2010-05-31, 11:03 ]
Czy naprawdę nikt nigdy z forumowiczów nie robił łańcuszka napędu pompy olejowej.
Chce tylko wiedzieć czy można bez ściągania przedniego pasa dojść do napinacza żeby go wymienić na nowy jeśli tak to jak do tego doszliście
Powiedzcie Mi też czy można kupić normalnie napinacz łańcuszka w sklepie motoryzacyjnym bądź w internecie (nowy oczywiście) czy tylko serwis AUDI mnie ratuje.
Aha jeszcze jedno pytanie bo po zdjęciu miski widać dwa "urządzenia" napędzane łańcuszkiem to bardziej środka silnika to pompa olejowa a to "urządzenie" bardziej od strony kierowcy to co
[ Dodano: 2010-06-02, 09:37 ]
Krótki podsumowanie po pierwszych 3 popołudniach żmudnego rozbierania w garażu.
- nigdy bym sie za to nie wziął jak bym wiedział że to tyle roboty mam zdjęty już rozrząd, koło pasowe, miskę, połowicznie przednią kapę wału korbowego i robota stanęła w miejscu.
Za cholerę nie mogę zdjąć nadstawki miski olejowej tej między blokiem silnika a miską.
Odkręciłem wszystkie możliwe śruby wokoło nawet przy skrzyni biegów. Przód tej nadstawki ładnie się rozchyla a tył czyli od strony skrzyni ni hu hu. Czy tam są jakieś bloczyki, sworznie, tuleje
Muszę to zwalić bo inaczej nie zdejmę kapy przedniej do końca i nie założę tego ramienia.
Nie wiem, dziś troszkę się jeszcze pomęczę, ale już opadam z sił ileż można rozkęcać silnik żeby wymienić głupie ramię napinacza łańcuszka. Projektanci AUDI przeszli samych siebie żeby akurat tam umieścić napinacz.
Może ktoś już to robił i pomoże troszkę ?
[ Dodano: 2010-06-05, 10:05 ]
Dziękuje wszystkim za wyczerpującą i szybką pomoc. Jakoś sobie poradziłem auto wczoraj złożone wszystko działa jak należy, nie było łatwo.