Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5 2.8V6 193KM FWD] Problem z LPG po ulewie

Silniki benzynowe
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
bajano
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5 2.8V6 193KM FWD] Problem z LPG po ulewie

Post autor: bajano » 03 cze 2010, 11:18

Witam,
Mam taki problem.. Po wczorajszej ulewie nie działa mi instalacja gazowa :/ tzn. ten informacyjny panel (ten ktory informuje czy samochod jest na gazie czy na benzynie i wskazuje ilosc gazu) w ogóle nie swieci ani nie reaguje. Zajrzałem pod maske i w przegrodzie gdzie jest akumulator i komputer od gazu była woda. Nie siegała ona do komutera ale pewnie w nocy bylo jej wiecej bo wzialem komputer do reki i slyszalem ze cos w nim chlupie. Rozkrecilem go i była w nim woda. Osuszyłem dokładnie założyłem i gaz nadal nie działa :/ Przewody sa niby ok te ktore byly mokre osuszylem ale nadal nic. Wtryski od gazu pracuja slychac je natomiast auto na gaz sie nie przełącza. Czy ktos wie w czym moze być problem?!Q?! Czy jezeli uszkodził by sie komputer to wtryski by pracowały?? Po odłaczeniu komputera auto w ogole nie odpala czyli moze jednak on działa>!? Proszę o pomoc.....
Pozdrawiam

yogibear1
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Paweł
Rocznik: 1999
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0T CREH 340KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Benzyna+LPG

Post autor: yogibear1 » 03 cze 2010, 22:01

na poczatek niech ktos ci podepnie drugi taki sam komputer,jak na drugim tez bedzie zle to trzeba szukac w połoczeniach przewodów ,tez najwazniejsze to podpiac pod kompa od gazu i niech ci sprawdzi co tam sie dzieje. <ok>
"Jestem nieuczciwy i możesz uczciwie liczyć na moją nieuczciwość. To uczciwi są nieprzewidywalni, zawsze mogą zrobić coś niewiarygodnie... głupiego..."
Cpt. Jack Sparrow

Awatar użytkownika
bajano
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: bajano » 10 cze 2010, 15:19

po podlaczeniu pod laptopa nie było zadnej reakcji na podlaczenie ... program nie widzi komputera ,, masz racje ze to komputer. Nowy juz zamowiony czekam az dojdzie :)
Dzieki i Pozdrawiam

yogibear1
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Paweł
Rocznik: 1999
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0T CREH 340KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Benzyna+LPG

Post autor: yogibear1 » 10 cze 2010, 17:16

spoko luzik wujek <ok>
"Jestem nieuczciwy i możesz uczciwie liczyć na moją nieuczciwość. To uczciwi są nieprzewidywalni, zawsze mogą zrobić coś niewiarygodnie... głupiego..."
Cpt. Jack Sparrow

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja