[A6 C6] Zdejmowanie poszycia drzwi przednich
[A6 C6] Zdejmowanie poszycia drzwi przednich
Kto wie jak się zdejmuje poszycie drzwi przednich? Znalazłem na forum rady dotyczące C5, niestety nijak się mają do C6. Odkręciłem 2 śruby, jedną pod spodem, drugą głęboko poniżej rączki, zaczepy ładnie puściły ale coś jakby jeszcze trzymało na środku.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Jest opis na forum na pewno bo w zeszłym roku zdejmowałem u siebie ,jeśli dobrze pamiętam musisz delikatnie zdjąć maskownicę głóśniczka wysoko tonowego i tam jest śruba .
Pomogłem
A6 C6 brak wspomagania silnik 2.4

No i znalazłem ten stary wątek:
audi-a6-c6-demontaz-tapicerki-z-przedni ... t12615.htm
ale on też nie odpowiada na pytanie jednoznacznie, bo po pierwsze niektórzy bardzo doświadczeni użytkownicy forum
pomylili C5 z C6 a jest to zupełnie inna tapicerka, a po drugie któryś kolega wspominał śruby pod listwą ozdobną, kótrych chyba nie trzeba odkręcać?
Czyli podsumowując i porządkując - mamy 2 śruby na wierzchu, + jedną (wnioskuję z tamtego wątku) pod osłoną głośnika wysokotonowego, czy są jeszcze jakieś do odkręcenia przed zdjęciem poszycia?
audi-a6-c6-demontaz-tapicerki-z-przedni ... t12615.htm
ale on też nie odpowiada na pytanie jednoznacznie, bo po pierwsze niektórzy bardzo doświadczeni użytkownicy forum

Czyli podsumowując i porządkując - mamy 2 śruby na wierzchu, + jedną (wnioskuję z tamtego wątku) pod osłoną głośnika wysokotonowego, czy są jeszcze jakieś do odkręcenia przed zdjęciem poszycia?
Tak sa pod listwa ktora sie bardzo latwo sciaga
Pamietaj ze tapicerka sciaga sie bardzo ciezko i trzeba mocno ciagnac zeby puscily zatrzaski!!!
Licz sie tez z tym ze mozesz wylamac uchwyty w tapicerce i bedziesz mial klopot lub wydatek na nowy boczek!
A jak bys chcial sciagac z tylnych drzwi to tak samo tylko ze demontujesz srodkowa oslone glosnika czyli ta pod raczka w tapicerce!
Powodzenia
Pamietaj ze tapicerka sciaga sie bardzo ciezko i trzeba mocno ciagnac zeby puscily zatrzaski!!!
Licz sie tez z tym ze mozesz wylamac uchwyty w tapicerce i bedziesz mial klopot lub wydatek na nowy boczek!
A jak bys chcial sciagac z tylnych drzwi to tak samo tylko ze demontujesz srodkowa oslone glosnika czyli ta pod raczka w tapicerce!
Powodzenia
AUDI A6 C6 2006
3.0 TDI QUATTRO
3.0 TDI QUATTRO