[a6c5]Ustawienie kątów pochylenia koła geometrii Pytanie??
- LuQas
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Janek ASO Audi
- Rocznik: 2000
- Moje auto: RS6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 5.0 580KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
[a6c5]Ustawienie kątów pochylenia koła geometrii Pytanie??
Witam mam pytanie czy u Nas w A6 c5 można ustawiać kąt pochylenia koła gdyż mam problem, z przodu od str wew zbiera mi opony
- spinacz2100
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Szubert
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
- spinacz2100
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Szubert
- Rocznik: 1999
- Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
takskorup pisze:Kolego pochylenie koła ustawia się przesuwając całe sanki, u mnie było tak że nie dawała się ustawić zbieżność i też mi cięło oponę, miałem wymieniany tipronik i fachowcy nie przykręcili odpowiednio sanek, trzeba było poluźnić podajże 8 śrub i ustawić odpowiednio sanki pozdrawiam Skorup
i do tego jest przyrzad VAS1925 jakby kto pytal
--
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
Problem z przednimi oponami
Witam wszystkich! Mam problem z prawa przednia opona. Bierze mi mocniej prawa czesc opony.Mam pytanie Czy da sie to samemu to naprawic, czy trzeba jechac do wulkanizacji??? :shock: :shock: :shock:
kolego skorup,
moglbys napisac gdzie robiles owe ustawianie katow sankami ?
w 10 na 10 stacjach kontroli nie wiedza o co chodzi, a w VW krzyknęli 500zl za usluge
tez miałem wyjmowana skrzynie, i to 3 razy w ciągu 2 lat, i auto sciaga, lewe przednie kolo lezy ponad skale, prawe prawie pionowo stoi.
mysle ze pomogbys i mi, i innym z mazowieckiego, gdybys rozwinal swoja myśl, i napisał gdzie konkretnie to robiles itd.
pozdr
moglbys napisac gdzie robiles owe ustawianie katow sankami ?
w 10 na 10 stacjach kontroli nie wiedza o co chodzi, a w VW krzyknęli 500zl za usluge

tez miałem wyjmowana skrzynie, i to 3 razy w ciągu 2 lat, i auto sciaga, lewe przednie kolo lezy ponad skale, prawe prawie pionowo stoi.
mysle ze pomogbys i mi, i innym z mazowieckiego, gdybys rozwinal swoja myśl, i napisał gdzie konkretnie to robiles itd.
pozdr
Dla samochodów VW, Audi, Skoda posiadających zawieszenie przednie wielowachaczowe producent zaleca podczas regulacji zbieżności dodatkowo jeszcze ustawienie "Krzywej zbieżności" tak aby w każdych warunkach drogowych i przy każdym obciążeniu samochód zachowywał się stabilnie i prawidłowo, podnosi to w bardzo dużym stopniu bezpieczeństwo prowadzenia szczególnie na śliskich nawierzchniach.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 1997
- Silnik: 1.8T AJL 180KM
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
krzywa zbieżności swoją drogą bardzo ważny parametr ale zacząć trzeba od ustawienia sanek .co do krzywej zbieżności to 99% diagnostów nie wie o co chodziBunndy pisze:Dla samochodów VW, Audi, Skoda posiadających zawieszenie przednie wielowachaczowe producent zaleca podczas regulacji zbieżności dodatkowo jeszcze ustawienie "Krzywej zbieżności" tak aby w każdych warunkach drogowych i przy każdym obciążeniu samochód zachowywał się stabilnie i prawidłowo, podnosi to w bardzo dużym stopniu bezpieczeństwo prowadzenia szczególnie na śliskich nawierzchniach.
przerabiałem ten temat to wiem