Wcześniej za nim to się stało światło pod nogami tak dziwnie mrugało.Jak i gdzie szukać przyczyny
Aud [A6 C5] problem z czujnikiem drzwi
-
Danielo222
- Forum Audi A6 / A7

Aud [A6 C5] problem z czujnikiem drzwi
Witam mam pytanie co może być powodem tego iż z dnia na dzień przestało mi świecić oświetlenie pod nogami od strony kierowcy oraz przestało pokazywać otwarte drzwi od strony kierowcy i gdy wyłączam auto nie piszczą światła.
Wcześniej za nim to się stało światło pod nogami tak dziwnie mrugało.Jak i gdzie szukać przyczyny
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Re: Aud [A6 C5] problem z czujnikiem drzwi
Mikrostyk zamka ewentualnie luty na płytce (albo i jednio i drugie :mrgreen: )Danielo222 pisze:Witam mam pytanie co może być powodem tego iż z dnia na dzień przestało mi świecić oświetlenie pod nogami od strony kierowcy oraz przestało pokazywać otwarte drzwi od strony kierowcy i gdy wyłączam auto nie piszczą światła.
Części samochodowe online - Motostacja pl
-
Danielo222
- Forum Audi A6 / A7

- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7

Mikrostyk, który najprawdopodobniej jest winowajca jest od dołu zamka podłączony na 2 kabelkach (czerwony+niebieski), więc znajdziesz.Danielo222 pisze:A gdzie to sie znajduje???
Aby go zdiagnozować musisz wyjąć zamek, mikrostyk może byc OK ale wlutowanie kabelków od niego do płytki moze byc kaput.
Nie ma innej opcji jak to otworzyc i zobaczyć oraz sprawdzić jakość połaczeń.
Obecnie jestem na to samo uczulony, niedawno rozbierałem zamek, rozruszałem go (drzwi odbijały przy mocnym zamykaniu i myslałem, że tu go boli), luty tylko obejrzałem, ale niezbyt dokładnie, złozyłem a tu kupa ! Z zamykaniem już nie ma problemu ale brzęczyk i wskaźnik otwarcia drzwi nie działa.
Na razie nie moge się zmobilizować aby powtórnie to rozbierać
Części samochodowe online - Motostacja pl
-
piotrekr79
- Forum Audi A6 / A7

Witam cię też tak miałem i na 100% jest to mikro styk poprostu z czasem lubi sobie zaśniedzieć a umieszczony on jest przy zamku drzwi i z wyjęciem jego jest taki problem gdyż trzeba demontować cały zamek bynajmniej w moim przypadku problemów z tym nie ma lecz jest sporo roboty bo cale obramowanie szyby trzeba wyjąć włącznie z szybą także życzę powodzenia a ze znalezieniem go przy zamku problemu nie będzie bo jest tam poprowadzony kabelek
Piotr
-
Danielo222
- Forum Audi A6 / A7

- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7

-
Danielo222
- Forum Audi A6 / A7

Coraz mniej jestem zadowolony z tej A6
niby z blachą ok komfort ok+ ale te drobne usterki szarpią po kieszeni
jutro do elektryka zoabczymy
[ Dodano: 2010-06-13, 06:57 ]
Niestety zamek nie do uratowania.Czeka mnie wymiana całego.W zamku zepsuło się coś czego nie da/nie można dostać twierdzi elektryk.Na allegro koszt zamka to ok 100zł.Dzięki za udzielone rady.
[ Dodano: 2010-06-13, 06:57 ]
Niestety zamek nie do uratowania.Czeka mnie wymiana całego.W zamku zepsuło się coś czego nie da/nie można dostać twierdzi elektryk.Na allegro koszt zamka to ok 100zł.Dzięki za udzielone rady.