Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] Podłączanie subwoofer 'a ASK.

Car Audio
ODPOWIEDZ
DaBomB
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5] Podłączanie subwoofer 'a ASK.

Post autor: DaBomB » 05 cze 2010, 22:36

Witam, w mojej audiby jest standardowe nagłośnienie i nie było w niej suba. Mam założone całkiem grające radio Clariona, już jest prawie dobrze, ale czegoś jednak brakuje.

Czytałem wiele tematów na forum, ale rozwiązania mojego problemu nie znalazłem :(

Zakupiłem dzisiaj oryginalnego suba licząc po cichu, że znajdę ta kostkę do podłączenia, ale to oczywiście było zbyt proste. Powalczyłem trochę, zamontowałem go i jak na razie zaszedłem z kablami do tylnej kanapy, potem zrobiło się ciemno :) Wiem już, że podłączenie tego suba nie jest takie banalne, ale może uda mi się to ogarnąć. W czasie lektury forum naszła mnie pewna wątpliwość - czy on ma wbudowany wzmacniacz, czy jeszcze będę musiał w niego zainwestować? Do kostki biegnie sporo przewodów, jeden z nich wyglądał mi ewidentnie na przewód zasilania, dlatego myślałem, że jest to wersja aktywna. czy tak jest ?

No i kolejne pytanie, czy ktos wie, gdzie ta całą masę przewodów podłączyć (4 podwójne wiązki wyglądające na przewody sygnałowe), którędy biegną oryginalne wiązki i skąd najlepiej wziąć zasilanie do suba? Przeszło mi przez myśl gniazdo 12V po drugiej stronie bagażnika - chyba zdecydowanie łatwiej będzie dostać się tam nić przekopywać przez grodź silnika - co sądzicie o tym pomyśle, ten subwoofer nie jest specjalnei mocarny, więc wielkiego prądu chyba nie potrzebuje.

Z góry dziękuję za pomoc i przepraszam, jeśli ten temat był juz omawiany.

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 07 cze 2010, 14:45

DaBomB, suba jest aktywny.dodatkowo z niego zasilane sa glosniki tylne o ile sie nie myle.wiec napewno bedziesz potrzebowal 2 pary w kierunku auta jako sygnal do suba i 2 pary do tylnych glosnikow do tego napewno zasilanie,dodatkowo sterowanie kabel idacy do radia wlaczajacy suba w momencie wlaczenia radia.to tak w skrocie.prad pociagnij do przodu do skrzynki bezpiecznikow.

[ Dodano: 2010-06-07, 14:46 ]
uderz do mnie po 21 na gg

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja