gdyby ktoś miał podobny problem, to może się przydać.
Objawy: od pewnego czasu w samochodzie czułem irytujące wibracje w kabinie, wibracje były głównie na biegu jałowym, największe przy niskich obrotach, przy wyższych obrotach i na biegu wibracje nie były takie odczuwalne. Dodatkowo czasami przy dojeżdżaniu do skrzyżowania i wciśnięciu sprzęgła słychać było takie równomierne, szybkie stukanie.
Podejrzewałem, albo poduszki silnika/skrzyni, albo napinacz paska wielorowkowego (wibracje zaczęły się po wymianie paska, który wcześniej pękł), albo koło dwumasowe. Auto odstawiłem dzisiaj do mechanika, on wszystko posprawdzał - poduszki ok, po zdjęciu paska wielorowkowego i odpaleniu silnika nadal były wibracje. Na koniec wyjął skrzynię biegów i okazało się, że koło dwumasowe do wymiany. Do tego jeszcze sprzęgło, bo tarcza już cienka i jakieś tam sprężynki już luźne.
Części
koło dwumasowe (nowe, LUK) - nr oryginału 059 105 266 T, LUK 415 0145 10 - ok. 2300 brutto
sprzęgło (nowe, chyba LUK) - nr oryginału 059 198 141 AX, LUK 624 3070 00 - ok. 800zł brutto
Jutro samochód ma być gotowy. Mam tylko nadzieję, że drgań już nie będzie

Pozdrawiam,
eMckeN
[EDIT 06.06.2010]
Jednak koło dwumasowe kosztowało ok. 1700zł, a sprzęgło 900zł, komplet 2600zł. Czyli mniej więcej tak jak pisał Eldo poniżej.