[C5 2.5TDI AFB] Audi a6 brak całkowitej mocy
[C5 2.5TDI AFB] Audi a6 brak całkowitej mocy
Witam Jestem tu nowy dlatego nie wiem czy w odpowiednim dziale pisze o moim problemie jeżeli nie to przepraszam i proszę o pouczenie posiadam audi a6 c5 2,5 TDI 98r Quattro z automatyczna skrzynia biegów problem polega na tym że brakuje jej całkowicie mocy są obroty a nie ma mocy auto czasami jak by załączyło sie to pojedzie a tak to muli że wstyd nim ruszać boje sie wyjezdzać wyprzedzać itp bo ona poprostu nie jedzie nie zmienia biegów przeważnie jest na 4 o ile załączy sie podobno jezdzi na trybie awaryjnym ja jestem zielony i kompletnie nie wiem co robić byłem u 7 mechaników i kazdy po Vagu stwierdził co innego dlatego jestem w kropce jeden mówi że to przepływka drugi że intercooler nastepny że pompa jest przestawiona a jeszcze następny że jest całkiem popsuta pompa i jeszcze inny że jest zły kąt wtrysku paliwa i że przestawiony pasek rozrządu czy coś takiego koledzy ze skrzynia biegów i tak w kołko nie wiem co robić nie chce auta sprzedawac bo posiadam je ponad miesiac długo o nim marzyłem więc rozumiecie PROSZę O POMOC z góry dziękuję
aha i auto odpala dobrze i nie kopci
![Obrazek]()

Ostatnio zmieniony 30 maja 2010, 12:09 przez Jacek33, łącznie zmieniany 2 razy.
na początek to właśnie powinieneś przeczyścić przepływomierz sposoby opisane na forum oczywiście bezdotykowo i wtedy zobaczyć. Jak nie pomoże to musisz vaga podłączyć i sprawdzić zapisane błędy. Działanie Tip-a generalnie zależne jest od przekazywanego momentu obrotowego silnika. i zastosuj w temacie tagi [a6 c5].
Lepiej mieć Parkinsona i ... trochę wylać
niż Alzheimera i ... zapomnieć się napić !
to może jakiś inny ktoś wstawił (może zamiennik tańszy). Zobacz na allegro jakie mają numery do 2.5tdi afb a potem u siebie. Musisz zrobić i wstawić logi na forum inaczej nikt ci na odległość nic nie odpowie. zobacz: http://www.allegro.pl/item1057928625_no ... 5_tdi.html
Lepiej mieć Parkinsona i ... trochę wylać