Witam wszystkich którzy czytają ten temat.
Przejde odrazu do konkretów,licznik nie wskazuje prędkości,co zrobić??
Wyciągałem juz go sprawdzany był zimny lut ale wszystko ok.(ps modelowo audi z 97)
Przepraszam za błędy,i z góry dziękuje za propozycje.
Pozdrawiam
[ A6 C4] Problem z licznikiem,pomocy!!!
Kowusxxl, u mnie było to samo... Licznik zczytuje dane czujnikiem który jest w skrzyni biegów (gdzieś na górze skrzyni bodajże). Znajdź tą wtyczke od niego, odłącz, przeczyść na tyle na ile się da i upewnij się że dobrze wepniesz z powrotem. Powinno pomóc, u mnie po czyszczeniu już zawsze działa 
p.s
jeśli nie sama wtyczka to i tak pewnie trzeba szukać w tym kierunku, jakiś przewodzik uszkodzony czy coś

p.s
jeśli nie sama wtyczka to i tak pewnie trzeba szukać w tym kierunku, jakiś przewodzik uszkodzony czy coś
nie nie wskazuje mi przejechanych kilometrów sprubuje ps,licznik mam ten nowży (nie analogowy)
Pozdrawiam i dzikuje za pomoc jak to zrobie to powiem jaki byl efekt,a i jeszcze jedno jak przekrece kluczyk w stacyjce ale jeszcze go nie zapale miga mi napis Ln.2
[ Dodano: 2010-05-29, 13:42 ]
sory za błędy
Pozdrawiam i dzikuje za pomoc jak to zrobie to powiem jaki byl efekt,a i jeszcze jedno jak przekrece kluczyk w stacyjce ale jeszcze go nie zapale miga mi napis Ln.2
[ Dodano: 2010-05-29, 13:42 ]
sory za błędy
Damian
czujnik byl wymieniony
[ Dodano: 2010-05-29, 14:13 ]
ale jakę wtyczke to nie pamietasz??jakiego koloru???a i u mnie jeden kablek jest całyczarny z kturego wychodzą dwa (czarnyi niebieski bodajze)i jeden nie jest nigdzie podpiety(czarny z płaską wsuwką) i nie wiem czy powinien byc.
[ Dodano: 2010-05-29, 16:11 ]
Mam pytanie gdzie powinna byc wsadzona ta wtyczka???takie 3 zeby z niej wystają to nie jest od pretkosci???jak dojde to tej górnej części skrzyni???w złączniku jest zdjęcie(moge prosic o instruktaz jak to podłączyc))
Z góry dziękuje za odpowiedz
[ Dodano: 2010-05-29, 14:13 ]
ale jakę wtyczke to nie pamietasz??jakiego koloru???a i u mnie jeden kablek jest całyczarny z kturego wychodzą dwa (czarnyi niebieski bodajze)i jeden nie jest nigdzie podpiety(czarny z płaską wsuwką) i nie wiem czy powinien byc.
[ Dodano: 2010-05-29, 16:11 ]
Mam pytanie gdzie powinna byc wsadzona ta wtyczka???takie 3 zeby z niej wystają to nie jest od pretkosci???jak dojde to tej górnej części skrzyni???w złączniku jest zdjęcie(moge prosic o instruktaz jak to podłączyc))
Z góry dziękuje za odpowiedz
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Damian
Kowusxxl, Ln2 jak napisales to nic innego jak In02.czyli inspekcja 2 skasujesz vagiem.opis na forum.co do kostki to to nie bedzie ta kostka.szukaj na skrzyni.ta ktora przedstawiles jest chyba za krotka aby pojsc za silnik do skrzyni biegow.w skrzyni bedziesz mial 2 czujniki,pierwszy od wlaczania wstecznego,2 wlasnie od predkosci.z samej zasady aby go nie odpinac i kombinowac z przebiegiem nie bedzie zbyt prosty dostep.szukaj pod samochodem jak mysle na samej skrzyni.najprawdopodobniej strona kierowcy na boku skrzyni
[ Dodano: 2010-05-30, 20:52 ]
kostka ktora pokazales nie jest przypadkiem od abs?w tym miejscu w kazdym razie powinno byc zlacze czujnika z kola z wiazka auta
[ Dodano: 2010-05-30, 20:52 ]
kostka ktora pokazales nie jest przypadkiem od abs?w tym miejscu w kazdym razie powinno byc zlacze czujnika z kola z wiazka auta
ok napisze co z Tego wyniknie dopiero w piątek bo dopiro wtedy bede miał na to czas i miejsce bo u mnie kanał jest zastawiony.
Pozdrawiam jak co to napisze.(a jezeli chodzi o tą kostke to mechanik mi mówił że jest ona od podgrzewania silnika rzekomo..oraz dziekuje za podpowiedzi
[ Dodano: 2010-06-09, 21:13 ]
Zrobiłem to ale dalej nic...moze jeszcze jakies propozycje??
[ Dodano: 2010-06-12, 16:54 ]
Byłem u elektryka i sprawdzil licznik oraz kabel.takze to napewno od czujnika..mechanik włozył jakis walniety czujnik i to napewno tam w srodku.jaka kicha ....
Pozdrawiam i dziekuje za propozycje
[ Dodano: 2010-06-27, 20:26 ]
Słuchajcie ale lipa.Bylem u elektryka ipowiedzial,sprawdzil licznik i okablowanie jest jak najbardziej w 100% bez żadnych zastrzezen.Kupiłem czujnik (zamiennik)ale i tak nie działa.Pomocy!!!!z gory dziekuje za jakiekolwiek propozycje.
Pozdrawiam i przepraszam za bledy (audi 4ever)
Pozdrawiam jak co to napisze.(a jezeli chodzi o tą kostke to mechanik mi mówił że jest ona od podgrzewania silnika rzekomo..oraz dziekuje za podpowiedzi
[ Dodano: 2010-06-09, 21:13 ]
Zrobiłem to ale dalej nic...moze jeszcze jakies propozycje??
[ Dodano: 2010-06-12, 16:54 ]
Byłem u elektryka i sprawdzil licznik oraz kabel.takze to napewno od czujnika..mechanik włozył jakis walniety czujnik i to napewno tam w srodku.jaka kicha ....
Pozdrawiam i dziekuje za propozycje
[ Dodano: 2010-06-27, 20:26 ]
Słuchajcie ale lipa.Bylem u elektryka ipowiedzial,sprawdzil licznik i okablowanie jest jak najbardziej w 100% bez żadnych zastrzezen.Kupiłem czujnik (zamiennik)ale i tak nie działa.Pomocy!!!!z gory dziekuje za jakiekolwiek propozycje.
Pozdrawiam i przepraszam za bledy (audi 4ever)
Damian