[100 C4] Jakie amortyzatory na tył
[100 C4] Jakie amortyzatory na tył
Witam ,może mi ktoś doradzić jakie amorki wstawić do audi na tył?? Mam w tej chwili bardzo ograniczony budżet dlatego może ktoś wstawiał jakieś w miarę tanie amorki a dobre?? Gazówki albo olejowe,proszę o pomoc ponieważ muszę na dniach wymienić:( , i jeszcze jedno pytanko,czy wymiana amorków na tyle jest jakaś trudna? ponieważ słyszałem ze to w miarę proste a sam jeszcze nie zmieniałem;z góry dzięki za pomoc
- pawelx
- Forum Audi A6 / A7
junior555, wymiana jest banalnie prosta na dole amorka jedna śruba i na górze dwie, na 100% poradzisz sobie sam
taka jak piszę stifii,
większość chwali Kayaba choć myślę że Sachs też nie będą złe.
edit:
pomyliłem się troszkę z tą banalnie prostą wymianą, myślałem że chodzi o C5 nie jestem pewny ale u ciebie amorek idzie razem z sprężyną, chyba że się mylę
![Obrazek]()
taka jak piszę stifii,
ja wymieniałem jakiś miesiąc temu, siedziały sachs i takie założyłem, 129 za sztukę plus 112 za odboje i osłony na obie strony, (dobrze przy okazji wymienić chyba że masz w dobrym stanie, u mnie już kończyły się więc wymieniłem)stifii pisze:Kayaba, Sachs, Bilstein.
większość chwali Kayaba choć myślę że Sachs też nie będą złe.
edit:
pomyliłem się troszkę z tą banalnie prostą wymianą, myślałem że chodzi o C5 nie jestem pewny ale u ciebie amorek idzie razem z sprężyną, chyba że się mylę
- gumisv6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 1995
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI 204KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
nie zapomnij o osłonach i odbojach
Ostatnio zmieniony 29 cze 2010, 07:06 przez gumisv6, łącznie zmieniany 1 raz.
junior555, wymiana nie jest skomplikowana.na dole jedna sruba od belki i na gorze 3 sruby od nadwozia i masz komplet na wierzchu.wychodzi razem ze sprezyna.jesli masz sciagacze do sprezyn to dalej prosto.jesli nie masz czegos takiego to zrob stary patent mechanikow czyli podeprzyj belke zanim zdejmiesz amor i podnies ja w gore.zeby sprezyna sie scisnela wtedy zwiaz ja w 3 miejscach po wysokosci jakas lina lub np starym pasem bezp.. potem jesli zdejmiesz amory to sprezyna bedzie dosc scisnieta zebys mogl spokojnie ja rozkrecic od gory i wymienic amor.podobnie robisz zakladajac jzu caly golen do auta.podpierasz belke i masz luzny dostep do srub.podeprzec mozesz najlepiej drugim lewarkiem.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.8 FSI 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Może te informacje odnośnie wymiany amorków Ci się przydadzą. Najlepiej wstawiać oryginalne,ale wiadomo że nie każdego na to stać.
a100-25tdi-jak-wymienic-przednie-amorty ... htm#243284
a100-25tdi-jak-wymienic-przednie-amorty ... htm#243284
Dzięki koledzy, raczej tak jak radzicie wstawię coś lepszego i chyba będzie to Bilstein bo wszędzie są chwalone, a z wymianą może jakoś sobie dam rade dzięki za wszystkie posty
[ Dodano: 2010-06-12, 07:26 ]
Amorki wymienione:) wczoraj wymieniłem na bilsteina do tego nowe osłony + odboje, wymiana była prosta lecz czasochłonna, dzięki za wszelką pomoc
[ Dodano: 2010-06-12, 07:26 ]
Amorki wymienione:) wczoraj wymieniłem na bilsteina do tego nowe osłony + odboje, wymiana była prosta lecz czasochłonna, dzięki za wszelką pomoc