[A6 C5] Brak podświetlenia przełączników
-
- Forum Audi A6 / A7
[A6 C5] Brak podświetlenia przełączników
Witam. Zakupiłem sobie podświetlaną gałkę zmiany biegów. Podświetlenie chciałem podpiąć do podświetlenia przełącznika lustelek. Aby znaleźć kabel prądowy podłączyłem żąrówkę z tym przewodem (chyba prądowym) oraz z masą. Wtedy żarówka mignęła i zginęło podświetlenie przełączników szyb, lusterek , pokręteł wylotów powietrza oraz skasował się licznik okresowego przebiegu. Sprawdziłem bezpieczniki, wszystkie dobre. Reszta podświetlenia wnętrza działa. Elektryk powiedział, że poszedł moduł komfortu, ale nic nie sprawdzał. Czy ma rację? Jeżeli nie to co mogłem uszkodzić i jak to naprawić? A jeżeli to moduł to jak go wymianić i gdzie on jest? Dzięki za pomoc.
Ostatnio zmieniony 25 maja 2010, 21:15 przez skorpion771030, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
A żeby dostać się do modułu trzeba wymontować siedzenie i wykładzinę, czy jest on pod spodem siedzenia?
Jednak bez elektryka się nie obyło. Walnęło coś w module, przynajmniej tak stwierdził. Na szczęście diody w przełącznikach nie były spalone, dlatego podpiął mi całe to podświetlenie pod jakiś inny kabel prądowy i teraz znów cieszę się oświetleniem wnętrza plus gałki zmiany biegów. :-D . Udało się naprawić, dlatego temat uważam za zamknięty. Pozdro.
Jednak bez elektryka się nie obyło. Walnęło coś w module, przynajmniej tak stwierdził. Na szczęście diody w przełącznikach nie były spalone, dlatego podpiął mi całe to podświetlenie pod jakiś inny kabel prądowy i teraz znów cieszę się oświetleniem wnętrza plus gałki zmiany biegów. :-D . Udało się naprawić, dlatego temat uważam za zamknięty. Pozdro.