[A6 c5 2.8 l] Czujnik poziomu świateł przednich
[A6 c5 2.8 l] Czujnik poziomu świateł przednich
Witam.Mam mały problem Przestało działać automatyczne poziomowanie świateł przednich.Kilka razy zauważyłem, że nie podnoszą się tak jak powinny tylko troszeczkę i świecą w duł.Nie wiem, co jest przyczyną, ma ktoś jakiś pomysł, bo ja nawet Niewinem gdzie są jakieś czujniki.Silniczki chodzą jak włączam to je słychać.Macie jakiś pomysł???
Pozdrawiam
Pozdrawiam
felix39
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Re: [A6 c5 2.8 l] Czujnik poziomu świateł przednich
Odczytaj błedy, jeśli padł którys z czujników poziomu (u mnie tak było przy tych samych objawach) to VAG powie Ci któryfelix39 pisze:Witam.Mam mały problem Przestało działać automatyczne poziomowanie świateł przednich.Kilka razy zauważyłem, że nie podnoszą się tak jak powinny tylko troszeczkę i świecą w duł.Nie wiem, co jest przyczyną, ma ktoś jakiś pomysł, bo ja nawet Niewinem gdzie są jakieś czujniki.Silniczki chodzą jak włączam to je słychać.Macie jakiś pomysł???
Pozdrawiam

Części samochodowe online - Motostacja pl
Re: [A6 c5 2.8 l] Czujnik poziomu świateł przednich
RomanS pisze:Odczytaj błedy, jeśli padł którys z czujników poziomu (u mnie tak było przy tych samych objawach) to VAG powie Ci któryfelix39 pisze:Witam.Mam mały problem Przestało działać automatyczne poziomowanie świateł przednich.Kilka razy zauważyłem, że nie podnoszą się tak jak powinny tylko troszeczkę i świecą w duł.Nie wiem, co jest przyczyną, ma ktoś jakiś pomysł, bo ja nawet Niewinem gdzie są jakieś czujniki.Silniczki chodzą jak włączam to je słychać.Macie jakiś pomysł???
Pozdrawiam
Dzięki tak też myślałem, że trzeba podłączyć pod komputer.
Pozdro

felix39
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
Czujniki są 2.felix39 pisze:a gdzie jest ten czujnik, bo jakoś nie wpadł mi w oko?
Przedni, mocowany do nadwozia w nadkolu, współpracuje poprzez dźwignię z dolnym przednim wahaczem po stronie kierowcy. Widoczny przy skręceniu kół ma max w lewo. Dla ewentualnej wymiany łatwiej oczywiście przy zdjetym kole.
Tylny czujnik tez po tej stronie auta współpracuje u mnie z tylną belką a u Ciebie (Quattro) pewnie z wahaczem - wygląda podobnie jak przedni

- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
Czujnik i tak musisz kupić nowy (uzywki z tego co pamietam kosztowały ok 150 zł a przecież tez mogly być np. 10-letnie :mrgreen: ) za to wymiana jest banalnie prosta :!:sikor pisze:i jak poszło wymieniałeś czujnik ? mam to samo komputer pokazał lewy przedni światła świecą pod zderzak , dzwonilem do serwisu koszty dosc duze 300 czujnik plus wymiana ...
Jedyną zasadzką jest kostka podłączeniowa (wtyczka) która w moim przypadku uległa uszkodzeniu przy rozłączaniu (pekniecie). Mozna było potem uzyć jakiejs opaski coby nie wypadała ale kupiłem nową kostkę w ASO za chyba 12 zlotych.
Witam podłączam się do tematu z tym że u mnie wyskakuje na wyświetlaczu błąd ale raz mi sie to pokozało na dosłownie sekunde później na dłużej a jeszcze później na stałe ogólnie czasem gaśnie czasem świeci i szlag mnie trafia ponieważ łączy się z tym również sygnał dźwiękowy który w nadmiernych ilościach jest średnio przyjemny. Dodam że zmieniałem rozrząd i kazałem mechanikowi zmienić postojówki i na drugi dzień mi się to wyświetliło i tu pytanie czy mógł coś źle zrobić i spowodować ten błąd ? mam nadzieje że że uda mi się samemu to zrobić bo w moich okolicach to aż strach dawać tym dziadom auto... Pomocy chłopaki ! Pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2001
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
Smunio, U mnie było to samo-raz działał raz nie aż w końcu całkiem padł i kupiłem nowy(znaczy inny używany),założyłem i jest OK 

Audi A6 forum w Polsce - https://a6klub.pl