Zapytam tak:
Kupiłem A6 C5 i nie mam navi- co zrobić?
Może banalnie ale już się wytłumaczę.
Mam zerową wiedzę na temat elektroniki, naczytałem się ile mogłem na forum a i tak popełniłem już błędy.
Gdyby nie censored wywaliłbym pewnie jeszcze więcej kasy w błoto.
Nawigacja to jedyna rzecz której mi brak w mojej A6.
Ze specyfikacji w dokumentach auta wynikało, że była ona opcją a ktoś na to akurat poskąpił.
Wydawało mi się, że rozróżniam już typy nawigacji i komponenty.
Widząc opis zmiany radia Symphony na nawigację Navi Plus postanowiłem że ten wariant odpada. Miałem już doświadczenia z wcześniejszych aut- im mniej się rozbiera tym lepiej i dłużej działa... i tym mnie śrubek, spinek/ kawałków niepotrzebnych kabli zostawionych ... chyba na następne auto i zupełnie niepotrzebnie zamontowanych przez producenta.
Poza tym nie lubię jak mi w aucie zaczyna skrzypieć. I nie wiadomo które śrubki jednak okazały się potrzebne.
Decyzja- chyba najmniejszą ingerencje stanowi założenie nawigacji BNS (w FISie).
Sprawdziłem:
1. mam duży FIS (a na dodatek był wymieniony przez serwis po 2 latach)
2. w lewej wnęce bagażnika znalazłem kable zakończone 2 prostokątnymi kostkami obok stelaża do montażu zmieniarki
3. obok podpięto końcówkę anteny idącej do "płetwy" z tyłu dachu
Kupiłem
1. czytnik Audio Navi do bagażnika i już wiem
a. jeśli to wersja 4x mogę kupić mapy na Polskę
b. jeśli 3x tylko na Europę zachodnią
Potrzebny jest jeszcze panel sterowania mieszczący się obok dźwigni ręcznego (ja mam tam mały schowek/wnękę
I tu pojawił się problem- pod spodem NIE MA żadnej wolnej kostki
Serwis wie tylko, że moje auto miało w opcji Navi i nie została ona zakupiona/zamontowana
Czy wobec tego będę miał możliwość łatwego zamontowania Navi BNS (w FISie)
Chyba nie.
Jeśli ktoś z kolegów wie coś na ten temat- proszę o radę.
Wiele wyjaśnił mi już censored - dziękuję !