Ja automatami na prawdę sporo jeździłem. więc to nie kwestia że nie lubię, ależ skąd. Taka też jest prawda że 10 tysięcy różnicy robi swoje. NIe chciałem już przeginać, bo w sumie nie miałem też już za co, wybór był skóra z elektryką i dobrym nagłośnieniem czy automat. moja żona na pewno wzieła by to drugie.
podobnie jak kolor, wziąłem czarny bez dopłaty bo oprócz tego że mi się bardziej podobał niż czarny metalik to kosztował ze 3 tysie mniej.
Dziękuję za gratulację:)
co do silnika. powiem Wam tak, na manualu póki co niejest tak źle z osiągami. 8.5 sec to cakiem nieźle, zbiera się na prawdę dobrze, w sumie osiągi ma lepsze niż obecne 2,4 czy 2.0 TDI 170KM. Tak jak pisałem wcześniej koszt nieingerencyjnej modyfikacji to 2.200 PLN brutto, za co dosaje się 35-40 KM więcej i ok 70 Nm. tworzy to wtedy z tego auta na prawdę poważne coś na drodze, nie chodzi oczywiście o wyścigi, ale potencjał do wykorzystania wtedy kiedy potrzeba lub kiedy jedzie się w 4 osoby zapakowanym po zęby.
Mogłem mieć za to mega passata czy avensisa z dużym silnikiem i automatem, mocą, i chyba wszystkim co tam można albo trochę słabsze ale A6 z dobrymi 2 pakietami które chyba większość osób zaspokajają. wybór był jeden.
Pozdrawiam posiadaczy Audi
2.0 TFSI + virus => 248KM / 360Nm

można? hehe