[A6 C5] Bose vs Blaupunkt - czy to jest to samo?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2012
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 170KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
[A6 C5] Bose vs Blaupunkt - czy to jest to samo?
Witam.
Dzisiaj zakupiłem zestaw głośników.
W samochodzie, z którego zostały wymontowane były blendy BOSE,
wszystkie głośniki są firmy blaupunkt.
Teraz pytanie, czy jest to bose, czy też nie?
Czy BOSE nie powinno mieć głośników produkcji BOSE?
Problem polega na tym, że zapłaciłem mniej, ale jeśli okaże się, że to jest ori system BOSE, to zamierzam zapłacić kwotę, jaką ustaliliśmy za BOSE.
Osobiście głośników nie widziałem, są odebrane i aktualnie leżą u wujka, więc na fotki bym musiał poczekać.
Dzisiaj zakupiłem zestaw głośników.
W samochodzie, z którego zostały wymontowane były blendy BOSE,
wszystkie głośniki są firmy blaupunkt.
Teraz pytanie, czy jest to bose, czy też nie?
Czy BOSE nie powinno mieć głośników produkcji BOSE?
Problem polega na tym, że zapłaciłem mniej, ale jeśli okaże się, że to jest ori system BOSE, to zamierzam zapłacić kwotę, jaką ustaliliśmy za BOSE.
Osobiście głośników nie widziałem, są odebrane i aktualnie leżą u wujka, więc na fotki bym musiał poczekać.
Ostatnio zmieniony 09 maja 2010, 13:44 przez surowy, łącznie zmieniany 1 raz.
a takie pytanie
czy jak wymienie 4 glosniki ,2 na przodzie i 2 z tylu na bose zostawiajac orginalne okablowanie i orginalna tube
bedzie lepszy efekt
bo mam do wymiany 2 glosniki i niewiem czy szukac orginalnych standartowych czy wsadzic bose w gre wchodza tylko uzywki orginalne ,a i nie piszcie za mam wymienic caly komplet na bose i zrobic wygluszenie drzwi i co tam jeszcze
pytanie jest proste wsadzic zwykle czy bose
czy jak wymienie 4 glosniki ,2 na przodzie i 2 z tylu na bose zostawiajac orginalne okablowanie i orginalna tube
bedzie lepszy efekt
bo mam do wymiany 2 glosniki i niewiem czy szukac orginalnych standartowych czy wsadzic bose w gre wchodza tylko uzywki orginalne ,a i nie piszcie za mam wymienic caly komplet na bose i zrobic wygluszenie drzwi i co tam jeszcze
pytanie jest proste wsadzic zwykle czy bose
- eneron
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.0TDI CAHA 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
mam system Blaupunkta (radio, głosniki i suba) na allegro kupiłem suba Bose, z uciętymi kablami i moje kabelki są cieniutkie a te kabelki przy wtyczce od Bose są prawie dwa razy grubsze. Niestety sub był spalony, harczał i grałbaaaardzo cicho, odesłałem, koleś oddał mi kase jedynie 20zł za podłączenie i spr. zapłaciłem. Generalnie przy ori systemie Bose masz grubsze kable no i masz wszystkie głośniki napędzane wzmacniaczem, w przypadku zestawu Blaupunkta wzmacniacz jedynie napędza tylne głośniki i suba, przód napędza radio
A6 C6 2.0TDI 170KM, 2011 Avant, Octavia 1 VRS 180KM, Touran 1.9 TDI oraz nieśmiertelne, pancerne, wiecznie żywe, bezawaryjne A6 C5 1,9TDI AFN 110KM - najlepsze jakie do tej pory miałem
jeki87, kolego bose jest calym systemem glosnikow,nie kombinuj bo rzeplacisz za zanczek bose a grc bedzie jak blaupunkt albo jeszcze gorzej.takie systemy sprawdzaja sie tylko w calosci...zastanow sie co z tego ze zalozysz np gwizdki z systemu bose????podobnie jest z reszta glosnikow.caly system jest odpowiednio policzony i zgrany ze soba.nie kombinuj.wsadz inne markowe lub ori i tyle
-
- Forum Audi A6 / A7
- Rocznik: 2014
- Moje auto: A7 4G
- Nadwozie: Hatchback
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Kontakt:
kamilos_69, tragicznie to chyba mimo wszystko nie wlasciwe slowo.kolega ma caly komplet w blaupunkcie i wg mnei nie gra to zle....nie zawsze trzeba wladowac kupe kasy do normalnego grania.gra to przyzwoicie i tyle.a jesli kolega chce wymienic glosniczki na nowe i do tego niezlej marki to napewno nei wyjdzie na zle...
-
- Forum Audi A6 / A7
- Rocznik: 2014
- Moje auto: A7 4G
- Nadwozie: Hatchback
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Kontakt:
Bez obrazy posti ale rzucanie markami nie ma jakiegokolwiek sensu i mija się z całkowicie z celem. Większość producentów CA ma swojej ofercie produkty które są udane bardziej i mniej. Mało tego. JBL i Lanzar to typowe budżetowe wiejskie granie.
Tak samo do tej grupy zalicza się Sony i ich produkty Xplod. Ale już wzmacniacze z serii XM czy choćby radia Cxx to już są uznane produkty które prezentują poziom hi-end.
Tak samo do tej grupy zalicza się Sony i ich produkty Xplod. Ale już wzmacniacze z serii XM czy choćby radia Cxx to już są uznane produkty które prezentują poziom hi-end.
- posti
- Forum Audi A6 / A7
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A4 B7
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
nie bede sie spierał... IMO budżetowe wiejskie granie to boschman, peying itp itdkamilos_69 pisze:Bez obrazy posti ale rzucanie markami nie ma jakiegokolwiek sensu i mija się z całkowicie z celem. Większość producentów CA ma swojej ofercie produkty które są udane bardziej i mniej. Mało tego. JBL i Lanzar to typowe budżetowe wiejskie granie.
mowa była o normalnym sprzecie a nie jakis wyczynach i IMO takimi markami sa te kóre podałem, bo jeżeli ktos nie ma kasy na inwestowanie w BOSE to nie bede mu przecież pisał o firmach typu MOREL, VIBE, JL, itp itd
MOC JEST NAŁOGIEM, TURBO PODSTAWA, NITRO ZABAWĄ...