pan poleca zamiast odmy wymienić na coś takiego co o tym sądzicie ?
http://www.allegro.pl/item1018291353_od ... _nowy.html
[A6 C5 1.9 TDI 110km] odma
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI 180KM
- Skrzynia: Manual
tak widzialem ten topic Piotruś, ogólnie nie poci mi się nie sama odma, miejsce połączenia odmy z odpowietrzeniem element NR1 w polecanym poście ODMA
pytanie tylko czy jest sens wymieniać odmę ? czy może być ona zapchana dlaczego lekko się poci i leci na klawiaturę trochę oleju
pytanie tylko czy jest sens wymieniać odmę ? czy może być ona zapchana dlaczego lekko się poci i leci na klawiaturę trochę oleju
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
Re: [A6 C5 1.9 TDI 110km] odma
A wiecie, że z ciekawosci zerknałem do ETKI i wg numeru katalogowego podanego na aukcji to jest rura łącząca to coś okrągłego na pokrywie zaworów (myslałem, że to jest tzw. odma chociaż ETKA nazywa to jakimś zaworem) z kadłubem silnika.zchrobot pisze:pan poleca zamiast odmy wymienić na coś takiego co o tym sądzicie ?
http://www.allegro.pl/item1018291353_od ... _nowy.html
W każdym razie jest tak dla Audi A6 98 AFN. Nie ma być tam żadnej puszki którą pokazaliście na zdjęciach. Tak dokładnie to w Etce jest taka puszka wrysowana jako alternatywa dla tej rury ale z tekstem, że taka część nie wystepuje :roll:
Co to jest ta puszka i w których silnikach, wie ktoś

Części samochodowe online - Motostacja pl
Zadaniem tej puszki jest czesciowa pomoc niezbyt dobrze zaprojektowanej odmie, czyli bardziej skuteczne wytracanie mgielki olejowej z oparow skrzyni korbowej. W AVG montowana seryjnie, w AFN tylko w ramach akcji serwisowej i jako reakcja na skargi userow na zbyt wielka konsumpcje oleju. Slowem kazda okazja jest dobrym pretekstem do zalozenia tej pomocnej czesci.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI 180KM
- Skrzynia: Manual
u mnie silniczek AFN 99R "puszeczka" owa właśnie jest i nie zamierzam z niej rezygnowaćSzukam pisze:Zadaniem tej puszki jest czesciowa pomoc niezbyt dobrze zaprojektowanej odmie, czyli bardziej skuteczne wytracanie mgielki olejowej z oparow skrzyni korbowej. W AVG montowana seryjnie, w AFN tylko w ramach akcji serwisowej i jako reakcja na skargi userow na zbyt wielka konsumpcje oleju. Slowem kazda okazja jest dobrym pretekstem do zalozenia tej pomocnej czesci.

- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
Szukam, dzieki za info, własnie grzebiąc w Etce znalazłem tak jak już wyżej opisałem, że był rysunek na stronie wspólnej dla AFN i AVG, w przypadku tej puszki nie było w ogóle opisu na jej temat, była info, że część nie wystepuje czy jakoś tak.
Może to weszło od któregoś roku, albo co ?
Zaznaczam, że nie wiem jak było (dlatego zapytałem) ale napisałem jak wygląda to w ETCE :roll: (fakt, że nie najnowszej, ale dotyczy to silników też nie najnowszych
)
Może to weszło od któregoś roku, albo co ?
Zaznaczam, że nie wiem jak było (dlatego zapytałem) ale napisałem jak wygląda to w ETCE :roll: (fakt, że nie najnowszej, ale dotyczy to silników też nie najnowszych

Części samochodowe online - Motostacja pl