[all a6] usuwanie zarysowań
[all a6] usuwanie zarysowań
witam
mam problem z rysami na moim samochodzie,gdyż moja żona troszkę ostatnio zaczepiła na parkingu inny samochód.
Czy ktoś używał dostępnych środków na rynku ktore sa w stanie zniwelowac zadrapania i rozciągnąć lakier a żeby nie było trzeba malować porysowanych powierzchni?
a może sa jakies kredki które po odpowiednim dobraniu koloru zakryją nie przyjemne dla oka widoki?
mam problem z rysami na moim samochodzie,gdyż moja żona troszkę ostatnio zaczepiła na parkingu inny samochód.
Czy ktoś używał dostępnych środków na rynku ktore sa w stanie zniwelowac zadrapania i rozciągnąć lakier a żeby nie było trzeba malować porysowanych powierzchni?
a może sa jakies kredki które po odpowiednim dobraniu koloru zakryją nie przyjemne dla oka widoki?
ja się właśnie zastanawiam co zrobić bo nie dlugo jade do Polski i chyba odwiedzę lakiernika żeby troche mi zacieniował te rysy. nie są to jakieś wgiecia,poprostu ryski...
Modrzej pisze:sa specjalne farbki z pendzelkiem jak i rowniez mogom ci zrobic na zamuwienie spraj twojego koloru wszystko to jest dostempne w halfordzie sa tam tez rowniez kredki i pasty ale to wszystko to i tak dziadostwo niema jak lakiernik
jak rozpoznac czy są do podkładu?
ostatnio polerowałem auto i wszystkie te rysy stały sie jeszcze bardziej widoczne bo ta pasta weszła w szczeliny które stały się białe i bardziej widoczne.
dzisiaj zaobserwowałem że jak sie namoczy te rysy sa nie widoczne,dopiero jak wyschną się uwidoczniają. mozę to pomoże w oszacowaniu czy sa to glebokie czy nie zadrapania...
ostatnio polerowałem auto i wszystkie te rysy stały sie jeszcze bardziej widoczne bo ta pasta weszła w szczeliny które stały się białe i bardziej widoczne.
dzisiaj zaobserwowałem że jak sie namoczy te rysy sa nie widoczne,dopiero jak wyschną się uwidoczniają. mozę to pomoże w oszacowaniu czy sa to glebokie czy nie zadrapania...
rubio pisze:mamar6, jeśli rysy nie są do podkładu to da się je usąnąć. Potzrebna będzie polerka i pasty ścierne np 3M, Poorboy's, Compound, Meguiars
masz go np na wlepce w bagażniku.. zaznaczyłem żółtą ramką (słabo ale widać :-P )xpbit pisze:Panowie a skąd wziąć ten kod lakieru co mamy go na samochodzie
Pozdro :mrgreen:
Audi A6 C4 2,5 AEL '96 Sedan Quattro - 14-
Audi A6 C4 2.8 30V ACK '97 Avant Quattro - 11-14
Audi A6 C4 2.5 AEL '97 Avant Quattro - 09-10
VW Golf MK3 2.0 8V ADY '95 - 07-09
VW Golf MK2 1.8 8V RP '89 - 04-06
Audi A6 C4 2.8 30V ACK '97 Avant Quattro - 11-14
Audi A6 C4 2.5 AEL '97 Avant Quattro - 09-10
VW Golf MK3 2.0 8V ADY '95 - 07-09
VW Golf MK2 1.8 8V RP '89 - 04-06