[a6 c5]jak dojść do zamka w klapie bagaznika?
[a6 c5]jak dojść do zamka w klapie bagaznika?
witam
może ktos podpowie jak dostać sie do zamka w klapie bagaznika,bo nie otwiera sie ani zamyka razem z centralnym?
z tego co zauwazylem sa dwie śruby na środku plus jedna w rączce?ale jak działaja zatrzaski żeby nie pourywac?
może ktos podpowie jak dostać sie do zamka w klapie bagaznika,bo nie otwiera sie ani zamyka razem z centralnym?
z tego co zauwazylem sa dwie śruby na środku plus jedna w rączce?ale jak działaja zatrzaski żeby nie pourywac?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Re: [a6 c5]jak dojść do zamka w klapie bagaznika?
mamar6 pisze:witam
pod trojkatem sa 2 sruby
w raczce do zamykania 2 sruby
w tapicerce (w kolorze tapicerki) tez 2 sruby
potem ciagniesz z umiarem
jak zrzucisz tapicerke to masz wszystko na wierzchu
bebechy na kluczyk 10 sa przykrecone
--
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
Re: [a6 c5]jak dojść do zamka w klapie bagaznika?
moja audi w sedanie.
w sobotę chcę sie tam dostać,może jakieś fotki strzele dla forumowiczów
w sobotę chcę sie tam dostać,może jakieś fotki strzele dla forumowiczów

kuna pisze:tak do końca nie wiem czy masz avant czy sedan i czy jest w mocowaniu tapicerki jakaś róznica.mamar6 pisze:witam
Generalnie w avancie postepujesz tak , jak kulega wyżej napisał , z tym że ostrożnie postępuj po odkręceniu wkrętów , gdyż tapicerka opada pod swoim ciężarem i może urwac kable od lampki.Odchyl stopniowo tapicerkę , wyjmij lampkę do środka wraz z okablowaniem i bedzie gitara.
przy szybkie tapicerka trzyma się na dośc mocnych ,metalowych zatrzaskach - można je podważyć długim płaskim wkrętakiem , bo ciągnięcie na siłe może rozerwac tapicerkę i palstyk przy szybie.
Pozdro, :-D
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jarek
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 2.8 ACK 193KM
- Napęd: Quattro
- Paliwo: Benzyna
W ostatni weekend to przerabiałęm. Temat rozebrania do ogarnięcia
Pytanie co tam zepsute..

Audi a6 c5 2000r 2.5TDI 180KM - post451237.html#p451237
problem lezy w tym że zamek nie otwiera się razem z centralnym.jedynym sposobem zamknięcia i otworzenia jest wlozenie kluczyka.podejrzewam ze moze jakis silownik sie zepsuł a może coś innego.nie mam pojęcia,dlatego chce tam zajrzeć 

DJabeł pisze:W ostatni weekend to przerabiałęm. Temat rozebrania do ogarnięcia![]()
Pytanie co tam zepsute..
mamar6, masz to samo co ja... Otóż ten plastik:
download.htm?id=4381
ÂŁamie się najczęściej... Najlepiej oddać go do firmy która zajmuje się "spawaniem" plastiku... Ja tak zrobiłem i jakoś się ciesze do dzisiejszego dnia. Jednak musisz uważać przy chłodniejszych dniach aby delikatnie ciągnąć za ten uchwyt otwierający klape...
Pozdrawiam
download.htm?id=4381
ÂŁamie się najczęściej... Najlepiej oddać go do firmy która zajmuje się "spawaniem" plastiku... Ja tak zrobiłem i jakoś się ciesze do dzisiejszego dnia. Jednak musisz uważać przy chłodniejszych dniach aby delikatnie ciągnąć za ten uchwyt otwierający klape...
Pozdrawiam
dzięki za podpowiedź,jutro sie temu będe przyglądał i zobaczymy co z tego wyjdzie
jezeli to samo co u Ciebie to tak naprawde nic poważnego 
problem rozwiązany,było to samo co u MISIEK_A6. Ja w peknietym miejscu założylem metalową płytkę i skręciłem ja z plastikiem.ważne że działa!
dzięki za pomoc!
pozdrawiam
[ Dodano: 2010-05-01, 15:47 ]
błędna podpowiedź,sprawdziłem dzisiaj 3 A4 i w żadnej zamek nie wyglądał ani trochę podobnie do A6.

problem rozwiązany,było to samo co u MISIEK_A6. Ja w peknietym miejscu założylem metalową płytkę i skręciłem ja z plastikiem.ważne że działa!

dzięki za pomoc!
pozdrawiam
MISIEK_A6 pisze:mamar6, masz to samo co ja... Otóż ten plastik:
download.htm?id=4381
Pozdrawiam
[ Dodano: 2010-05-01, 15:47 ]
błędna podpowiedź,sprawdziłem dzisiaj 3 A4 i w żadnej zamek nie wyglądał ani trochę podobnie do A6.
Lechunlx pisze:nie tak dawno sam też dobierałem się do tego mechanizmu w moim sedanie. Jak masz coś popsute w zamku, to części zamiennych możesz też szukać w A4mechanizm zameka z A4 Avant jest w 99% taki sam
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Napęd: FWD
- Paliwo: Diesel
sa jeszcze 2 wkrety po lewej i prawej stronie maja leb taki jakby byly materialem pokryte (szare) w kolorze tapicerki. Szukaj na wysokosci przegiecia wygluszenia po lewej i prawej stroniekuna pisze:po odkręceniu wkrętów musisz lekko odgiąć tapicerkę przy krawędzi klapy bagaznika ,włożyć długi wkrętak i wysunąć metalowe zaczepy .czapandd pisze:Witam Ja tez mam problem z zamkiem nie zamyka ani z pilota ani z kluczyka chcialem zdjąć tapicerke z klapy ale znalazłem tylko wkrety jeden w rączce drugi pod trókątem odkreciłem oba ale tapicerka nadal mocno się trzyma Podpowiedzcie jak to zdjąc Audi a6 c5 avant 2004 rok Pozdrawiam
Owe zaczepy sa tuż przy szybie.
--
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7