Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[Audi 2,5 TDI] czujnik temp. oleju G8

Silniki wysokoprężne
marlitkos
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Marcin
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.9TDI AWX 131KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: marlitkos » 27 kwie 2010, 22:07

Witajcie. Mam taki problem, że nie pokazuje mi temp. oleju. Wskazówka lekko unosi się i tyle. Po wyłączeniu zapłonu i ponownym przekręceniu kluczyka wskazówka pokazuje 70 stopni a później znowu opada. O co tu chodzi???
Czujnik poziomu oleju w misce olejowe wymieniłem 2 miesiące temu. Przed wymianą czujnik temp. w ogóle nie reagował a teraz reaguje jak wyżej. VAG nic nie pokazuje. Jakieś pomysły?????

[ Dodano: 2010-11-30, 10:19 ]
Kolego Tranaga napisałeś mi na PW:
Ja dzisiaj wymieniłem czujnik na nówkę. Wcześniej pokazywał dobrze, ale co jakiś czas opadała wskazówka do zera i wywalał błąd sensora. Potem dochodził do siebie i tak w koło. Irytujący był ten dzwięk więc go wymieniłem. Teraz nie piszczy, ale mam to co ty. Dokładnie tak samo. Już się naweet zastanawiałem czy nie włożyłem wtyczki odwrotnie, ale się raczej nie da :) Rozwiązałeś może ten problem???

Pozdrawiam

Tora

nie mogłem Ci napisać na priva bo masz wyłączoną opcję odpowiedzi na pocztę więc tutaj zamieszczam odpowiedź.
Nie zwalczyłem tematu. Być może jest to wina nieoryginalnego czujnika poziomu oleju, w którym jest również czujnik temp. Na razie jeżdżę i nie zwracam uwagi na wskaźnik temp. oleju.
Pozdrawiam

Maniacy COOO łączmy się.
Forum dyskusyjne.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja