Witam,
Zamontowałem sobie niedawno licznik z komputerem pokładowym i autocheck. Wszystko działa bardzo ładnie i teraz chcę uruchamiać kolejne funkcje AC. Na początek biorę na warsztat uruchomienie działania kontrolki poziomu płynu spryskiwaczy. Mam już nową pompkę z 3 pinami (zwykła ma 2). Według schematu pin 3 (przewód czerwono-zielony) daje właśnie info do AC o poziomie płynu. Po oględzinach wtyczki od pompki sprysków okazało się, że mimo iż w aucie oryginalnie nie było kontrolki poziomu płynu to jest tam tenże właśnie kabel. I tu moje pytanie - do czego on jest podłączony (dokąd prowadzi) jeżeli w aucie oryginalnie nie było AC? Wykorzystałbym ten przewód do podłączenia do AC (nie musiałbym wtedy ciągnąc nowego przewodu za nadkolem). Niestety w wiązce przewodów pod kierownicą nie mogę tego przewodu namierzyć, nie wchodzi on także do czerwonej kostki T6k pin 5 pod kierownicą... Może ktoś z Was wie gdzie znaleźć drugi koniec tego czerwono-zielonego przewodzika w aucie bez autocheck'a?
Dzięki z góry
Pozdrawiam
Marcin
[C4 2.5TDI AEL] Podłączenie czujnika poziomu płynu sprysków
Ok, to wiem, tak właśnie to podłączę. Chodzi mi o to że chcę wykorzystać ten kabel od pinu 3 wtyczki pompki który już w moim aucie jest, z tym że nie wiem gdzie się on kończy. Do tej 6-cio pinowej kostki (T6k5) ten przewód nie dochodzi.
pawelk600 pisze:bryku104,
Wedug schematu elektrycznego kabel z Pinu 3 pompki spryskiwacza o kolorze czerwono-zielonym biegnie do 11-tego pinu 14-to pinowej czarnej wtyczki przy zegarach, z tym ze wiązka komory silnika łączy się z wiązką deski rozdzielczej chyba gdzieś na podszybiu lub pod skrzynką bezpiecznikową i ten kabel idzie do 5-tego pinu 6-pinowej wtyczki łączącej wiązkę komory silnika z wiazką w kabinie.
Będę musiał się jakoś dobrać do wiązki, zdejmę nadkole może coś więcej będzie widać. A jak nie to po prostu ciachnę ten kabelek i się nowym wlutuję. W każdym razie dzięki za odzew.
Pozdrawiam
[ Dodano: 2009-12-19, 18:27 ]
Wszystko już gra - kabelek się odnalazł
po odkręceniu listwy z przekaźnikami. Czujnik podłączyłem i działa jak należy. pawelk600 dzięki raz jeszcze.
Pozdrawiam
Marcin
Pozdrawiam
pawelk600 pisze:Powyżej dopisałem jeszcze że chba raczej się gdzieś musiał zapodzieć
[ Dodano: 2009-12-19, 18:27 ]
Wszystko już gra - kabelek się odnalazł

Pozdrawiam
Marcin