Dzięki temu przyjrzałem się blacharce auta centymetr po centymetrze i chciałbym poruszyć w tym temacie kilka problemów.
Przeszukiwałem forum ale znalazłem tylko temat związany z rdzą przy relingach:
audi-a6-c5-avant-poczatki-rdzy-przy-rel ... t14534.htm
reszta to tematy związane z usuwaniem rys
a więc do rzeczy:
problem pierwszy - odpryski
odprysk przy przedniej szybie
odpryski przy tylnym nadkolu
zamówiłem w ASO farbę zaprawową 36zł 18ml i mam pytanie do was jak teraz do tego się zabrać, w jaki sposób to oczyścić przed nałożeniem farby zaprawowej
problem drugi który mnie bardziej niepokoi a mianowicie początki korozji:
( przed kupnem jak i teraz sprawdzałem auto elektronicznym czujnikiem grubości lakieru i wszędzie pokazywało mi grubość od 110 do 130) tak wiec myślę że przy blacharce nie było nic kombinowane, chyba że wymieniał ktoś całe elementy

ĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂ
tylne nadkole lewe, trzy zmiany w przedniej części rantu nadkola
zmiany są w przedniej części nadkola tak więc mogły powstać od uderzenia,
mam pytanie jak się za to zabrać, czy warto robić to w warunkach domowych czy oddać fachowcom, wiem jak to zostawię to pewnie się rozejdzie, jak na razie jest to niewidoczne, trzeba się dobrze przyjrzeć
gorzej jest z lewym tylnym nadkolem bo tam zmiany są w tylnej części, i niemożliwe żeby to powstało od uderzenia, chyba że od wewnątrz nadkola,
problem mam też z przednimi drzwiami od kierowcy bo też zaczyna się coś tam dziać i chciałbym zapobiec rozprzestrzenianiu się tego :
jest to niewidoczne ale się coś zaczyna, dosłownie kilka mm
mam też pytanie jak zabrać się za to i czy nie warto oddać to do fachowca, widać że powstało to w wyniku zarysowania ale poprzedni właściciel tego nie zabezpieczył :evil:
i ostatnie pytanie czy warto to ruszać i jakoś zabezpieczyć
coś czuje że skrytykujecie mnie za ten temat i ktoś może uznać to za śmieszne ale mam nadzieje że jeszcze komuś się on przyda, i zapobiegnie rozwojowi korozji na naszych autkach