Witam a więc jak dostać się do pierwszego akumulatora?? bo ten 2 jest przy kole zapasowym w bagażniku. i druga sprawa kontrolki wczoraj paliła się tylko ta że akumulator jest słaby a dzisiaj jeszcze się zapaliła pomarańczowa z przekreślonym i w kółku P. o co chodzi?? coś z ręcznym??( czy jak to się tam nazywa przy automacie). Niestety jako kobieta nie znam fachowych zwrotów.
Pozdrawiam.
[a6] 2 akumulatory i kontrolka
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Koleżanko akumulator masz 1 /jeden / nie szukaj drugiego !
po pierwsze naładować akumulator ,jeśli kontrolka parktronika /hamulca ręcznego/ świeci się nadal należy podłączyć pod komputer Vag /użądzenie diagnostyczne twojego audi /
pewnie nie posiadasz takiego ,napisz na forum, na pewno na śląsku znajdzie się chętny do pomocy, lub serwis bo pakrktronik ma swoje słabe strony /korodujące kable /.
po pierwsze naładować akumulator ,jeśli kontrolka parktronika /hamulca ręcznego/ świeci się nadal należy podłączyć pod komputer Vag /użądzenie diagnostyczne twojego audi /
pewnie nie posiadasz takiego ,napisz na forum, na pewno na śląsku znajdzie się chętny do pomocy, lub serwis bo pakrktronik ma swoje słabe strony /korodujące kable /.
Pomogłem
A6 C6 brak wspomagania silnik 2.4

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Komputer zapamiętał ostatnie wskazanie rozładowanego akumulatora ,aby nowy został zaakceptowany przez komputer należy w Aso audi zakodować nowy akumulator .
U mojego znajomego udało się wymienić bez aso bo stary został naładowany na 100%i nowy na 100% i oba były o tych samych parametrach a w czasie wymiany były połączone kablami i jego komp do dziś myśli że ma stary aku.
U mojego znajomego udało się wymienić bez aso bo stary został naładowany na 100%i nowy na 100% i oba były o tych samych parametrach a w czasie wymiany były połączone kablami i jego komp do dziś myśli że ma stary aku.
Pomogłem
A6 C6 brak wspomagania silnik 2.4