Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[100c4]zmiana kierownicy szukam pomocy w tym temacie

Koła, spojlery, grille, lotki, blendy z pominięciem rezania.
lukaszek_82
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[100c4]zmiana kierownicy szukam pomocy w tym temacie

Post autor: lukaszek_82 » 08 kwie 2010, 20:21

Witam, chiałbym zmienic kierownice w 100 c4 na taka najlepiej jak w a3 a4 lub a6 tzw Sline tylko nie wiem czy z tych modeli podejdzie. Jesli ktos taki zabieg rezania jużrobi to prosze o rady z jakiego modelu podejdzie i jak to wszystko zamontować najpierw demontaż a potem montaż wraz z poduszka czekam na rady osob co już to przerabiały pozdrawiam i dziekuje za odpowiedzi i rady.

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 09 kwie 2010, 12:25

przy zmianie kierownicy bedzie na eske bedzie ci potrzebna obudowa kolumny kierownicy bo inna jest tasma i obudowa ma wieksze wyciecia.w audi byly 2 rodzaje frezow roznily sie srednica otworu w 100 masz mniejszy frez w c5 i a4 widzialem juz wiekszy.jest rozwiazanie typu frez przejsciowka ktora kiedys zakladali do golfa II.ja zrezalem kiere z duzego frezu za pomoca dodatkowej naby do kierownicy sportowej ktroe kiedys kupilem na allegro.nie mam jaska wiec wykonanie bylo prostsze niz w twoim przypadku.ja nabylem kiere z duzym otworem,obcialem z tylu wystajacy frez. nastepnie rozebralem nabe ktora skladala sie z 3 czesci czyli pierscienia z frezem ktory mocowalo sie na walku frezie kolumny kierowniczej,z takie blachy ala kontrolowany zgniot i drugi pierscien do ktorego powinno sie przykrecic kierownice sportowa.uzylem wiec tego pierwszego pierscienia z frezem i po wymierzeniu wywiercilem otwory i skrecilem to z kiera od spodu.i w ten sposob zmienilem rozmiar frezu.wszystko jest bezpieczne i stabilne,a pozstala kosmetyka .tobie ciezko doradzic co kupic zdecyduj sie na jakis model wtedy mozna podpowiadac czy realny montaz i w jaki sposob.jesli wybierzesz model ktory wystepowal w a6c4 montaz bedzie bezproblemowy

Awatar użytkownika
molni89
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: molni89 » 09 kwie 2010, 18:32

tomkom1 pisze:.jesli wybierzesz model ktory wystepowal w a6c4 montaz bedzie bezproblemowy
a od a4 b5 przed lift też podejdzie tak ?? bo na oko wygląda na to samo

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 09 kwie 2010, 21:13

nie mam pewnosci jesli frez jest taki sam to tasme zawsze mozna zrezac

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning wizualny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja