[100c4]zmiana kierownicy szukam pomocy w tym temacie
-
- Forum Audi A6 / A7
[100c4]zmiana kierownicy szukam pomocy w tym temacie
Witam, chiałbym zmienic kierownice w 100 c4 na taka najlepiej jak w a3 a4 lub a6 tzw Sline tylko nie wiem czy z tych modeli podejdzie. Jesli ktos taki zabieg rezania jużrobi to prosze o rady z jakiego modelu podejdzie i jak to wszystko zamontować najpierw demontaż a potem montaż wraz z poduszka czekam na rady osob co już to przerabiały pozdrawiam i dziekuje za odpowiedzi i rady.
przy zmianie kierownicy bedzie na eske bedzie ci potrzebna obudowa kolumny kierownicy bo inna jest tasma i obudowa ma wieksze wyciecia.w audi byly 2 rodzaje frezow roznily sie srednica otworu w 100 masz mniejszy frez w c5 i a4 widzialem juz wiekszy.jest rozwiazanie typu frez przejsciowka ktora kiedys zakladali do golfa II.ja zrezalem kiere z duzego frezu za pomoca dodatkowej naby do kierownicy sportowej ktroe kiedys kupilem na allegro.nie mam jaska wiec wykonanie bylo prostsze niz w twoim przypadku.ja nabylem kiere z duzym otworem,obcialem z tylu wystajacy frez. nastepnie rozebralem nabe ktora skladala sie z 3 czesci czyli pierscienia z frezem ktory mocowalo sie na walku frezie kolumny kierowniczej,z takie blachy ala kontrolowany zgniot i drugi pierscien do ktorego powinno sie przykrecic kierownice sportowa.uzylem wiec tego pierwszego pierscienia z frezem i po wymierzeniu wywiercilem otwory i skrecilem to z kiera od spodu.i w ten sposob zmienilem rozmiar frezu.wszystko jest bezpieczne i stabilne,a pozstala kosmetyka .tobie ciezko doradzic co kupic zdecyduj sie na jakis model wtedy mozna podpowiadac czy realny montaz i w jaki sposob.jesli wybierzesz model ktory wystepowal w a6c4 montaz bedzie bezproblemowy