[A6 C5 1.9TDI 110KM] Czarne sprężyny
[A6 C5 1.9TDI 110KM] Czarne sprężyny
Od miesiąca jeżdzę A6 C5 którą kupiłem na czerwonych sprężynach. Chce kupić zwyczajne czyli czarne celem porawy komfortu jazdy. czytałem długo forum i opinie sa różne np że od silnika benzynowegpo nie pasują do diesla, że od 2,5 nie pasuja do 1,9. Widziałęm na allegro sprężyny używane oznaczone dwiema plammkami fioletoworóżowymi i jednym złoty, Prosze o odpowiedź czy jest sens je kupić a jeżeli nie to jakie powinny mieć oznaczenie aby były dobre. Dzięki
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
witam ja powiem tak kupywalem od kolegi z forum czarne od 1.8t i zalozylem do 2,5 i wszystko bylo ok ale przy kolach 18 zalozylem spowrotem sportowe bo za wysoko autko stalo i mi sie nie podobalo niektorzy pisza ze nie pasuje to nierozumiem tu czegos moze z 1,9 do 2,5 wiem ze kazda pojemnosc powinna miec dana moze twardosc ale wg mnie bylo wszysko ok nawet jezdzilem na nich jakis czas pozdrawiam
100 tyś km bezawaryjnie. Teraz niestety często nie odpala silnik 2.5TDI A6 C5.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
dodam ze tyl stal wysoko przod nisko jak na sportowym moze dlatego ze silnik 2,5 jest duzo ciezszy niz 1.8t ciekaw jestem jakby to bylo przy 1,9 wkoncu jest lzejszy niz 2,5 hmmm 

100 tyś km bezawaryjnie. Teraz niestety często nie odpala silnik 2.5TDI A6 C5.