Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] Jakie radio mi polecacie

Car Audio
Awatar użytkownika
BigDave
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: BigDave » 03 kwie 2010, 08:40

Spoko. Zrozumiałem wszystko <ok> Tak też myślałem, że Imprint za bardzo wyciszy niskie tony, ale jeśli można potem podkręcić na radyjku to nie ma problemu :mrgreen: Muszę coś wykombinować, żeby grało czyściej, bo chyba już wyrosłem z tej "napierdalanki", którą mam teraz ;-) Twój sprzęcik jest wypasiony, ale nie chcę ładować w to aż tyle kasy. Na początek wrzucę Dego ST na przód + wzmacniacz Magnat Combat 4000 ( taki akurat od kilku lat leży w domu ). Zastanawiam się czy ten wzmak będzie ok, bo Magnat napewno Hi-Endem nie jest, ale to najwyższa seria i swego czasu kosztował 2500. Myślę, że nie powinno być źle ;-) Z czasem chcę zmienić moje CDA 9812RB na nowsze CDA, dołożyć Imprint i dokupić jeszcze jeden PDX 1.1000 do zasilania subów, a do zasilania sceny myślałem o PDX 2.150
Vorsprung Durch Technik

pablo.k
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Paweł
Rocznik: 1995
Moje auto: A6 C4
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.7T BEL 265KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna

Post autor: pablo.k » 03 kwie 2010, 14:09

BigDave co do basu to właśnie przy włączonym profilu w imprint za dużo nie nawojujesz.Niby regulacja jest ale w praktyce cieńko to brzmi.Być może że gdzieś popełniłem błąd ale to dopiero sprawdzę jak poprawię wygłuszenie drzwi.Na pewno dużym plusem po dołożeniu procka do radia jest możliwość ręcznego ustawienia parametrów ,a jest w czym wybierać :)
Jeśli chodzi o Magnata to nie miałem okazji posłuchać jak gra ten wzmacniacz.
U mnie gdy do testów włączę muzę głośno zaczyna mi drgać wskazówka od wskaźnika napięcia na desce w rytm basów więc będę musiał pomyśleć nad kondensatorem lub drugim akku.

Awatar użytkownika
BigDave
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: BigDave » 03 kwie 2010, 19:52

Heh...z wskazówką napięcia mam to samo, a nawet gorzej. Przy niektórych kawałkach jak sprzęt jest podkręcony na full, napięcie spada mi poniżej 10V i cały sprzęt się wyłącza :-/ Kondensator jak narazie mam Hifonicsa 1F, ale to stanowczo za mało. W przyszłości napewno go zmienię na większy. A już na bank jeśli dołożę kolejne piecyki.

Powiedz mi jak to jest z tym wygłuszaniem drzwi. Oklejasz matą tylko blachę czy również panel boczny? Ile warstw, żeby było ok? Masz głośniki w oryginalnych otworach czy przerabiałeś panele? Zastanawiam się jak się za to zabrać i dobra rada mi się przyda. Muszę jeszcze wymyśleć coś z klapą bagażnika, bo jak podkręcę to na zewnątrz jest koncert blach :-/ ;-)
Vorsprung Durch Technik

pablo.k
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: pablo.k » 04 kwie 2010, 01:31

Drzwi właśnie chce poprawić.Mam zamiar wykleić blachę zewnętrzną dwoma warstwami i zakryć blachą aluminiową grubości 1mm otwór wewnętrzny i ten również "ogacić".Głośnik zamocowany poprzez panel mdf do karoserii.Jak podłączyłem na początku pod miejsce standardowe to boczek grał namiętnie co bardzo przeszkadzało.Klapę bagażnika wystarczy wygłuszyć co poprawia wyeliminować odgłosy na zewnątrz.

Awatar użytkownika
BigDave
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: BigDave » 05 kwie 2010, 09:42

Tak też myślałem, że będzie trzeba walnąć panel z MDFu. Z warstwami dobrze pamiętałem. Miałem kiedyś kumpla, który miał mega pojęcie o sprzętach, ale niestety przeprowadził się do Wrocka i teraz tam montuje. To on zrobił tego garbusa, który swego czasu był pistrzem polski dB Dragu (? nie wiem kto teraz pociska najlepiej ). On ogólnie wolał Sound Off. Pamiętam, że podczas przygotowań swojego auta do Sound Off walił od 2-3 warstw na drzwi i od 4-5 na podłogę i sufit.

Mówisz, że klapę wystarczy wygłuszyć....hmmm...powiedz mi jak to zrobić. Matą da rady okleić tylko wewnętrzną stronę ( to co jest pod panelem maskującym ). Jest jakiś patent, żeby wykleić też zewnętrzną blachę? Słyszałem coś o piankach podobnych do pianki budowlanej. Psikasz, puchnie, ścinasz nadmiar, a na wierzch mata i powinno być dobrze. Co o tym myślisz? Czy masz może inny patent ;-)
Vorsprung Durch Technik

Awatar użytkownika
Adriano007
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Adrian
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Silnik: 2.4 ARJ 165KM
Napęd: FWD
Paliwo: Benzyna+LPG
Kontakt:

Post autor: Adriano007 » 05 kwie 2010, 10:47

A co powiecie o tym radiu? Mnie się podoba i w sobote chyba jade po niego:

http://www.allegro.pl/item971864405_alp ... atisy.html

Awatar użytkownika
BigDave
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: BigDave » 05 kwie 2010, 11:10

Adriano007,radyjko OK <ok> Zależy jakie masz zamiary ;-)
Vorsprung Durch Technik

Awatar użytkownika
Adriano007
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Adrian
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Silnik: 2.4 ARJ 165KM
Napęd: FWD
Paliwo: Benzyna+LPG
Kontakt:

Post autor: Adriano007 » 05 kwie 2010, 20:10

Jak na razie zamierzam wymienic samo radio. Moze w przyszłosci zajme się głośnikami ale to się zobaczy. Na dzień dzisiejszy chce troche poprawić brzmienie no i miec możliwość zapodac płytę CD.

pablo.k
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: pablo.k » 05 kwie 2010, 21:22

BigDave ja mam kombi i u mnie nie było problemu z wygłuszeniem tylnej klapy, bo po zdjęciu tapicerki mam dostęp do blachy zewnetrznej.Gdzieś w sieci widziałem jak ktoś opisywał jak to zrobić w sedanie - jeśli znajdę ten opis to tutaj wrzucę.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja